Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανοίγει ξανά ο φάκελος «νέες φυλακές» για τον Δήμο Τρίπολης!

Ανοίγει ξανά ο φάκελος «νέες φυλακές» για τον Δήμο Τρίπολης!

Αποφασισμένος να διεκδικήσει τη διατήρηση των φυλακών εντός των ορίων του Δλημου Τρίπολης, αλλά και την κατασκευή νέου, σύγχρονου σωφρονισκτιού κατάστηματος, είναι ο Δήμος Τρίπολης, κάτι που αποτπώθηκε σε απόφαση του δημο0τικού συμβουλίου.

Επισήμως, η Κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει τέτοιο θέμα, όμως υπάρχει έντονη φημολογία για δημιουργία νέων φυλακών στην Πελοπόννησο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Τρίπολης θέλει να είναι απόλυτα προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο.

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, ήρθε μια εισήγηση από τον Αντιδήμαρχο Κώστα Κατσαφάνα ο οποίος τόνισε ότι οι νέες φυλακές θα έχουν μεγάλο οικονομικό όφελος για την τοπική αγορά, ενώ ο γραμματέας των εξωτερικών φρουρών Παναγιώτης Σμυρνιώτης τόνισε ότι αυτή η προοπτική μπορεί να αυξήσει τις θέσεις εργασίας από 80 που είναι σήμερα σε περισσότερες από 200!

Ουσιαστικά, όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν στο πλαίσιο αυτό και η μοναδική αρνητική ψήφος αφορούσε τον Βαγγέλη Γούργαρη του ΚΚΕ που δεν διαφώνησε για την ανάγκη ενός νέου σωφρονιστικού καταστήματος, με καλυτέρους όρους για τους κρατούμενους και τους εργαζομένους, διαφώνησε όμως στη διαπίστωση ότι οι νέες φυλακές θα φέρουν ανάπτυξη στην περιοχή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε την ανάγκη από τη μια πλευρά να μετεγκατασταθούν οι σημερινές φυλακές της Τρίπολης, σε ένα πιο σύγχρονο και καταλληλότερο κτίριο, εντός των ορίων του Δήμου και παράλληλα να διεκδικηθεί στο ίδιο μέρος να γίνει και το νέο σωφρονιστικό κατάστημα, όταν το αποφασίσει η Κυβέρνηση.

Αυτό που υπογραμμίστηκε είναι ότι η κόκκινη γραμμή για τον Δήμο Τρίπολης είναι η διατήρηση των σημερινών φυλακών, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα πληγεί η τοπική αγορά και παράλληλα θα χαθούν 80 θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, τονίστηκε ότι νέες φυλακές το πιθανότερο είναι να προταθεί να γίνουν στην περιφέρεια του δήμου και όχι εντός της πόλης της Τρίπολης.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

3 σχόλια

  • Takis
    Takis Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 00:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Στα Βαλτετσοβούνια και τις φυλακές. Μετά τα λατομεία, τις ανεμογεννήτριες, τα φωτοβολταϊκά και τα σκουπίδια να μπει και το κερασάκι.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 22:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Μήπως επειδή στις υπάρχουσες φυλακές εκεί κοντά βρίσκονται σπίτια, εγγύων κυρίων στη τοπική, αλλά και στη κεντρική εξουσία???? Κόφτε το παραμύθι!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 21:08 Σύνδεσμος σχολίου

    KI OMΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ !!!!!!! Α ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ .................................ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟ !!! ΑΥΤΟΙ ΒΑΛΑΝΕ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟ ΟΛΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ............ ΜΠΡΑΒΟ ΑΡΚΑΔΕΣ ΝΙΚΑΜΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΑΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ..................ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΦΎΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΈΣ...........ΜΠΡΡΡΡΡΡ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...