Menu
RSS
Δευτέρα, 18/05/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

Οι εκδηλώσεις για το '21 στο Δημοτικό Συμβούλιο | Η κριτική Σμυρνιώτη, Βόσνου και Ζαμπαθά και οι απαντήσεις του Δημάρχου - Έρχονται επίσημες ανακοινώσεις!

Οι εκδηλώσεις για το '21 στο Δημοτικό Συμβούλιο | Η κριτική Σμυρνιώτη, Βόσνου και Ζαμπαθά και οι απαντήσεις του Δημάρχου - Έρχονται επίσημες ανακοινώσεις!

Το ζήτημα των εκδηλώσεων του Δήμου Τρίπολης για το 2021 απασχόλησε εκτός ημερήσιας διάταξης το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης ρώτησε «που βρισκόμαστε με τις εκδηλώσεις του 2021. Το όλο σκηνικό της 25ης Μαρτίου δεν τιμά κανέναν. Αν και έγιναν συνδέσεις με πανελλαδικά κανάλια, δεν δείξαμε τίποτα για την Τρίπολη. Υπάρχει το θέμα της πανδημίας, όμως αυτό δεν πρέπει να μας περιορίζει στο να έχουμε κάτι εναλλακτικό. Είναι χρυσή ευκαιρία να βοηθήσουμε την περιοχή μας. Πρέπει να κάνουμε ένα πρόγραμμα και να βρούμε εναλλακτικές λύσεις διότι είναι κρίμα να βλέπουμε κάποιες αποστεωμένες καταστάσεις που δεν τιμούν κανέναν.»

Ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης απάντησε ότι «την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα που κατά την άποψή μου είναι πλούσιο. Για τις 25 Μαρτίου είχε προγραμματιστεί μια εκδήλωση εμβληματική ταυτόχρονα σε 12 πόλεις της Ελλάδας. Αυτό αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας και δεν έγινε πουθενά.

Η Δοξολογία έγινε στην Μητρόπολη διότι μόνο εκεί μπορούσαν να πάνε πιστοί λόγω του lockdown.

Αν δεν αρθούν οι περιορισμοί, οι εκδηλώσεις δεν μπορούν να είναι οι εκδηλώσεις αυτές που περιμένουμε.

Βγήκαμε και στον Σκάι και σε κανάλια της Δυτικής Ελλάδας και της Κρήτης.»

Η Χριστίνα Ζαμπαθά τόνισε προς τον Δήμαρχο … «θα μπορούσατε ως Δήμος να καταθέσετε ένα στεφάνι στον Ανδριάντα του Κολοκοτρώνη και ο Ανδριάντας πρέπει να είναι φωτισμένος καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου.»

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι «κατάθεση θα γίνει με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς. Για το φωτισμό και τις παρεμβάσεις τονίζω ότι θα γίνουν στον Ανδριάντα.»

Ο Δημήτρης Βόσνος είπε: «Οι περισσότεροι Δήμοι έχουν συζητήσει ήδη σχέδια προτάσεων για το 2021. Είμαστε από τους λίγους Δήμους που δεν συζητήσαμε συλλογικά. Θεσμικά, με θίγει αυτή η διαδικασία. Οι δημότες δεν αισθάνθηκαν ιδιαίτερα υπερήφανοι για την 25η Μαρτίου συγκριτικά με άλλες πόλεις. Έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ.»

Ο Σωτήρης Παπαδημητρίου τόνισε .. «Για την 25η Μαρτίου, με όλο το σεβασμό, αποτύχαμε. Εκ του αποτελέσματος, κριθήκαμε ανεπαρκείς. Εκδηλώσεις δεν μπορούσαμε να κάνουμε. Αλλά μέσα στο σχεδιασμό και στις επαφές με την Επιτροπής του Ελλάδα 2021 θα έπρεπε να είχαμε βάλει πιο ζεστά το θέμα της Ιστορίας. Η Πελοπόννησος έπρεπε να παίξει πιο κεντρικό ρόλο η Πελοπόννησος και ο Κολοκοτρώνης. Έχει ευθύνη και η Περιφέρεια. Δεν μπορεί η Περιφέρεια να είναι απούσα. Προχθές, το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να μάθει ο κόσμος και ο ντουνιάς ότι τα οστά του Κολοκοτρώνη βρίσκονται στον Ανδριάντα. Αισθάνθηκα κενός και προσβεβλημένος.»

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι «είδαμε τι εορτασμούς έκανε η Πολιτεία για την 25η Μαρτίου. Μόνο μια παρέλαση. Δεν εστιάστηκε σε καμία περιοχή της χώρας. Τουλάχιστον η Επιτροπή 2021 την Τρίπολη την έχει στα πρώτα πλάνα της. Είναι σημαντικό η συνέντευξη που έδωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου στο Euronews από το Λιμποβίσι και μεταδόθηκε σε όλη την Ευρώπη. Εξυπακούεται ότι θα είναι μέσα στα πρώτα και η Τρίπολη. Αυτή την εικόνα έχω. Δεν μας έχουν στο περιθώριο».

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...