Περιφέρεια | Προσωπογραφίες Ηρώων του '21 παρουσιάστηκαν στην Τρίπολη - Κυρίαρχο το μήνυμα της ενότητας! (vd)
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, έγινε στο κτήριο της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία των τοπικών Αρχών, η επίσημη παρουσίαση από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα των πορτρέτων των Μοραϊτών ηρώων της Επανάστασης του 1821, τα οποία έχουν αναρτηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων.
Τα εν λόγω πορτρέτα -τα οποία εμφανίζονται αυτές τις ημέρες και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου- έχει φιλοτεχνήσει η καταξιωμένη εικαστικός Μαριλύ Ξαγά για λογαριασμό της Περιφέρειας, εντάσσονται στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.
Τιμή στους Ήρωες, στην Εκκλησία, στους Φιλέλληνες είπε ο κ. Νίκας, ο οποίος μίλησε για μία παγκόσμια νίκη το 1821. «Πατριωτισμός είναι η γνώση της Ιστορίας, η αγάπη στην Πατρίδα και η διάθεσή μας να υπηρετήσουμε αυτό τον τόπο».
Τη συγκίνησή του για την ημέρα αυτή μίλησε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος ο οποίος υπογράμμισε ότι ήταν μια Επανάσταση για τις ιδέες και για το πνεύμα. «Σήμερα, εμείς έχουμε λιγοψυχήσει και είμαστε κλεισμένοι στο καβούκι μας. έχουμε προβλήματα, είναι και η πανδημία που μας έκοψε τα φτερά. Πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι, να αποτελέσουμε έναν πυρήνα. Να συσπειρωθούμε, να ενωθούμε».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος μίλησε για μια σειρά ενεργειών που έχουν οργανωθεί και προγραμματιστεί για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. «Η προσπάθεια είναι να αναδειχθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου» είπε.
Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστούν οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και υπογράμμισε την ανάγκη για ενότητα του Ελληνικού λαού.
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υπογράμμισε με τη σειρά του τη σημασία της ενότητας, ενώ ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλίου μίλησε για συσπείρωση των πολιτικών δυνάμεων και για κοινωνική συνοχή μέσα από αντίστοιχες πολιτικές και εθνική ενότητα.
Ο Πέτρος Σαραντάκης παρουσίασε ένα προς ένα όλα τα πορτρέτα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Παπαφλέσσα, του Νικηταρά Τουρκοφάγου, του Μητροπέτροβα, του Παναγιώτη Γιατράκου, του Παναγιώτη Κεφάλα, του Κανέλλου Δεληγιάννη, του Πλαπούτα, του Παλαιών Πατρών Γερμανού, του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, του Ιωάννη Νοταρά, του Ηλία Μαυρομιχάλη ή Μπεζαντέ, της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, του Στάικου Σταϊκόπουλου και του Δημήτριου Τσώκρη.
Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr
10 σχόλια
-
Οδυσσέα, βουλευτή Αρκάδων, τι δουλειά έχεις εκεί μέσα; Εδώ τον έχει κάνει πέρα ο συνάδελφός σου και ομοϊδεάτης του που έκανε μεγάλο αγώνα για να τον βγάλει. Μην σε ξαναδούμε δίπλα σε αυτόν τον άνθρωπο.
-
Εκτός του ότι δεν τους βλέπει ανθρώπινο μάτι εκεί μέσα, γύρευε και τι ακούνε. Να μεταφερθούν σε κάποιο άλλο επισκέψιμο χώρο (π.χ. Κτίριο Τσιχριτζή) που αρμόζει σε ήρωες.
-
Αυτή είναι η μεγάλη εκδήλωση της Περιφέρειας για τα 200 χρόνια ανήμερα της 25 Μαρτίου??? Τώρα κατάλαβα γιατί παραιτήθηκε η Σπυριδάκου!!! Δεν ήθελε ως Μανιάτισσα να ξεφτιλιστεί!!!!!!
-
Μπράβο ρε Κώστα Βλάση που έλειπες από αυτή την γελειότητα!!! Πάντα μαζί σου
-
Μπράβο στο Κώστα Βλάση που απείχε από αυτή την γελειότητα!!! Εσύ Οδυσσέα τι κάνεις εκεί??
-
Τι είναι αυτό ρε παιδιά? μάθημα σε μαθητές σχολείου κάνουνε? ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΤΙ ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ
-
Η Μπουμπού είναι παρούσα βλέπω! οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης μάλλον είναι περιττές για τον κύριο Νίκα! Έχει ο καιρός γυρίσματα κύριε Περιφερειάρχη ...
-
ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΝΙΚΑΣ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ! ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ
ΕΠΡΕΠΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ !! ΑΧ ΡΕ ΘΟΔΩΡΗ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕΣ!!! ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ -
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΝΕΑ ΑΤΟΜΑ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΙΚΑΣ!
ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ 200 ΧΡΟΝΩΝ? ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ -
Σε περιοχή με κόκκινο , όπως η Αρκαδία, τόσος κόσμος έστω και με μάσκα σε ένα τέτοιο χώρο... Ντροπή. Τα μέτρα για ποιους είναι...






