Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δ. Ρέππας: «Η Αρκαδία είναι η πατρίδα μου, είναι ο τόπος που αγαπώ. Η Β’ Αθήνας είναι μία πολύ δύσκολη Περιφέρεια»

Δ. Ρέππας: «Η Αρκαδία είναι η πατρίδα μου, είναι ο τόπος που αγαπώ. Η Β’ Αθήνας είναι μία πολύ δύσκολη Περιφέρεια»

«Ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα των κυβικών μας», τόνισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί στη ΝΕΤ 105,8 στους δημοσιογράφους Τάκη Σαράντη και Παναγιώτη Τσούτσια, αναφερόμενος στα χρήματα που ξοδεύουν κόμματα και πολιτικοί. 

p>Όπως είπε, «υπάρχει ένα ερωτηματικό γενικά, με το λεγόμενο πολιτικό χρήμα». Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τη δύσκολη εκλογική Περιφέρεια της Β΄ Αθήνας, εξήγησε ότι «σε κάποιες εκλογικές περιόδους είναι διαπιστωμένο ότι δαπανώνται από υποψήφιους τεράστια ποσά, τα οποία θα έλεγε κανείς ότι είναι περισσότερα του συνόλου των αποζημιώσεων που θα λάβει κάποιος αν εκλεγεί Βουλευτής για όλη την κοινοβουλευτική του θητεία τη συγκεκριμένη περίοδο». Για το λόγο αυτό, υπογράμμισε ότι «πρέπει να υπάρχει μία δεοντολογία με απαρέγκλιτους κανόνες προκειμένου έτσι να εξυγιανθεί αυτή η λειτουργία των κομμάτων, αλλά και η στάση των πολιτικών», γιατί αυτό που εξαγγέλλεις στην κοινωνία , θα πρέπει να έχεις αποδείξει ότι το εφαρμόζεις στα του οίκου σου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στην τηλεφωνική γραμμή είναι ο κ. Δημήτρης Ρέππας. Καλημέρα σας κ. Ρέππα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: Καλημέρα. Καλημέρα στους ακροατές μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι προτιμάτε να βάλουμε τώρα σε τίτλο, το «Υπουργός» ή το «υποψήφιος Βουλευτής στη Β’ Αθήνας»;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και Υπουργός και υποψήφιος για τη Β’ Αθήνας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: Θα προτιμούσα το «στρατιώτης του ΠΑΣΟΚ».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως ούτως ή άλλως επειδή εκ των πραγμάτων σε λίγες ημέρες θα εκτεθείτε, στη Β’ Αθήνας θα είστε πλέον. Πώς το πήρατε απόφαση αυτό για τη Β’ Αθήνας;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στην Αρκαδία έχει ριζώσει ο κ. Ρέππας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: Πράγματι, έχει κλείσει ένας κύκλος πολιτικής παρουσίας μου στην Αρκαδία. Η Αρκαδία δεν είναι μια εκλογική περιφέρεια, είναι η πατρίδα μου, είναι ο τόπος που αγαπώ και θέλω να υπηρετώ. Τριάντα χρόνια εκλέγομαι Βουλευτής. Αυτό το οποίο νομίζω έχει ανάγκη σήμερα η Ελλάδα, είναι αυτοί που άσκησαν εξουσία να δώσουμε τη μάχη, καθένας προτείνοντας τις δικές του απόψεις και προβάλλοντας τα δικά του επιχειρήματα, ώστε να σταθεροποιήσουμε την χώρα.

Εγώ δήλωσα διαθέσιμος στο Κίνημά μας. Δεν έχει ανακοινωθεί πού θα είμαι υποψήφιος. Είναι πράγματι πιθανόν να είμαι υποψήφιος στη Β’ Αθήνας. Είναι κάτι όμως, το οποίο δεν μπορώ να πω επισήμως τώρα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως έχει ενοχλήσει αυτό. Υπάρχουν συνάδελφοί σας από τη Β’ Αθήνας οι οποίοι έχουν κάνει δηλώσεις στη λογική ότι δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι φεύγουν από τις Περιφέρειες που βγαίνανε και αλλάζουν και τέτοια πράγματα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: Δεν έχω υπόψη μου αυτές τις δηλώσεις. Εγώ, επαναλαμβάνω, δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως και δεν ξέρω πού θα είμαι υποψήφιος. Δηλώνω τη διαθεσιμότητά μου, γιατί η σχέση μου με το ΠΑΣΟΚ είναι σχέση αδιαπραγμάτευτη, δεν είναι μία σχέση την οποία κάθε φορά πρέπει να συζητούμε, όπως και όλοι μας. Έτσι πρέπει να συνδεόμαστε με το Κίνημά μας. Εγώ άλλωστε έχω δηλώσει εδώ και καιρό: «εμείς ανήκουμε στο ΠΑΣΟΚ, δεν ανήκει το ΠΑΣΟΚ σε μας».

Η Β’ Αθήνας είναι μία πολύ δύσκολη Περιφέρεια. Τιμώ τους συναδέλφους που δίνουν τη μάχη σ' αυτήν την Περιφέρεια, ιδίως σε αυτές τις συνθήκες. Οι δυτικές περιοχές της Β’ Αθήνας γνωρίζετε ότι έχουν πληθυσμούς που έχουν πληγεί από την πολιτική που ακολουθήθηκε αυτά τα χρόνια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εμείς οι δύο κ. Ρέππα, και ο κ. Τσούτσιας και εγώ, το γνωρίζουμε καλά, πιστέψτε μας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: Αυτό με κάνει να είμαι πάρα πολύ προσεκτικός όταν μιλώ σε σας στο ενδεχόμενο, τελικώς, να είμαι υποψήφιος στη Β’ Αθήνας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...