Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σχεδόν 350 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες στην Τρίπολη - Πρόταση να γίνει Κέντρο για ιατρικές υπηρεσίες! (vd)

Σχεδόν 350 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες στην Τρίπολη - Πρόταση να γίνει Κέντρο για ιατρικές υπηρεσίες! (vd)

Ο κύριος Δημήτρης Κολινιώτης, και υπεύθυνος του έργου «Estia» στην Αναπτυξιακή Πάρνωνα, παραχώρησε συνέντευξη μιλώντας για το το πρόγραμμα και τις τελευταίες εξελίξεις.

«Το πρόγραμμα βαίνει καλώς, ενώ έχουν δημιουργηθεί 400 θέσεις φιλοξενίας για αιτούντες διεθνούς προστασίας ή ασύλου, σε 66 διαμερίσματα στην Τρίπολη», ανέφερε.

Αυτοί τη στιγμή στην Τρίπολη φιλοξενούνται περίπου 310 αιτούντες ασύλου και 30 με 40 πρόσφυγες, ενώ έχουν φύγει για ευρωπαϊκές χώρες, ή σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, πάνω από 190 άτομα, χάρη στο πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που είχαν προκύψει και αφορούσαν την λήξη ορισμένων εγγράφων, ο κύριος Κολινιώτης τόνισε πως οποιοδήποτε ζήτημα είχε προκύψει λύθηκε και σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης Ασύλου.

Ο κύριος Κολινιώτης αναφέρθηκε και στην πρόταση που έχει γίνει προς την Περιφέρεια για τη δημιουργία ενός κέντρου ιατρικών παροχών καθώς επίσης και για άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες για τους πρόσφυγες «οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους υπηρεσίες εκτός προγράμματος».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στα διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό στα οποία επιβάλλονται οι μετανάστες που φτάνουν στην Τρίπολη ενώ υπογράμμισε και το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.

Σε σχέση με την ενσωμάτωση των προσφύγων, ο κύριος Κολινιώτης επεσήμανε ότι πανελλαδικά είναι δύσκολη, αλλά υπάρχουν αρκετά άτομα που και στην Τρίπολη έχουν βρει εργασία.

Να υπογραμμίσουμε στο σημείο αυτό πως περίπου 850 άτομα έχουν φιλοξενηθεί και έχουν λάβει βοήθεια από το πρόγραμμα «Estia».

Β.Γ.

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 00:20 Σύνδεσμος σχολίου

    ΘΑ ΦΑΤΕ ΚΑΛΑ ΑΝ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ.
    ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...