Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη | Ο συνωστισμός έξω από εκκλησίες, η κρατική ολιγωρία και η ατομική μας ευθύνη

Τρίπολη | Ο συνωστισμός έξω από εκκλησίες, η κρατική ολιγωρία και η ατομική μας ευθύνη

Εικόνες συνωστισμού επικράτησαν, ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων, σε Ναούς της Τρίπολης.

Στο «Καλημέρα Αρκαδία» έφτασαν φωτογραφίες που δείχνουν αρκετούς πιστούς έξω από Ναούς, ενώ αναγνώστρια μας ανάφερε ότι κλήθηκε η αστυνομία, για συγκεκριμένο Ναό, αλλά δεν προέβη σε καμία κίνηση.

Σε κάθε περίπτωση, από τη μία πλευρά, είναι εύλογη η ανάγκη του κόσμου να προσευχηθεί, όμως παράλληλα κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι διανύομε μια φονική πανδημία που έχει αλλάξει άρδην τις ζωές μας.

Σίγουρα, στην Τρίπολη, δεν υπήρξαν ακραία φαινόμενα, όπως σε άλλες περιοχές, με διάφορα που συνέβησαν στα Θεοφάνεια, όμως οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι πέρα από το Κράτος και τις ευθύνες που έχει (με τις παλλινωδίες, ως προς τα μέτρα, με τις εκκλησίες π.χ. να ανοιγοκλείνουν από εβδομάδα σε εβδομάδα, οφείλουμε όλοι να αντιληφθούμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει και η ατομική ευθύνη.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει, έστω άθελα μας, να «βοηθήσουμε» στην περαιτέρω διασπορά του ιού.

Ήδη, τα στοιχεία των τελευταίων ημερών δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων στην Αρκαδία και πλέον καταγράφονται σχεδόν 3,5 κρούσματα ανά ημέρα την τελευταία εβδομάδα.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από το Ναό του Αγίου Ραφαήλ και από το Ναό του Προφήτη Ηλία (από το προφίλ του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Σταύρου Ζορμπαλά).

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr  

135874251 751478595460542 7832761648218899473 n137208581 244908850317802 9048271076164660783 n135854471 244908903651130 3056464164815292078 nzormpalastheofaneia

10 σχόλια

  • ΑΝΤΏΝΗΣ
    ΑΝΤΏΝΗΣ Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 12:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Μάλλον δεν βλέπω καλά. Τι πράγματα είναι αυτά; Δεν είστε Χριστιανοί; Τι βλασφήμιες και κακίες είναι αυτές; Όσο και να χτυπιέστε, θα δώσουμε λόγο στην μετά θάνατον ζωή όταν βρεθούμε μπροστά στον Κύριο μας τον Χριστό. Στην εκκλησία πηγαίνουμε για να λάβουμε την Θεία χάρη στην Θεία Λειτουργία. Όποιος δεν θέλει να κάτσει σπίτι του. Γιατί μας κρίνετε για την πίστη μας; Αφού είστε τόσο προοδευτικοί και ουμανιστές, αφήστε μας να πιστεύουμε και να τηρούμε την αγία μας πίστη. Αν δεν μετανοήσετε κι εσείς οι άθεοι και έμεις οι πιστοί, δεν μας βλέπω καλα ούτε στην ψυχή μας ούτε στο σώμα. Ο Θεός μαζί μας.

  • Κρι -Κρι
    Κρι -Κρι Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 15:49 Σύνδεσμος σχολίου

    @11:26 , Για να σε βοηθήσω ακόμα περισσότερο θα σου πω ένα περιστατικό χθεσινό. Πατέρας και γιος ξεκίνησαν από ένα χωριό της Εύβοιας και πήγαν στην Αμάρυνθο να ρίξουν τον σταυρό στη θάλασσα , προκειμένου να προσευχηθούν για το άλλο παιδί της οικογένειας που πάσχει από λευχαιμία. Το αποτέλεσμα θαρρώ το γνωρίζεις. Τετραπληγικός ο 25 χρόνος. Ρε φίλε δεν έπεσε να πιάσει το κοράνι ούτε το σκήπτρο του Βούδα. Για ποιον Θεό μου μιλάς? Αυτό που πιστεύεις είναι φονιάς , δολοφόνος. Γιατί δεν προστάτεψε τον νεαρό χριστιανό?? Λίγη σκέψη θέλει φίλε μου για να καταλάβεις ότι ο θεός είναι δικό σου δημιούργημα και όχι το αντίθετο.... Να είσαι πάντα καλά..

  • Σχολιαστής 8:18
    Σχολιαστής 8:18 Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 13:11 Σύνδεσμος σχολίου

    @11:26 Σου είπα εγώ ρε βλήτο ότι φταίει μόνο η εκκλησία; Διάβασες τι γράφω; Άνοιξε τα στραβά σου και ξαναδιάβασε αυτά που γράφω στο σχόλιό μου. Και δεν κατάλαβα δηλαδή. Σε όρισε κανένας εκπρόσωπο της εκκλησίας και των παπάδων ή νομίζεις ότι είσαι περισσότερο χριστιανός από όλους εμάς τους υπόλοιπους; Άντε, πυροβολημένοι μερικοί, που νομίζετε ότι η χριστιανική πίστη είναι τσιφλίκι σας, γελοία υποκείμενα

  • Κρι -Κρι
    Κρι -Κρι Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 12:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Αγαπητέ 11:26 , ή είσαι ανιστοριτος ή κάνεις πως δεν ξέρεις. Αν διαβάσεις την ιστορία ,θα διαπιστώσεις ότι η εκκλησία ήταν με τους Οθωμανούς πριν την άλωση στις 29/5/1453. Ο Γεννάδιος ήταν με το σαρίκι και όχι με την Τιάρα όπως έλεγε κατά την πολιορκία ,και τα είχε βρει με τον Μωάμεθ τον πορθητή ο οποίος τον έκανε πατριάρχη αμέσως μετά . Κατά την διάρκεια και μέχρι το 1827 που αναφέρεις η εκκλησία ήταν πάντα με τον θεόσταλτο Σουλτάνο , έτσι αναφέρει ο αφορισμός του Καλλινίκου το 1806 για τους Κολοκοτρωναίους, και του Γεωργίου Αγγελοπούλου (Γρηγόριος ο Ε) στις 20/2/1821 στον Υψηλάντη και Σουτσο, κατηγορώντας τους για την επανάσταση. Το κρυφό σχολειό που θέλεις να αφήσεις να εννοηθεί , ήταν και είναι μύθος. Θα σου πω ότι . Ο πρωτότοκος γιος του Κολοκοτρώνη , ο Πάνος , που είχε γεννηθεί το 1800 , εκτός από τα Ελληνικά ,μιλούσε άπταιστα γαλλικά και Ιταλικά . Που τα έμαθε? Στο κρυφό σχολειό? Θα σου πρότεινα να μελετήσεις την ιστορία από όλες τις πλευρές (χωρίς παρωπιδες εννοώ) και να είσαι με την εξέλιξη και όχι με την οπισθοδρόμηση. Μεγαλύτερη υποκρισία από την εκκλησία και τους ρασοφορους δεν θα βρεις πουθενά.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 11:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο κρι κρι.Τα είπες όλα.Όπως και ο 21¨55.Βέβαια στο ερώτημα "γιατί να πηγαίνουμε στους ναούς με κινδυνο να γίνουμε Θεσσαλονίκη"ή απάντηση βρίσκεται στο ότι είμαστε ένα τσούρμο κακορίζικων που ψάχνουμε λύτρωση,στο νερό του Καματερού...και αλλού βέβαια.Ε,λογικό είναι να το εκμεταλλεύονται διάφοροι¨με μαύρα με ασπρα και παρδαλά...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 11:26 Σύνδεσμος σχολίου

    @Κρι -Κρι @08:18 @08:19 ΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ; ΟΤΙ ΜΙΛΑΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕ. ΑΥΤΗ ΚΡΑΤΗΣΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΕΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1453 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 1827. ΑΛΛΑ ΟΥΔΕΙΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΙΘΕΝΤΟΣ...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 10:29 Σύνδεσμος σχολίου

    ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΚΕΝΕΝΤΥ ΚΑΙ ΙΒ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ.ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ!ΟΥΤΕ ΣΤΑ SUPERMARKET.ΛΥΠΑΜΑΙ! ΤΟΣΟ ΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 08:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Κοίτα χάλια. Και μετά τους φταίνε τα ΜΜΕ και οι δημοσογράφοι για τα ξεφτιλίκια τους

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 08:18 Σύνδεσμος σχολίου

    21:55 Και τι να κάνουν ακριβώς "αυτοί με τα μαύρα ρούχα", αν η ατομική ευθύνη του καθενός είναι είδος προς εξαφάνιση; Το ερώτημα "γιατί να πηγαίνουμε στους ναούς με κινδυνο να γίνουμε Θεσσαλονίκη" να το θέσεις σε όλους αυτούς τους ανεγκέφαλους που συνωστίζονται σε πλατείες, τράπεζες κι εκκλησίες, χωρίς να υπολογίζουν τίποτα. Έλα ντε. Γιατί; Γιατί π.χ. να πάει ο άλλος σε έναν χώρο που ενώ πηγαίνει και βλέπει ότι γίνεται το αδιαχώρητο, αντί να σηκωθεί να φύγει και να πάει κάποια άλλη στιγμή, κάποια άλλη μέρα ή κάποια άλλη ώρα που θα είναι πιο υποφερτή η κατάσταση, παραμένει μαζί με τα υπόλοιπα πρόβατα; Είναι ή δεν είναι μαλ@@@;

  • Κρι -Κρι
    Κρι -Κρι Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021 21:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Και καλά οι πολιτικοί και η πολιτική τους, εξηγούνται οι παλινωδίες τους γιατί έχουν το μυαλό τους στην επόμενη κάλπη. Αυτοί με τα μαύρα ρούχα ,οι δήθεν και τάχα εκπρόσωποι του Θεού γιατί δεν εφαρμόζουν το " ο θεός είναι πανταχού παρόν ,άρα και μέσα στο σπίτι μας " και να προσεύχεται ο κόσμος στο σπίτι του. Ο Θεός τον βλέπει και τον ακούει. Γιατί να πηγαίνουμε στους ναούς με κίνδυνο να γίνουμε Θεσσαλονίκη. Μήπως ,λέω εγώ ο αφελής, μήπως το μαγαζί θέλει και πελάτες? Αν ο κόσμος δεν ασχοληθεί ,να διαβάσει, να μορφωθεί και να καταλάβει ότι ζούμε στον αιώνα της υπερηχητικής ταχύτητας , και τα περί θεών και σαταναδων ανήκουν στο παρελθόν και σε κοινωνίες αγραμμάτων , τότε νομίζω πως θα αργήσουμε να βγούμε από το τούνελ. Αν δεν απεμπλακούν από δόγματα και λογικές ,από θρησκείες και ρασοφορους που ποτέ δεν ήταν με τον λαό αλλά μόνο με τα συμφέροντα τους ,θα είμαστε άξιοι της τύχης μας. Ο ρόλος της εκκλησίας και του ράσου ήταν πάντα προδοτικος. Αυτό τουλάχιστον λέει η ιστορία..

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...