Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ομόφωνα "ναι" από το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρόταση Ταλαγάνη για το Μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (vd)

Ομόφωνα "ναι" από το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρόταση Ταλαγάνη για το Μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (vd)

Την πρόταση του Δημήτρη Ταλαγάνη, για τη δημιουργία, προσωρινής κατασκευής, από μάρμαρο, γυαλί, κρύσταλλο, ορείχαλκο με σιδερένιο σκελετό, ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, περιβαλλόμενο από αρχιτεκτονικά στοιχεία και κυκλικά κηπάριο, χωρίς οικονομική επιβάρυνση τον Δήμου, και την προσωρινή τοποθέτησή του στην πλατεία Αρεως για την περίοδο των εορτασμών της επετείου των 200 χρόνων της Παλιγγενεσίας τον Ελληνικού Έθνους αποφασίσε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, σε δια περιφοράς συνεδρίασή του.
Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες τον στον κ. Ταλαγάνη για την συγκεκριμένη πρόταση.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Αρχικά, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης ανέγνωσε την πρόταση του κ. Ταλαγάνη με την οποία ο Καλλιτέχνης ζητούσε από το συμβούλιο να εξετάσει θετικά την πρόταση του για την Δημιουργία του Κορυφαίου και Εμβληματικού προγράμματος για τον εορτασμό των 200 χρόνων της Παλιγεννεσίας τον Ελληνικού Έθνους. «Θεωρώ χρέος όλων μας προς την Πόλη τη Τριπολιτσάς, προς την Αρκαδία, προς το Μοριά και προς το 'Εθνος των Ελλήνων, να συστρατευθούμε όλοι στη πρόκληση του Μέλλοντος μας και στην απόθεση φόρου τιμής στην Ιστορία των Αγώνων του Ελληνικού Έθνους, του Ελληνικού Πνεύματος, του Ελληνικού Πολιτισμού».
Η Πρόεδρος τον Δημοτικού Συμβουλίου κα Παναγοπούλου Γεωργία είπε: «Η πρόταση τον κ. Ταλαγάνη έχει να προσδώσει την απαιτούμενη τιμή και αίγλη στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 ετών από το 1821. Δεν έχω τη γνώση να εκτιμήσω το μέγεθος τον εγχειρήματος. Ο ίδιος ο κ. Ταλαγάνης με διαβεβαίωσε επιπλέον ότι δεν θα κοστίσει οικονομικά στο Δ. Τρίπολης, ενώ θ' αποτελέσει ιδιαίτερο πόλο έλξης επισκεπτών».
Λαβών το λόγο ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παπαδημητρίου Σωτήριος είπε: «Όλοι γνωρίζουμε την μακρά, την ουσιαστική και την εποικοδομητική παρουσία του κ. Ταλαγάνη, τόσο σε επίπεδο τέχνης, όσο και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και ως μέλος της προηγούμενης διοίκησης νιώθω την ανάγκη να εκφράσω τον αμέριστο σεβασμό σε όλα αυτά που έκανε, που κάνει και που θα κάνει, καθώς και ένα μεγάλο «ευχαριστώ». Ξέρετε ότι άνθρωποι που προσφέρουν, που δωρίζουν, που προτάσσουν το δημόσιο καλό, είναι λιγοστοί. Γι' αυτό το λόγο εξάρω την πρόταση, αυτή καθώς και τον τρόπο που θα υλοποιηθεί. Ψηφίζω την εισήγηση και θα ευχηθώ τέτοιες κινήσεις να ακολουθήσουν κι άλλοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΔΩ: Το μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που προτείνει ο Δ. Ταλαγάνης | Η άσβεστη φλόγα, ο κυκλικός κήπος και ο στόχος για 250.000 επισκέπτες!

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr 

8 σχόλια

  • Παριος
    Παριος Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 19:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε πονηροί όλοι εκεί στο Συμβούλιο κανέναν δρομο θα φτιάξετε η καλύτερα τα έργα αυτά από τους φόρους μας ??

  • Αρκάς
    Αρκάς Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 14:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Ουρούτς Ρεϊς.... Εθνικές επικύψεις ...και γιορτές... Θα τρίζουν τα κόκκαλα του γέρου...

  • H.K.
    H.K. Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 08:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Κρίμα για την πρόταση του Νίκου...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 23:29 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΛΑΓΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΑΝΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΟΤΕ ΝΑ 'ΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΤΟ ΜΑΧΤΟ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ. ΣΑΦΩΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΤΗΣ 25/3/2020 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΦΛΩΡΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΦΙΚΤΗ...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 21:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Μόνο αυτοί οι δυο τοποθετήθηκαν; Οι υπόλοιποι είπαν το ναι χωρίς τοποθέτηση;

  • Μίλτος
    Μίλτος Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 21:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Εγώ βλέπω περισσότερα τουράκια για τους μουσουλμάνους και περισσότερους τοίχους για τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των αριστερών με σπρέυ. Άμα μπορείτε να το προστατεύσετε, χτίστε το...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 20:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Ας μας εξηγησει καποιος τι εννοει "προσωρινη κατασκευή"και "προσωρινή τοποθετηση". Η κατασκευή αυτή δεν θα παραμείνει μετά της εκδηλώσεις που θα γίνουν, θα κατασκευαστεί άλλη οριστική που θα παραμεινει; ας διευκρινιστεί.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 20:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Δυστυχώς Νίκο χάσαμε.....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...