Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κώστας Τζιούμης: «Ακούμε τους δημότες μας και απαντάμε με έργα» (vd)

Κώστας Τζιούμης: «Ακούμε τους δημότες μας και απαντάμε με έργα» (vd)

Για 10η φορά, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, είχε live επικοινωνία, μέσω facebook, με δημότες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματα τους.

Ο Δήμαρχος ξεκίνησε σημειώνοντας ότι «όσο περισσότερο τηρήσουμε τα μέτρα, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει το αυστηρό lockdown».  

Στη συνέχεια, απάντησε σε μια σειρά από ερωτήματα και μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ: «Όλοι οι πληττόμενοι επαγγελματίες έχουν απαλλαγεί από τα δημοτικά τέλη. Να κάνουν μια αίτηση στο Δήμο για να τους επιστραφούν τα τέλη. Το ίδιο ισχύει και για τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.»

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ: «Κάνουμε τεράστιο αγώνα στον τομέα της καθημερινότητας. Η εικόνα έχει βελτιωθεί, παρά το γεγονός ότι όλο αυτό το χρόνο ο Δήμος λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό, χωρίς βέβαια να λέω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.»

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ: «Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια με πολλούς δρόμους που έχουν ασφαλτοστρωθεί. Αυτό θα συνεχιστεί από τον Μάρτιο, αφού έχουν προγραμματιστεί έργα σε πολλούς δρόμους και στην Τρίπολη και στα χωριά μας. Ήταν πολλά χρόνια που δεν είχαν γίνει ασφαλτοστρώσεις. Μέχρι το τέλος αυτή της τετραετίας, ένας πολύ μεγάλος αριθμός δρόμων θα έχει βελτιωθεί.»

OPEN MALL: «Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά το έργο στα Κλωνατζίδικα. Όλη αυτή η εποχή θα αναπλαστεί, με καινούργιους πεζοδρόμους, με δένδρα, με νέους φωτισμούς και ψηφιακές παροχές. Σε λίγους μήνες που θα ολοκληρωθεί, η περιοχή θα αναβαθμιστεί και θα είναι ένα σημείο συνάντησης για όλους μας»

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ: “Τελευταία παιδική χαρά που έγινε ήταν το 2012 και έκτοτε δεν είχε γίνει καμία συντήρηση. Εμείς ολοκληρώσαμε 14 παιδικές χαρές στην πόλη και στα χωριά. Έχει ολοκληρωθεί αυτό το έργο. Σχεδιάζουμε νέες παιδικές χαρές και σε άλλα σημεία του Δήμου Τρίπολης, όπως το Ζευγολατιό, το Λεβίδι, η Τεγέα κ.α.»

ΠΛΑΤΕΙΕΣ: «Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες δημοπρατείται η Πλατεία Μπασιάκου που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής. Ήδη εξελίσσονται τα έργα στην πλατεία συνοικισμού Κολοκοτρώνη. Αναμένουμε την αξιολόγησή για την πρόταση που έχουμε υποβάλλει για την πλατεία Αγίου Βασιλείου. Αν εγκριθεί και ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, θα αναμορφωθεί όλη η πλατεία και θα είναι ένα εμβληματικό έργο για τον Δήμο μας. Παράλληλα, υποβάλλαμε πρόταση στο «Τρίτσης» και για τις πλατείες Κολοκοτρώνη και Βαλτετσίου. Εφόσον ενταχθεί αυτή η πρόταση, θα αναμορφωθούν κι αυτές οι πλατείες. Μιλάμε για μια παρέμβαση σε πέντε πλατείες που δεν έχει γίνει ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες.»

ΠΑΡΚΑ: «Για τα πάρκα μας γίνεται μια σημαντική προσπάθεια από τις υπηρεσίες του δήμου και είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έχουμε υποβάλλει πρόταση στο «Τρίτσης» για πλήρη αξιοποίηση και αναμόρφωση όλων των κεντρικών πάρκων, αλλά και περιαστικών αλσών.»

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ: «Επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια ολοκληρώνεται τον Μάρτιο. Υποβάλλουμε την αίτηση στην Περιφέρεια για να εξασφαλίσουμε την άδεια λειτουργίας και στόχος είναι μέσα στον Απρίλιο να αρχίσει να λειτουργεί. Για εμάς οι κοινωνικές ομάδες είναι προτεραιότητα. Παράλληλα, έχουμε υποβάλλει πρόταση στο ΕΣΠΑ για στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης για ΑΜΕΑ. Θα διερευνήσουμε σε ποιο χώρο μπορούμε να δημιουργήσουμε παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρία.»

ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ: «Δεν πρόκειται να παραληφθεί κανένα έργο που έχει κακοτεχνίες. Θα τις διορθώσει ο ανάδοχος, διαφορετικά δεν θα παραληφθεί το έργο στην οδό Δαρειώτου. Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν.»

ΠΑΡΚΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ: «Έχουμε υποβάλλει πρόταση στο «Τρίτσης» για δημιουργία πάρκου νεολαίας στο λόφο Μπιτσάνη, στην περιοχή της Δεξαμενής, για ποδηλασία, skateboard και άλλες δραστηριότητες.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ: «Ήδη έχει τοποθετηθεί μια δενδροστοιχία στην οδό Ναυπλίου, αλλά και στο δρόμο προς το γήπεδο του Αστέρα. Την Τρίτη 2 Μαρτίου ξεκινά φύτευση σε ΟΗΕ, Μουτζουροπούλου, πλατεία Αγίας Βαρβάρας, πλατεία Πετρινού, εκεί που λείπουν δένδρα, εδώ και πολλά χρόνια.»

ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: «Έχει προχωρήσει η διαδικασία της μελέτης. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, θα έρθει το θέμα της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης. Ολοκληρώθηκαν οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, την προηγούμενη εβδομάδα. Έχουμε τη δέσμευση του κ. Περιφερειάρχη για να χρηματοδοτήσει τη μελέτη ανάπλασης του συγκεκριμένου δρόμου.»

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ: «Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί και θα κοιτάξουμε τη μελέτη και στη συνέχεια τη χρηματοδότηση για να γίνει αυτό το έργο».

ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ: «Τα μηχανήματα και οι υπηρεσίες του Δήμου προχωρούν συνεχώς σε παρεμβάσεις στα χωριά μας. Κι αυτό θα συνεχίσει να γίνεται. Υπάρχει ήδη ανάδοχος για τη συντήρηση δημοτικών κτιρίων, τρέχει μια εργολαβία για αγροτική οδοποιία που θα συνεχιστεί σύντομα σε χωριά της Τεγέας.  Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για 1.400.000 ευρώ αγροτικής οδοποιίας. Επίσης, υποβάλλαμε πρόταση στο «Τρίτσης» για αγροτική οδοποιία προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.

Μέσα στο μήνα θα ξεκινήσουν εργολαβίες για τσιμεντοστρώσεις, αλλά και αντιπλημμυρικά έργα σε Τεγέα, Κορύθιο και Μαντινεία. Υπάρχουν ακόμα σημαντικά έργα από την ΔΕΥΑΤ. Φτιάξαμε παιδικές χαρές και θα κατασκευάσουμε νέες σε Λεβίδι και σε χωριά της Τεγέας. Είναι επίσης, τα έργα του ΤΑΠΤΟΚ για την ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολεία, καθώς και η ανάπλαση της πλατείας στις Ρίζες.

Ήδη υπάρχει ανάδοχος για το μουσείο Λαμπράκη, προχωρά η δημοπρασία για το μουσείο στο Ελαιοχώρι, θα ακολουθήσει το Μουσείο Παπαναστασίου στο Λεβίδι.»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – «Είναι ειλημμένη απόφαση να προχωρήσει. Περιμένουμε τις διαδικασίες να οριστεί ο τρόπος για τις προσλήψεις από το αρμόδιο Υπουργείο.»

ΑΔΕΣΠΟΤΑ – «Η προσπάθεια που έχει γίνει αυτό το χρόνο είναι τεράστια, έχει σαφώς αποδώσει, όμως υπάρχουν περιορισμοί από το νομοθετικό πλαίσιο. Στον επόμενο μήνα θα υπάρξει ένας νέος νόμος, να δούμε τι αλλάξει. Είναι θέμα ημερών να οριστεί ο ανάδοχος για ένα σύγχρονο ενδιαίτημα στην περιοχή της Νεστάνης. Εκεί θα υπάρχει πλήρως εξοπλισμένο κτηνιατρείο. Άμεσα θα βγει η προκήρυξη για να προσλάβουμε κτηνίατρο στον Δήμο Τρίπολης.»

ΒΙΛΑ ΤΟΥΡΚΟΒΑΣΙΛΗ - «Υποβάλλουμε πρόταση αυτή την εβδομάδα στο ΕΣΠΑ για την αξιοποίηση της Βίλας Τουρκοβασίλη. Είναι περιουσία του Δήμου και πρέπει να αξιοποιηθεί. Η προμελέτη έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρίπολης. Ελπίζουμε η πρόταση μας να γίνει δεκτή και να δημιουργήσουμε έναν επιπλέον χώρο Πολιτισμού.»

ΓΙΑ ΤΟ 2021 – «Θα γίνουν σύντομα ανακοινώσεις. Η Τρίπολη έχει κάνει μια προετοιμασία που ελάχιστοι δήμοι έχουν κάνει κάτι ανάλογο. Περιμένουμε να δούμε τι θα επιτραπεί και τι όχι για τη φετινή χρονιά».

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 23:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Ποιά έργα βρε άχρηστοι???

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021 22:49 Σύνδεσμος σχολίου

    1. ΔΗΜΑΡΧΕ ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ ΛΙΓΟ. ΘΑ ΠΑΣ ΑΠΟ ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ.
    2. ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    3. ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΚΑΠΗΚΑΡΙΑ.
    4. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...