Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

2014 | Όταν ο Τζιούμης υπερψήφιζε το πρώτο Τεχνικό Πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής Παυλή, «δίνοντας περίοδο χάριτος»! (vd)

2014 | Όταν ο Τζιούμης υπερψήφιζε το πρώτο Τεχνικό Πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής Παυλή, «δίνοντας περίοδο χάριτος»! (vd)

Ήταν Δεκέμβριος του 2014, όταν η νέα (τότε) δημοτική αρχή του Δημήτρη Παυλή έφερνε το πρώτο της Τεχνικό Πρόγραμμα στο δημοτικό συμβούλιο (η κεντρική φωτογραφία είναι από εκείνη τη συνεδρίαση). Μία δημοτική αρχή που είχε απόλυτη πλειοψηφία μέσα στο συμβούλιο και μπορούσε να «περάσει» το θέμα, χωρίς να χρειάζεται καμία ψήφο από την αντιπολίτευση.

Τι συνέβη τότε; Έγραφε το «Καλημέρα Αρκαδία» στις 22/12/2019: «Το πρόγραμμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Θετικά ψήφισαν οι παρατάξεις Παυλή, Τζιούμη και Τσιαμούλου, ενώ αρνητικά ψήφισαν οι παρατάξεις Σμυρνιώτη, Γιαννούλη και Νικολάου.»

Με ποιο σκεπτικό είχε υπερψηφίσει τότε ο Κώστας Τζιούμης (ως αρχηγός παράταξης της αντιπολίτευσης) το πρώτο Τεχνικό Πρόγραμμα Παυλή; Ο ίδιος έλεγε: «Θα ψηφίσουμε το πρόγραμμα, όπως ψηφίσαμε και το πρώτο πρόγραμμα που είχε φέρει ο κ. Σμυρνιώτης πριν από 4 χρόνια. Ευχόμαστε η δημοτική αρχή να τα καταφέρει διότι θέλουμε το καλό της πόλης και των χωριών μας. βλέπουμε ότι υπάρχει ένας στόχος και για να σας δώσουμε μία περίοδος χάριτος, θα ψηφίσουμε το τεχνικό πρόγραμμα.»

Αντίστοιχα και ο Νίκος Τσιαμούλος σημείωνε: «Αν και φτωχικό, εμείς θα το ψηφίσουμε για να υλοποιήσετε ο,τι μπορείτε.»

Η αλήθεια είναι ότι άτυπα, χωρίς να το επιβάλλει κανείς και χωρίς να είναι υποχρεωτικό, πολλές φορές οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δίνουν «μια ευκαιρία» στη νέα δημοτική αρχή να υλοποιήσει το δικό της Τεχνικό Πρόγραμμα και το δικό της Προϋπολογισμό, τον πρώτο χρόνο. Αν δεν τα καταφέρει, τότε τα επόμενα χρόνια, η αντιπολίτευση σηκώνει τους τόνους, γίνεται πιο αυστηρή και δεν ξαναψηφίζει τις επιλογές της δημοτικής αρχής.

Φτάσαμε λοιπόν στο 2019, με μία νέα δημοτική αρχή του Κώστα Τζιούμη να έχει αναλάβει τη διοίκηση μόλις τρεις μήνες και μάλιστα, λόγω της απλής αναλογικής, να μην έχει πλειοψηφία μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης.

Οι τρεις μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Σμυρνιώτη, Παυλή και Τσιαμούλου) επέλεξαν να μην εμφανιστούν στη συνεδρίαση για το Τεχνικό Πρόγραμμα, προετοιμάζοντας να καταθέσουν δικό τους κοινό Τεχνικό Πρόγραμμα, όπως τους δίνει το δικαίωμα η νομοθεσία. Μάλιστα, επειδή έχουν τους 25 από τους 41 δημοτικούς συμβούλους, μπορούν και να εγκρίνουν την δική τους πρόταση για Τεχνικό Πρόγραμμα, παρακάμπτοντας τη δημοτική αρχή.

Τι προκύπτει σε αυτή την περίπτωση; Είναι σαφές ότι η αντιπολίτευση δεν δίνει καμία περίοδο χάριτος στη νέα δημοτική αρχή και για το λόγο αυτό ο Κώστας Τζιούμης μίλησε για «ύβρη», από τη στιγμή που δεν «επιτρέπουν» σε μία νέα διοίκηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο.

Ενώ λοιπόν η παράταξη Τζιούμη υπερψήφισε το 2010 το πρώτο Τεχνικό Πρόγραμμα του Σμυρνιώτη και το 2014 του Παυλή, δεν συνέβη το ίδιο τώρα.

Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα στα δημοτικά πράγματα της πόλης είναι τεταμένο και περιθώριο για την οποία συνεννόηση, φαίνεται πλέον ότι δεν υπάρχει.

Ανεξάρτητα πάντως από την πολιτική σύγκρουση, η οποία καθυστέρηση στην ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού, μόνο λειτουργικά προβλήματα μπορεί να επιφέρει στον Δήμο Τρίπολης κι αυτό είναι κάτι που οφείλουν άπαντες να υπολογίζουν σε κάθε τους κίνηση.

© www.kalimera-arkadia.gr  

3 σχόλια

  • Καμεραμάν
    Καμεραμάν Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 09:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Σχολιάζουν όλοι τη μη ψήφιση του τεχνικού προγράμματος Αναφέρουν ότι ο ΤΖΟΥΜΗΣ ψήφισε το πρώτο του ΠΑΥΛΗ και κανένας σας ,δεν λέει για τη ομιλία του για το θέμα αυτό Την εγωπάθεια και την μη συναίνεση και το παρεάκι που λέει ότι πρέπει να προσέχουν την υγεία τους οι άλλοι και όχι ο ίδιος Ντροπή για μορφωμένο άνθρωπο γιατρό να μην έχει λόγο να επαναλαμβάνεται ότι αυτός είναι και κανένας άλλος Κρίμα και σε κάποιους από ένας που δεν σε ξέραμε καλά και πήρες τον ψήφο λόγο ιατρικών κυρίως καταστάσεων

  • Πέτρος
    Πέτρος Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 21:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Άρα αναγνωρίζει ο κύριος Τζιούμης ότι το τεχνικό του πρόγραμμα είναι για τα σκουπίδια και απλώς ζητάει περίοδο χάριτος γιατί κάποτε την είχε δώσει και αυτός. Είναι σοβαρός ? Τα παιδάκια δανείζουν καραμέλες το ένα στο άλλο και τη ζητάνε πίσω , όχι οι Δήμαρχοι. Άλλωστε έχει εκλεγεί από το Μαιο είχε 6 μήνες να ετοιμαστεί και μας έλεγε και προεκλογικά που είχε πρόγραμμα. Δηλ κοροιδευε τον κόσμο αφου δεν είναι ικανός 6 μήνες τώρα να φτιάξει τεχνικό πρόγραμμα

  • ΠΟΛΙΤΗΣ
    ΠΟΛΙΤΗΣ Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 20:52 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΩΣΤΑ ΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ.
    ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΥ ... ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΚΟΚΟ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ.
    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ,ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ,ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ;
    ΔΩΣΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...