Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δήμος Τρίπολης | Πρόταση 1.600.000 ευρώ στο ΕΣΠΑ για την αξιοποίηση της Βίλας Τουρκοβασίλη!

Δήμος Τρίπολης | Πρόταση 1.600.000 ευρώ στο ΕΣΠΑ για την αξιοποίηση της Βίλας Τουρκοβασίλη!

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την υποβολή πρότασης του Δήμου Τρίπολης, με τον τίτλο «Αποκατάσταση και εκσυγχρονισμός της "Βίλας Τουρκοβασίλη”» και προϋπολογισμού έως 1.600.000,00€ στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΕΣΠΑ με τίτλο: "Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού κτιριακού αποθέματος, αρχιτεκτονικής αξίας και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται σε σημαντική θέση σε σχέση με πλέγμα διαδρομών ιστορικού, περιβαλ/κού ή πολιτιστικού χαρακτήρα" στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 14 «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)».
Η Επιτροπή αποδέχεται τους όρους συμμετοχής στην Πρόσκληση ΕΣΠΑ και εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο για τις περαιτέρω ενέργειες για την υποβολή της πρότασης.

Στην πρότασή του, ο Δήμος Τρίπολης τονίζει την ανάγκη ανακαίνισης και ανάδειξης του εν λόγω διατηρητέου κτηρίου, το οποίο εξαγόρασε στο πλαίσιο της πρόσκλησης του ΧΠ του Πράσινου Ταμείου «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων και Διατηρητέων Κτιρίων στις πόλεις 2013», με το ποσό της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και το γεγονός ότι το εν λόγω Δημοτικό κτήριο αποτελεί σημαντικό τοπόσημο και είναι ανάγκη η διάσωσή του αλλά και η επανένταξή του στην ζωή της πόλης.

Η πρόταση αναμένεται να αναδείξει το κτήριο ως «φάρο» πολιτισμού για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή αλλά και να αναβαθμίσει την γειτονιά που το περιβάλλει.

Το θέμα είχε απασχολήσει προσφάτως και το δημοτικό συμβούλιο, με τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη να προαναγγέλλει την κατάθεση της σχετικής πρότασης, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Σαμπράκος είχε κάνει αναφορά σε πολεοδοιμικά ζητήματα που αφορούν το χώρο και πρέπει να βρεθεί τρόπος να διευθετηθούν. 

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...