Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρόταση στο ΕΣΠΑ για την ανέγερση τριών σχολείων από τον Δήμο Τρίπολης

Πρόταση στο ΕΣΠΑ για την ανέγερση τριών σχολείων από τον
Δήμο Τρίπολης

Πρόταση στο ΕΣΠΑ για την κατασκευή τριών νέων σχολείων στην Τρίπολη πρόκειται να καταθέσει σε λίγες ημέρες ο Δήμος Τρίπολης. Η πρόταση θα γίνει στο πλαίσιο της πρόσκλησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου  Άξονας 8, Πράξη 75 με θέμα «Υποδομές στο τομέα της εκπαίδευσης».

p>Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ και είναι 100% επιχορηγούμενος από το ΕΣΠΑ. Οι μελέτες εκπονήθηκαν από  μηχανικούς  του Δήμου Τρίπολης. Πρόκειται για σχολικά κτήρια που έχουν σχεδιαστεί για να πληρούν όλες τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές απαιτήσεις. Έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στα υλικά και τον μηχανολογικό εξοπλισμό έτσι ώστε τα κτήρια να έχουν εξαιρετική ενεργειακή συμπεριφορά. Είναι η πρώτη φορά που εκπονούνται κτηριακές μελέτες σχολείων από υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης. Μέχρι σήμερα τις μελέτες εκπονούσε ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων, ο οποίος καταργήθηκε λόγω μνημονίου.

Όπως ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Καλτεζιώτης που έχει τον συντονισμό των ενεργειών για την κατάθεση του φακέλου, έχει γίνει εξαιρετική δουλειά εδώ και αρκετούς μήνες από ομάδα μηχανικών που ανήκουν στην νεοσύστατη διεύθυνση Προγραμματισμού & Ανάπτυξης του Δήμου Τρίπολης. Ήδη έχει υπογραφεί από τον Υπουργό Παίδειας το κτηριολογικό σχέδιο των σχολείων, είναι έτοιμες οι μελέτες, έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης και μετά το Πάσχα θα είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε τον φάκελο στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τα νέα σχολικά κτήρια θα στεγάσουν το 12ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, το 4ο και το 10ο νηπιαγωγείο. Σήμερα το 12ο δημοτικό συστεγάζεται με το 11ο Δημοτικό στα κτήρια της Ακαδημίας, το 4ο και 10ο νηπιαγωγείο στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτήρια.

Με το έργο αυτό θα αναβαθμιστούν σημαντικά οι κτηριακές υποδομές της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου μας και ταυτόχρονα κατά την εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών θα δημιουργηθούν δεκάδες θέσεις εργασίες που θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...