Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το πρόγραμμα Estia θα συνεχιστεί ως το τέλος του 2021 - Μέχρι 400 πρόσφυγες στην Τρίπολη!

Το πρόγραμμα Estia θα συνεχιστεί ως το τέλος του 2021 - Μέχρι 400 πρόσφυγες στην Τρίπολη!

Το Υπουργείο Μετανάσταυσης και Ασύλου αποφάσισε την ένταξη της Δράσης «Επιχορήγηση Ν.Π. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΑΡΝΩΝΑ Α.E-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ Ο.Τ.Α. για την υλοποίηση του έργου "EΣTIA 2021: Στεγαστικό πρόγραμμα για αιτούντες διεθνή προστασία" στον Δήμο Τρίπολης» στον Ειδικό Στόχο «001-ESTIA».

Το "Καλημέρα Αρκαδία" παρουσιάζει όλες τις λεπτομέρειες.

TO ANTIKEIMENO ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Σκοπός του προγράμματος, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, είναι η εξασφάλιση ενός επαρκούς βιοτικού επιπέδου για τους αιτούντες διεθνή προστασία, μέσω της στέγασης και παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών, ανάλογα με τις ανάγκες τους και με γνώμονα την ολοκληρωμένη παροχή υλικών συνθηκών υποδοχής, κατά την έννοια του ενωσιακού δικαίου.

Η δράση αφορά στη λειτουργία εξήντα έξι (66) μονάδων στέγασης και ειδικότερα διαμερισμάτων, συνολικής δυναμικότητας τετρακοσίων (400) Θέσεων στην ΠΕ Πελοποννήσου εντός του αστικού ιστού στη πόλη της Τρίπολης, καθώς και στην παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών στους ωφελούμενους για το χρονικό διάστημα των δώδεκα (12) μηνών και ειδικότερα από 01/01/2021 έως 31/12/2021.

Η κύρια υπηρεσία της Δράσης είναι η παροχή στέγασης σε λειτουργικά και κατάλληλα σπίτια σε αιτούντες άσυλο. Συνοδευτικές υπηρεσίες μεταξύ άλλων είναι η ενημέρωση, συμβουλευτική και υποστήριξη σχετικά με διαδικασίες που αφορούν τον ωφελούμενο, η ψυχοκοινωνική υποστήριξη, η διερμηνεία, η μεταφορά για την τοποθέτηση στη θέση στέγασης.

Ο Δικαιούχος «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΑΡΝΩΝΑ Α.E-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ Ο.Τ.Α.» αναλαμβάνει την υποχρέωση εκτέλεσης της Δράσης «Επιχορήγηση Ν.Π. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΑΡΝΩΝΑ Α.EΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ Ο.Τ.Α. για την υλοποίηση του έργου "EΣTIA 2021: Στεγαστικό πρόγραμμα για αιτούντες διεθνή προστασία" στον Δήμο Τρίπολης» με κωδικό ΟΠΣ 5076738, συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.109.600,00€ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με το περιεχόμενο και τους στόχους που αποτυπώνονται στην απόφαση ένταξης της δράσης και σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της παρούσας συμφωνίας επιδότησης και του συστήματος διαχείρισης και ελέγχου.

Η συνεισφορά της Ένωσης ανέρχεται σε 1.109.600,00€ και αντιστοιχεί σε ποσοστό 100% επί της επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr 

1 σχόλιο

  • An
    An Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 08:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Μήπως οι πρόσφυγες προορίζονται για εγκατάσταση στην πολυκατοικία του Ρόκα;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...