Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θορυβημένος ο Φιλοζωικός για τις τελευταίες "περισυλλογές και επανεντάξεις αδέσποτων ζώων στην πόλη μας"

Θορυβημένος ο Φιλοζωικός για τις τελευταίες "περισυλλογές και επανεντάξεις αδέσποτων ζώων στην πόλη μας"
Σε ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης, σημειώνει: "Λόγω έκτακτων τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων που δεχόμαστε ως Σύλλογος, ειδικά τις τελευταίες μέρες, από συμπολίτες μας οι οποίοι κι ανυσηχούν σχετικά με παράνομες περισυλλογές και επανεντάξεις αδέσποτων ζώων που πραγματοποιούνται στη πόλη μας, με ζώα τα οποία φέρουν εμφανή σημάδια κακής ή και ελλιπούς κτηνιατρικής παρεμβάσεως κ´ διαχειρίσεως αυτών {όπως σπασμένα ράμματα από στείρωση αδέσποτου ζώου ή και με ζώα εμφανώς ναρκωμένα κατά το ήμισυ να κινδυνεύουν κι από διερχόμενα οχήματα} για τα οποία παράνομα περιστατικά υπήρχαν ως τώρα απλές ενδείξεις/ανησυχίες· οι οποίες πλέον είναι βάσιμες και νόμιμα αποδείξιμες ότι πραγματοποιούνται στην Τρίπολη· πράγμα που μας θορυβεί ιδιαίτερα.
Ως Σύλλογος σας ενημερώνουμε σε γενικές γραμμές αλλά συνοπτικά τα εξής:
Για το αν ένα αδέσποτο ζώο συντροφιάς είναι ή όχι επικίνδυνο αποφασίζουν οι πενταμελείς κι οι τριμελείς επιτροπές των Δήμων. Ως νόμιμο Σωματείο, έχουμε παραχωρήσει και στον Δήμο Τρίπολης αλλά και σε γειτονικούς Δήμους, νομίμως και δικαιωματικά, 4 μέλη εκ του Συλλόγου μας για κάθε Δημοτική πενταμελή επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς βάσει ν. 4039/12.
Σας ενημερώνουμε εκ νέου, ότι ως Σύλλογος δεν έχουμε προσκληθεί ακόμα προς νόμιμη συνεδρίαση από τον Δήμο Τρίπολης για κανένα περιστατικό ή ζήτημα που αφορά την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς της Τρίπολης και δεν έχουμε καμία σχέση με τις παράνομες αυτές ενέργειες που λαμβάνουν χώρα .
Προς επιπλέον ενημέρωση: Το έργο της τριμελούς επιτροπής είναι, σύμφωνα με τον νόμο 4235/2014, η λήψη οριστικής απόφασης για την επικινδυνότητα ενός αδέσποτου ζώου συντροφιάς ή για την αναγκαιότητα της πραγματοποίησης ευθανασίας σε αδέσποτο ζώο, σε περίπτωση που υπάρχει διαφωνία επ’ αυτών από τα μέλη της Πενταμελούς Επιτροπής.
Σε περίπτωση επιθετικού ζώου ο Δήμος μπορεί να ζητήσει τη γνώμη εκπαιδευτή σκύλων, ο οποίος είναι μέλος νομίμως αναγνωρισμένου σωματείου εκπαιδευτών σκύλων.
Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης ως το πιο ενεργό εθελοντικό Φιλοζωικό Σωματείο στην περιοχή της Αρκαδίας από το 2015 όπου κ´ αυτός ιδρύθηκε· σας ενημερώνει ότι θα κινήσει και θα κινεί κάθε νόμιμη ενέργεια ως προς τα συμφέροντα των ζώων και της νόμιμης/ πολιτισμένης διαχείρισης αυτών.
Ο Πολιτισμός είναι μονόδρομος!
Τα προσωπικά (πελατειακά) συμφέροντα δεν χωρούν στον Σύλλογό μας· όπως δεν πρέπουν σε κανέναν Σύλλογο (ειδικά) που σκοπό του έχει να προωθεί τον Πολιτισμό και τον Άνθρωπο ως εξέλιξη σε αρμονία με την Φύση !
Σας θέλουμε στο πλευρό μας!
Ολοι μαζί μπορούμε καλύτερα!"

3 σχόλια

  • trellor
    trellor Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 17:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Η κατασταση δειχνει και παλι να ξεφευγει.αφου εσεις μπορειτε οπως ισχυριζεστε να διαχειριστειτε καλυτερα τα αδεσποτα γιατι δεν τα παιρνετε υπ ευθυνη σας, με καποια εοικονομικη ενισχυση ,ωστε να μην κακοποιουνται απο τους κακοπροερετους?και επι πλεον γιατι δεν ερευνατε ποιος επιτελους δημιουργει στρατειες αδεσποτων ?φανταζομαι οχι οι εχτροι των αδεσποτων αλλα οι περιφημοι φιλοζωοι του μηνα και της εφημερης επιδειξιμανίας.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 16:47 Σύνδεσμος σχολίου

    νόμιμη και πολιτισμένη διαχείριση να ξεκινήσει ο σύλλογος απο το παράνομο καταφύγιο του στο ΄Αστρος ,

  • Γιώργος
    Γιώργος Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 15:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Φιλοζωοι την ευθύνη περισυλλογής την έχει ο δημος Τρίπολης.
    Δεν σας είδαμε να βγάζετε ανακοινώσεις για τα νέα σκυλιά πού φέρανε στην πόλη μας.
    Βγάζετε ανακοινώσεις χωρίς να ξέρουμε πόσοι είστε.
    Ονομαστικά Ποιοι θέλουν τα ζώα μέσα στην πόλη,όχι λόγια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...