Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Live στο facebook ο Τζιούμης | Ειδήσεις για πολλά έργα «έβγαλε» ο Δήμαρχος – Τι είπε για πάρκινγκ, πεζοδρόμια, ασφαλτοστρώσεις, γήπεδα, ποδηλατοδρόμους!

Live στο facebook ο Τζιούμης | Ειδήσεις για πολλά έργα «έβγαλε» ο Δήμαρχος – Τι είπε για πάρκινγκ, πεζοδρόμια, ασφαλτοστρώσεις, γήπεδα, ποδηλατοδρόμους!

Έναν νέο τρόπο επικοινωνίας με τους δημότες εγκαινίασε ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, με μια live εκπομπή, μέσω του facebook. Ο Δήμαρχος απάντησε σε πολλές ερωτήσεις για μία σειρά από θέματα που απασχολούν την πόλη και τα χωριά του Δήμου Τρίπολης, ξεκαθαρίζοντας ότι μιλά για κινήσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί και όχι για υποσχέσεις που αφορούν γενικά το μέλλον.

«Τριάντα δημοπρασίες να ολοκληρωθούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι ρεκόρ για όλη την Ελλάδα» είπε αρχικά ο Δήμαρχος και ευχαρίστησε δημοσίως την Τεχνική Υπηρεσία και το σύνολο των εργαζομένων του Δήμου, τονίζοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις υπερβάλλει εαυτόν.

«Μέχρι το Σεπτεμβρίο θα έχει δημοπρατηθεί όλο το Τεχνικό Πρόγραμμα κι αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στον Δήμο Τρίπολης.» τόνισε στη συνέχεια.

Όσο για την πανδημία, είπε ότι «το μισό προσωπικό στην καθαριότητας και στο πράσινο δεν εργάζονται επειδή είναι σε απευθείας ομάδες ή δικαιούνται άδειες ειδικούς σκοπού. Παρά ταύτα, ο Δήμος λειτουργήσει υποδειγματικά, οι κοινωνικές υπηρεσίες δούλεψαν ασταμάτητα για οποιονδήποτε δημότη χρειάζονταν βοήθεια.»

Αρκετές φορές, στις τοποθετήσεις του, ο Δήμαρχος έκανε αναφορά σε έργα για τα οποία υπήρχαν εγκρίσεις από την προηγούμενη δημοτική αρχή, διευκρινίζοντας ότι για ολοκληρωθεί ένα έργο χρειάζεται μια χρονοβόρα διαδικασία. «Τα έργα δεν ανήκουν σε κανέναν Δήμαρχο» είπε χαρακτηριστικά.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ

  • Για το Παλαιό δημαρχείο και τη Δημοτική πινακοθήκη στο κτίριο Τσιχριτζή, ο Δήμος ετοιμάζει προτάσεις για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
  • Για τα σκουπίδια. Δεν θα ανοίξουμε άλλη χωματερή. Στο Μεγαβούνι υπήρχε μια εργολαβία που είχε σταματήσει. Τη βάλαμε μπρος, τελείωσε το τεχνικό έργο,. Σύντομα θα κλείσει η χωματερή του Αγίου Βλάση και θα γίνει προσωρινή διαχείριση και όχι χωματερή, στο Μεγαβούνι μέχρι να ξεκινήσει το έργο της ΤΕΡΝΑ.
  • Τα έργα στις παιδικές χαρές ξεκινούν τις επόμενες 15 ημέρες.
  • Το πιο εύκολο είναι να επανέλθει η ελεγχόμενη στάθμευση, με μελέτη και κανονιστική και τη δημοτική αστυνομία., πλέον και τα δύο αυτά έχουν προχωρήσει. Ο κανονισμός θα περάσει μέσα στο μήνα θα περάσει από το δημοτικό συμβούλιο. Θα ψηφιστεί νέος οργανισμός για να δημιουργηθεί δημοτική αστυνομία. Πρώτα σε δρόμους και μετά σε ιδιωτικά οικόπεδα που θα νοικιαστούν.
  • Προχωράμε τη μελέτη για υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία της κάτω αγοράς και από πάνω να είναι μια όμορφη πλατεία. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει ενδιαφερόμενος ιδιώτης για να βάλει χρήματα.
  • Υλοποιούμε το ΚΔΑΠ για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Είχαμε νοικιάσει ως Δήμος ένα κτίριο, πληρώναμε το ενοίκιο και δεν κάναμε τίποτα. Μέχρι που έφτασε η υπηρεσία του Δήμου. Ολοκληρώσαμε τη μελέτη, βγάλαμε άδειες, προχωρήσαμε το διαγωνισμό, έχουμε ανάδοχο και ξεκινούν οι εργασίες. Τον Οκτώβριο θα λειτουργήσει κανονικά ένα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στην πόλη μας. Υποβάλλουμε πρόταση και για νέο κτίριο του Ειδικού Σχολείου.
  • Θα κάνουμε μια σημαντική παρέμβαση στο γήπεδο της Κάρτσοβας, υπάρχει δέσμευση από περιφέρεια για αλλαγή χλοοτάπητα. Σύντομα θα ολοκληρωθεί και το γήπεδο Τεγέας.
  • Ο δρόμος για τον Αστέρα είναι μια ντροπή για την πόλη μας. Την Τετάρτη ξεκινούν αυτή την Τετάρτη τα έργα για να φτιαχτεί ο δρόμος για τον Αστέρα. Δεσμευθήκαμε και είναι μια υποχρέωση που έχουμε απέναντι στην ομάδα.
  • Το επόμενο δίμηνο ο εργολάβος θα πιάσει δουλειά και θα φτιάξει πεζοδρόμια στην Τρίπολη. Ούτε ένα μέτρο πεζοδρόμιο δεν φτιάχτηκε τα τελευταία 5 χρόνια στην Τρίπολη. Ήδη, δουλεύεται το έργο των πεζοδρομίων προς το Νοσοκομείο και προς την Αεροπορία, που είναι έργο της Περιφέρειας.
  • Έργα γίνονται στην περιοχή Φιλικών σε δρόμους που είναι ακόμα χωματόδρομοι εδώ και 15 χρόνια. Κάνουμε μια μεγάλη παρέμβαση με ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή Φιλικών και θα ακολουθήσει το Στάδιο.
  • Εμείς είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τις κατασκηνώσεις στο Παράλιο Άστρος. Ακόμα το Υπουργείο Υγείας δεν έχει ανακοινώσει αν θα γίνουν οι κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα. Εμείς έχουμε προχωρήσει όλες τις διαδικασίες για το προσωπικό, τις προμήθειες, κάναμε παρεμβάσεις στους χώρους. Είμαστε έτοιμοι.
  • Στη Ναυπλίου έλειπαν πολλά δένδρα και εμείς με χορηγία αντικαταστήσαμε όλη την παλιά δενδροστοιχία. Δεν πετάξαμε τα δένδρα. Τα μεταφυτεύσαμε στο 12ο δημοτικό σχολείο και στο κοιμητήριο. Θα ακολουθήσει μια περιποίηση στους στύλους φωτισμού. Όταν ολοκληρωθεί το σχέδιο στην περιοχή, θα προχωρήσουν και τα πεζοδρόμια. Το επόμενο μήνα θα φυτευτούν δένδρα και στην πλατεία Πετρινού και σε άλλα σημεία.
  • Γίνεται προσπάθεια από την ΔΕΥΑΤ να καθαρίζονται τα φρεάτια. Η ΔΕΥΑΤ κάνει μια σπουδαία δουλειά και έχει μια σειρά από μεγάλα έργα που υλοποιεί στα χωριά, θα εντάξουμε κι άλλα έργα, όπως να αλλαχθούν οι αμιαντοσωλήνες στον Άγιο Σώστη.
  • Στις Κολλίνες πήραμε τη γεώτρηση για να δώσουμε νερό στα χωριά. Αυτό είναι έργο που δημοπρατείται. Ευχαριστούμε τους κυρίους Μπάκο και Καυμενάκη.
  • Σύντομα θα δημοπρατήσουμε το μεγάλο έργο αποχετευτικό του Λεβιδίου. Τις επόμενες ημέρες θα βγει η δημοπρασία.
  • Στην περιοχή του γηπέδου του Παναρκαδικού μέχρι τα σούπερ μάρκετ, αναθέσαμε μελέτη, την επόμενη εβδομάδα στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ θα παραλάβουμε τη μελέτη και θα δημοπρατήσουμε το αντιπλημμυρικό έργο. Και θα προχωρήσει αντίστοιχο έργο στην ΟΗΕ.
  • Για τον περιφερειακό δρόμο, είχε γίνει μια μελέτη από την περιφέρεια, είναι στο Υπουργείο. Πιστεύουμε ότι θα ενταχθεί αυτό το τεράστιο έργο που θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής μας και παράλληλα είναι έργο αντιπλημμυρικής προστασίας. 
  • Προχωρήσαμε σε προμήθεια για νέες πλάκες και θα γίνουν διορθώσεις σε πλατείες και στο κέντρο της πόλης.
  • Ασφαλστοστρώσεις θα γίνουν σε πολλούς δρόμους της πόλης. Φέτος, θα γίνει ένας πολύ μεγάλος αριθμός δρόμων με καινούργιους ασφαλτοτάπητες.
  • Για το δρόμο προς το Πανεπιστήμιο, προχωράμε με την περιφέρεια στην ανακατασκευή του δρόμου, θα γίνει ένας σύγχρονος δρόμος, με νέο φωτισμό, πεζοδρόμια και ποδηλατοδρόμο. Ξεκινά η απαλλοτρίωση και προχωρά η διαδικασία για να αποκτήσει το Πανεπιστήμιο μια σύγχρονη πρόσβαση.
  • Βγαίνει ανάδοχος για μια μελέτη που αφορά πεζοδρόμους και ποδηλατοδρόμους στην πόλη μας. Στους επόμενους τρείς μήνες, θα μας δοθούν προτάσεις από τη μελέτη και εκεί θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε το σχέδιο αυτό. Θα μπορείς σε πρώτη φάση να γίνει ένας ποδηλατοδρόμος στην «Καλαβρύτων» και προς το Πανεπιστήμιο και τον Αγιώργη.
  • Βάλαμε wifi ελεύθερο σε κεντρικές πλατείες της Τρίπολης και στο Λεβίδι. Μπορούν να το χρησιμοποιούν όλοι οι πολίτες. Αυτό θα επεκταθεί και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους του δήμου μας.

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr

5 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 14:01 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλά, εσύ ο ένας και μοναδικός που γράφεις τα διαφορετικά σχόλια για να μας δείξεις ότι γράφουν πολλοί σχολιαστές, να πας να το κοιτάξεις αυτό, γιατί αν δεν το προλάβεις, θα εξελιχθεί σε μ@λ@κυνση

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 11:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Για κάτι δικό σου θα μας πεις;;;;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 11:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Γεια σου Κωστάκη με τα έργα του Παυλή!!!!!!!!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 06:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτός προσπαθεί να μας πείσει πως ολα τα έργα του Παυλή πως είναι δικά του.
    Γελάνε και οι πέτρες με αυτά που λέει.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 31 Μαϊος 2020 23:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Για πολλά γέλια ο Τζιούμης. Ξαναυποσχέθηκε τα ενταγμένα έργα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...