Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κόκκινες κορδέλες γύρω από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο - Δείτε για ποιο λόγο τοποθετήθηκαν!

Κόκκινες κορδέλες γύρω από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο - Δείτε για ποιο λόγο τοποθετήθηκαν!

Περνώντας κανείς στην πλατεία Πετρινού, αντικρίζει κόκκινες κορδέλες γύρω από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο και ο λόγος αφορά τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο εμβηληματικό αυτό κτίριο της πόλης. 

Το Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό θέατρο δωρίστηκε από τον γιατρό, πολιτικό και φιλότεχνο Ιωάννη Μαλλιαρόπουλο. Θεμελιώθηκε το 1905 και εγκαινιάστηκε πέντε χρόνια αργότερα. Το 1940 λεηλατήθηκε από τους Ιταλούς ενώ το 1977 άρχισε η αποκατάστασή του η οποία έχει πλέον ολοκληρωθεί. Το κτήριο είναι διατηρητέο και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της Τρίπολης.

Εδώ και περίπου μία εβδομάδα πραγματοποιούνται εργασίες στεγανοποίησης με σκοπό να επιλυθούν προβλήματα φθοράς που προκλήθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών. Για το λόγο αυτό, έχουν τοποθετηθεί και οι κορδέλες, έτσι ώστε να οριοθετηθεί ο χώρος στον οποίο μπορούν να κινούνται οι πολίτες.

Το ρεπορτάζ του "Καλημέρα Αρκαδία" αναφέρει ότι οι εργασίες θα διαρκέσουν για 20 μέρες έως ένα μήνα καθώς πρέπει να πρώτα να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και η επισκευή μικρών διαρροών που έχουν προκύψει στη σκεπή του κτηρίου. Ταυτόχρονα έχει γίνει ειδική παραγγελία προκειμένου να αντικατασταθούν τα γύψινα που έχουν φθαρεί με καινούργια τα οποία θα είναι ακριβώς ίδια με τα προηγούμενα έτσι ώστε το κτήριο να διατηρήσει την ταυτότητά του.

Όσον αφορά τις κόκκινες κορδέλες οι οποίες έχουν τοποθετηθεί στα παγκάκια που βρίσκονται στο κάτω μέρος του κτηρίου, θα αφαιρεθούν εντός των επόμενων ημερών αν και αυτή τη στιγμή έχει ήδη εξασφαλιστεί η σταθερότητα των κατασκευών.

Β.Γ.

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 11:17 Σύνδεσμος σχολίου

    TO TERPNON META TOY OFELEIMOY

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 02:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Εμείς νομίζαμε επειδή το πρότεινε ένας κύριος προς εφαρμογή των μέτρων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...