Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη | "Πράσινο φως" από το Δημοτικό Συμβούλιο για προχωρήσει η αγορά έκτασης για "πράσινο" στην περιοχή της Δεξαμενής

Τρίπολη | "Πράσινο φως" από το Δημοτικό Συμβούλιο για προχωρήσει η αγορά έκτασης για "πράσινο" στην περιοχή της Δεξαμενής

Ομόφωνη απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο για την πρόθεση του Δήμου Τρίπολης για επανεπιβολή της απαλλοτρίωσης για την απόκτηση – διατήρηση του Κ.Χ.- Πράσινο στο Ο.Τ. 139γ του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Τρίπολης.

Πρόκειται για μία έκταση στην περιοχή της Δεξαμενής (Μεγάλη Τάπια), με την υπόθεση να είναι σε εκκρεμότητα από το … 1954!

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης τόνισε: «Είναι έκταση της οικογένειας Μπεντεβή και είναι δεσμευμένη από το 1954 για να γίνει πράσινο. Έχουν δεσμευμένη την περιούσια τους επί 60 χρόνια. Έχουν κερδίσει δικαστικά από το 2007 για άρση της απαλλοτρίωσης, όμως ο Δήμος δεν προχώρησε σε άρση.

Οι ιδιοκτήτες ζήτησαν το 2016 πράξη αναλογισμού για να αποζημιωθούν αλλά δεν έγινε από την πλευρά του Δήμου.

Εμείς κάναμε απολογισμό και κατατέθηκε τον Αύγουστο.

Στις 18/11/2020 έφεραν φυλλα υπολογισμού αξίας ακίνητού περίπου 2.900.000 ευρώ. Υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση στο Πράσινο Ταμείο μέχρι 1.500.000. Έχουμε κάνει μια συζήτηση με ιδιοκτήτες και δέχονται να πάνε σε αυτό το ποσό, για να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία.»

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι «οι άνθρωποι πληρώνουν ΕΝΦΙΑ 30.000 ευρώ το χρόνο. Να δούμε τεχνικά πως μπορεί να γίνει για να μην ταλαιπωρηθεί κανείς.»

Ο Δημήτρης Βόσνος αναφέρθηκε και σε άλλες εκκρεμείς απαλλοτριώσεις και δεσμεύσεις χώρων και τόνισε ότι είναι ευκαιρία το Πράσινο Ταμείο.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...