Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημοτικό Συμβούλιο | Αποσύρθηκε το θέμα της ΚΕΔΗΤ – Θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση

Δημοτικό Συμβούλιο | Αποσύρθηκε το θέμα της ΚΕΔΗΤ – Θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση

Δεν συζητήθηκε τελικά στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα που αφορά τη λύση της ΚΕΔΗΤ.

Αρχικά, ο πρώην Δήμαρχος κ. Γιάννης Σμυρνιώτης ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα, διότι πρέπει να συζητηθεί δια ζώσης και όχι με τηλεδιάσκεψη, διότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα.

Δεν μπορεί να συζητηθεί το θέμα, διότι μεταξύ άλλων εκκρεμεί η υπόθεση σε ποινικά δικαστήρια. Μου ήρθε κλήση για δικαστήριο στο Ναύπλιο, τον προσεχή Φεβρουάριο.»

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αποδέχτηκε την απόσυρση του θέματος, λέγοντας: «Μίλησα τηλεφωνικά το πρωί και με τον κ. Τσιαμούλο, δεν έχω αντίρρηση να αποσυρθεί το θέμα. Όμως επειδή τρέχουν κάποια πράγματα για την ΚΕΔΗΤ, πρέπει κάποια στιγμή να συζητηθεί. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε συμβούλια για μήνες δεν μπορεί να μείνει τόσο πίσω το θέμα αυτό.  Σήμερα, αποσύρω το θέμα. Είναι σε εξέλιξη και άλλη ποινική διαδικασία από το 2012 ως το 2018, αλλά αυτή μπορεί να τελειώσει σε δύο χρόνια. Δεν μπορούμε να περιμένουμε ως τότε. Δεν έχω αντίρρηση να κάνουμε πρώτα μια συζήτηση οι επικεφαλής.»

Ο Βαγγέλης Γούργαρης συμφώνησε με την απόσυρση του θέματος και είπε ότι η κατάσταση της ΚΕΔΗΤ είναι προβληματική και κάθε καθυστέρηση διογκώνει τα χρέη.

Ο Δημήτρης Βόσνος είπε ότι είναι μια εκκρεμότητα δεν πρέπει να συνεχίζεται επ’ αόριστον. Αποδέχομαι ότι χρειάζεται μια δια ζώσης συζήτηση. Να γίνει μια ακόμα προσπάθεια μίας συνάντησης σε επίπεδο με τους επικεφαλής, μέσα στον Δεκέμβριο.

Η Βασιλική Παρασκευοπούλου Καλασούντα (από την παράταξη του Νίκου Τσιαμούλου) συμφώνησε να γίνει μια συνάντηση με τους επικεφαλής μέσα στον Δεκέμβριο.

Ο Σωτήρης Παπαδημητρίου τόνισε: “Καλώς αποσύρθηκε το θέμα, αλλά η εισήγηση που έχει έρθει το θέμα και το λέω καλοπροαίρετα, είναι ελλιπής. Δεν υπάρχει το σκεπτικό και με ποια στοιχεία θέλετε να πάτε στη λύση της επιχείρησης. Όντως είναι προβληματική η επιχείρηση, όμως η εισήγηση της δημοτικής αρχής πρέπει να είναι πιο διαφωτιστική.”

Εκεί ο Δήμαρχος είπε ότι στην εισήγηση υπάρχει μια αναλυτική καταγραφή της κατάστασης στην Επιχείρηση, με βάση την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Μια πολυσέλιδη απόφαση για τα οικονομικά δεδομένα. Εμείς μιλάμε για την έναρξη της συζήτησης περί λύσης της Επιχείρησης.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...