Menu
RSS
Πέμπτη, 13/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανησυχία για τις Επαγγελματικές Σχολές του ΟΑΕΔ | Η υποβάθμιση, ο κίνδυνος για τους φοιτητές και οι κινητοποιήσεις! (vd)

Ανησυχία για τις Επαγγελματικές Σχολές του ΟΑΕΔ | Η υποβάθμιση, ο κίνδυνος για τους φοιτητές και οι κινητοποιήσεις! (vd)

Στην κάμερα του «Καλημέρα Αρκαδία» μίλησε ο ωρομίσθιος εκπαιδευτικός και μέλος του «Συλλόγου Ωρομίσθιων και Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Σχολών ΟΑΕΔ Πελοποννήσου» Ιωάννης Καλογερόπουλος, με αφορμή τη συζήτηση για την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου σύμφωνα με το οποίο οι ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ υποβαθμίζονται. Ο κύριος Καλογερόπουλος μίλησε για το τι σημαίνει αυτό πρακτικά, ποιους αφορά αλλά και για τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προχωρήσουν ως σύλλογος.

Αναφέρθηκε στο τελευταίο νομοσχέδιο, λέγοντας ότι οι ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ υποβαθμίζονται σε σχολές αχαρτογράφητης Μεταγυμνασιακής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι «οι ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ γίνονται ΣΕΚ και ΚΕΚ, ουσιαστικά από εκπαίδευση υποβαθμίζονται καθαρά σε κατάρτιση», οι φοιτητές δηλαδή κινδυνεύουν να χάσουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Η απόφαση αυτή πέρα από τους ήδη φοιτώντες αλλά και όσους μελλοντικά θα φοιτήσουν, επηρεάζει και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι σύμφωνα με αυτή τη διάταξη χάνουν την προϋπηρεσία τους.

Εξέφρασε και την προσωπική του άποψη ότι πρόκειται για λανθασμένη κίνηση της κυβέρνησης να λάβει την απόφαση αυτή εν μέσω πανδημίας και χωρίς να δεχτεί κάποια τροπολογία.

Σε ό,τι αφορά το χειρισμό, από εδώ και πέρα της κατάστασης, ο κύριος Καλογερόπουλος είπε «στα άμεσα σχέδιά μας είναι με την επαναλειτουργία των ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ να κάνουμε συνελεύσεις και να αποφασίσουμε την μορφή των κινητοποιήσεων που θα κάνουμε».

Πρέπει στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα τι θα γίνει με τους ήδη φοιτώντες στο πρώτο και δεύτερο έτος της σχολής ενώ αυτοί που έχουν ήδη φοιτήσει δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν τον νόμο.

Β.Γ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...