Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Β. Κοντοζαμάνης: «Κι εγώ οργισμένος είμαι. Δεν ζω σε γυάλινο πύργο. Η πολιτική δεν είναι το επάγγελμά μου»

Β. Κοντοζαμάνης: «Κι εγώ οργισμένος είμαι. Δεν ζω σε γυάλινο πύργο. Η πολιτική δεν είναι το επάγγελμά μου»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα «Μετρό» ο Βασίλης Κοντοζαμάνης. Μάλιστα, η εφημερίδα προχώρησε σε ειδική έκδοση για την Αρκαδία!

Τη συνέντευξη μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω…

Πως κρίνετε την δυσπιστία του εκλογικού σώματος απέναντι στο πολιτικό προσωπικό;

Εκείνο που αντιλαμβάνομαι είναι έχει παρέλθει είναι η παντοκρατορία πολιτικών τύπου Μαυρογυαλούρου. Πολιτικών που εξαγόραζαν την ψήφο των πολιτών με υποσχέσεις και μεγάλα λόγια. Πολιτικών που έβαλαν πάνω από τον τόπο τους την κομματική καρέκλα και το πολιτικό τους μέλλον. Πολιτικών που αντλούσαν δύναμη από τη σχέση τους με ισχυρά κέντρα εξουσίας. Όλοι αυτοί οι πολιτικοί θα δεχθούν ένα «κούρεμα» από τους ψηφοφόρους. Πιστεύω ότι σε αυτές τις εκλογές θα υπάρξει μια μεγάλη αναδιάρθρωση του πολιτικού προσωπικού. Και είναι αναγκαία για την υγεία του πολιτικού συστήματος και της δημοκρατίας. Προσοχή όμως. Άλλο αναδιάρθρωση του πολιτικού προσωπικού, άλλο η ψήφος εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία. Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση και αυτή σήμερα μπορεί να προέλθει ξεκάθαρα από τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά.

 

Εσείς πολιτεύεστε με τη Νέα Δημοκρατία στην Αρκαδία. Ως νέο άνθρωπο δεν σας φοβίζει η οργή του κόσμου;
Θα ακουστεί παράξενο αλλά και εγώ οργισμένος είμαι. Η πολιτική δεν είναι το επάγγελμά μου. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και βιώνω τις ίδιες δυσκολίες με τους πολίτες. Και εγώ καλούμαι να πληρώσω τα χαράτσια, τους νέους φόρους, τις έκτακτες εισφορές σε μια εποχή δύσκολη για όσους βρίσκονται στον ιδιωτικό τομέα. Γνωρίζω άλλους συναδέλφους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και σήμερα είναι άνεργοι. Δεν ζω σε γυάλινο πύργο. Το πιο εύκολο θα ήταν να πω ότι μένω σπίτι μου. Αν όλοι, εμείς οι νέοι άνθρωποι, μείνουμε σπίτι μας, τότε θα συνεχίσουν να εκλέγονται οι ίδιοι και οι ίδιοι. Τίποτα δεν θα αλλάξει και ο φαύλος κύκλος θα συνεχίσει. Συμμερίζομαι την οργή του κόσμου και αυτό το οποίο τους λέω είναι: «τώρα είναι η ευκαιρία να τα αλλάξουμε όλα». Τώρα ειναι η ευκαιρία να σκεφθούμε διαφορετικά και στην κάλπη να πράξουμε διαφορετικά επιλέγοντας νέα πρόσωπα ικανά και με εμπειρία στην άσκηση διοίκησης.

 

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας την επομένη των εκλογών;

Προσέξτε, εγώ έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν με ενδιαφέρει να κάνω πολιτική καριέρα, όπως έχουμε συνηθίσει να την εννοούμε. Θέλω να εκπροσωπήσω τους Αρκάδες στη Βουλή και όχι το κόμμα μου στην Αρκαδία. Με λίγα λόγια θέλω να προσφέρω στον τόπο μου. Η Αρκαδία είναι ένας προικισμένος τόπος με υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό. Γι’ αυτό τον λόγο ανακοίνωσα πριν από λίγες εβδομάδες την Πυξίδα. Μια πρωτοβουλία η οποία μέσω των εκδηλώσεων που θα διοργανώσει, των δράσεων που θα αναπτύξει και του ανοιχτού διαλόγου που θα προκαλέσει έχει ως στόχο να θέσει τους αναπτυξιακούς άξονες για τον τόπο μου. Και σε εμένα η ανάπτυξη έχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Περισσότερες θέσεις εργασίας και καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους. Ποιοι είναι αυτοί οι άξονες; Αξιοποίηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Επένδυση στον τουρισμό. Ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Έμφαση στην πράσινη επιχειρηματικότητα.

 

Στην Πυξίδα αναφέρετε να γίνει η Αρκαδία ένα ισχυρό όνομα; Τι εννοείτε;

Η Αρκαδία έχει δυο σημαντικά πλεονεκτήματα. Τον φυσικό και τον πολιτιστικό της πλούτο. Και με τα δυο αυτά πλεονεκτήματα μπορούν να έρθουν σε επαφή χιλιάδες άνθρωποι που επισκέπτονται τον τόπο μας κάθε χρόνο. Συνεπώς στα δύο πλεονεκτήματα προστίθεται ένα τρίτο: Ο τουρισμός. Στη βάση μιας μακροχρόνιας στρατηγικής μπορούμε να χτίσουμε τη δική μας διακριτή ταυτότητα, η οποία αν ανατρέξουμε πίσω στο παρελθόν και τις ρίζες μας θα δούμε ότι υπάρχει. Το χτίσιμο της Αρκαδικής ταυτότητας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται πολλή δουλειά. Μα πάνω απ’ όλα απαιτείται να ληφθούν μεγάλες αποφάσεις.

Έχει περιθώρια ανάπτυξης η ελληνική επαρχία;
Τεράστια. Η Αθήνα ότι είχε να δώσει το έδωσε. Έχει φθάσει σε κορεσμό. Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει ανάπτυξη στην Ελλάδα αν συνεχίσουμε να επενδύουμε στην Αθήνα. Αντίθετα η ανάπτυξη θα έρθει από την επαρχία, από την ελληνική περιφέρεια. Εδώ υπάρχει η δίψα για ουσιαστική πρόοδο. Το βλέπεις στους ανθρώπους. Το νιώθεις στις συζητήσεις τους. Ας δούμε έναν τομέα: τα αγροτικά και κτηνοτροφικά μας προϊόντα. Μπορούμε να προσελκύσουμε μεγάλες επενδύσεις. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγικότητα. Πως; Αφενός με την αναδιανομή της καλλιεργήσιμης γης προς όφελος συγκεκριμένων προϊόντων, αφετέρου με τη δυνητική χρήση δημοσίων εκτάσεων που είτε θα μπορούν να μισθωθούν μακροχρόνια, είτε θα μπορούν να παραχωρηθούν έναντι ενός μικρού τιμήματος στους αγρότες και κτηνοτρόφους. Με την ανάδειξη ως ονομασία προέλευσης ποιότητας, για μια σειρά τοπικών και άκρως ανταγωνιστικών προϊόντων, με μια ταυτόχρονη πλήρη αναδιοργάνωση του μηχανισμού πιστοποίησης και τυποποίησης και την ύπαρξη ενός στρατηγικού πλάνου. Με τον σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό της αγροτικής μας οικονομίας. Λύσεις υπάρχουν. Αρκεί να υπάρξει στρατηγική και άνθρωποι που θα σηκώσουν τα μανίκια και θα δουλέψουν. Αυτός είναι ο νέος ρόλος του πολιτικού σε όποια θέση και εάν βρίσκεται. Και κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ τον ρόλο μου ως βουλευτή, εφόσον αποφασίσουν κάτι τέτοιο οι συμπολίτες μου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...