Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το σχεδιασμό «μεταβατική διαχείριση απορριμμάτων» ενεργοποιεί ο Δήμος Τρίπολης

Το σχεδιασμό «μεταβατική διαχείριση απορριμμάτων» ενεργοποιεί ο Δήμος Τρίπολης

Σε μία μεταβατική φάση διαχείρισης των απορριμμάτων του αναμένεται να μπει ο Δήμος Τρίπολης, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Από τη μια πλευρά, η οριακή κατάσταση που βρίσκεται ο σκουπιδότοπος στον Άγιο Βλάση (λόγω έλλειψης χωρητικότητας και λόγω δικαστικών εκκρεμοτήτων) και από την άλλη η επικείμενη οριστική λύση που «τρέχει» η Περιφέρεια, οδηγούν τον Δήμο Τρίπολης σε μια μεταβατική λύση και προσεχώς αναμένονται εξελίξεις πάνω στο ζήτημα αυτό.

 

Η υπόθεση «διαχείριση απορριμμάτων» δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και δυστυχώς – για πολλούς και διάφορους λόγους- δεν προχώρησε –ως τώρα- καμία λύση που να δώσει οριστικό τέλος στο πρόβλημα αυτό στην Πελοπόννησο.

Ο κάθε Δήμος οφείλει να διαχειριστεί τα σκουπίδια του, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έως ότου η Περιφέρεια να καταφέρει να θέσει σε λειτουργία το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.

 

Μέχρι να γίνει αυτό, τότε η δημοτική αρχή του Κώστα Τζιούμη, αναμένεται να περάσει στο επόμενο στάδιο. Να «τρέξει» τον διεθνή διαγωνισμό για να μπορέσει να ετοιμάσει τον χώρο στο Μεγαβούνι για την μεταβατική διαχείριση.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να «βγει» το προσεχές διάστημα. Αυτό το έργο, θα «επιτρέψει» στον Δήμο Τρίπολης να αποχωρήσει από τον Άγιο Βλάση και να πάει σε μια λύση μεταβατική, αναμένοντας τις εξελίξεις από το μέτωπο της Περιφέρειας.

Επιπλέον, η λύση του Μεγαβουνίου, εκτιμάται ότι θα δώσει τη δυνατότητα στο Δήμο να καθαρίσει τον χώρο στον Άγιο Βλάση, από το σύνολο των απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί εκεί και πιθανόν και την Αγία Τριάδα.

 

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr

9 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 18:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Τελικα ο τζουμης κανει τονπριγραμμα υων «ανίκανων του Παυλη» οπως τους ελεγε ,πράξη!!καμια χρηματοδοτηση δικια του εναν χρονο τωρα θα δουμε;;θα ασχοληθει με τπτ η θα κανει απλα τα εργα του παυλη ;;;παυλη θα λετε καιβθα κλαιτεεε!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 15:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Α ρε Παυλη μεγαλε!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 14:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Ας ρωτησει καποιος δημοσιογραφος τον Τζιουμη θελει να βαλει δεματοποιητη στο Μεγαβουνι ναι η οχι.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 11:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Νεο Κρανιδι θα γινει το Μεγαβουνι αφου ο Τζιουμης θελει να βαλει δεματοποιητη.Δεν μπορεσε να τον βαλει με τον Κοτσιανη και τωρα θελει να μας γεμισει σκουπιδια που θα μεινουν για παντα στο Μεγαβουνι.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 09:34 Σύνδεσμος σχολίου

    22.44 Αυτό κάνουμε. Κλαίμε για τα προηγούμενα 5 χρόνια που ισοπέδωσε τα πάντα (για να μην πω γ@@@σε)

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 08:59 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΑΛΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ-ΦΟΛΟΗ-ΜΑΙΝΑΛΟ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ..7500000 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΑ...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 24 Μαϊος 2020 22:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε ΠΑΥΛΗ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙΒΘΑ ΚΛΑΙΤΕΕΕΕΕΕΕ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 24 Μαϊος 2020 22:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Απο τον Αγιο Βλαση θα τα πανε στομ αγιο Κωστα βλαση;;;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 24 Μαϊος 2020 20:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Εκτος τοπου και χρονου ειναι η διοικηση του δημου στο θεμα των απορριματων.Ξερουν οτι θα κλεισει ο Αγιος Βλασης και προσπαθουν να το διαχειριστουν επικοινωνιακα και να προετημασουν τον κοσμο για την δηθεν διαχειριση που θα κανουν στο Μεγαβουνι και που ουσιαστηκα θα λεισουν το προβλημα του δημου μεχρι να ξεκινησει το εργο της Περιφερειας.Το ψεμα συνεχιζεται αφου μας λενε οτι θα παρουν και τα σκουπιδια που ειναι στον Αγιο Βλαση και μιλαμε για χιλιαδες τονους.Επισης μιλανε για διεθνη διαγωνισμο δηλ τουλαχιστον για εικοσι χρονια.Με λιγα λογια δεν προκειται να γινει τιποτα στο Μεγαβουνι γιατι ουτε ειναι νομιμο αλλα και ουτε μπορουν το μονο που θα γινει ειναι τα σκουπιδια να μεινουν στους δρομους.Αλλωστε ο Κ Τζιουμης και η παρεα του μας ελεγαν ουτε ενα σκουπιδι στον Αγιο Βλαση και οτι θα ανοιγαν το Πλατωμα.ΙΔΩΜΕΝ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...