Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Demo | Τέσσερα νέα εργοστάσια στην Τρίπολη προβλέπονται στις επενδύσεις της εταιρείας!

Demo | Τέσσερα νέα εργοστάσια στην Τρίπολη προβλέπονται στις επενδύσεις της εταιρείας!

Σε μια χρονιά σταθμό για το ρόλο του φαρμακευτικού κλάδου και τη συμβολή του στη δημόσια υγεία και ασφάλεια, η DEMO, ηγέτιδα ελληνική δύναμη στο χώρο του φαρμάκου , ενισχύει περαιτέρω το επιχειρηματικό και κοινωνικό της αποτύπωμα, καταδεικνύοντας τις εταιρικές αξίες, αλλά και την προσήλωσή της στους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης. Με μια σειρά νέων επενδύσεων επιβεβαιώνει την πρωτοπορία της σε τεχνολογική και παραγωγική βάση, ενώ με το διευρυμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, διεθνών διαστάσεων, υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδει στον παράγοντα «άνθρωπο», ιδιαίτερα στις κρίσιμες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία. 

Για την DEMO επιτυχημένη επιχειρηματικότητα δεν διαμορφώνει μόνο η πρόοδος της εταιρείας και η επίτευξη θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, αλλά και η κοινωνική υπευθυνότητα.  Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι η ίδια επέλεξε τον όρο «Είναι Ευθύνη ΜΑΣ», για να χαρακτηρίσει τα πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, μέσα από το οποίο επί σειρά ετών αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που στηρίζουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, προμηθεύοντας δωρεάν με φάρμακα, υλικά και μηχανήματα αποκεντρωμένα ιατρεία νησιών, ΜΚΟ, κοινωνικά φαρμακεία, και άλλους φορείς. 

Τους τελευταίους μήνες ωστόσο, οι συνθήκες άλλαξαν. Το ίδιο και η DEMO, που έστρεψε το βλέμμα τις στις επιπτώσεις που διαμόρφωσε η διασπορά του covid-19. 

Στη δύσκολη χρονιά του 2020 το κύριο μέρος του προγραμματισμένου ετήσιου προγράμματος της εταιρείας, τροποποιήθηκε και προσαρμόστηκε κατά τρόπο ώστε να καλύψει τις ανάγκες που προέκυψαν σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.  Η πανδημία του covid – 19 ήταν αυτή που όρισε τις ανάγκες και τους χρόνους της ανταπόκρισης της DEMO, όπως και όλων των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο τομέα της υπευθυνότητας.  Μέσα από το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας, η DEMO, κινήθηκε σε τρείς άξονες:

1. Προς το ΕΣΥ

Τον Απρίλιο, η φαρμακοβιομηχανία πραγματοποίησε δωρεά 60 monitors μέτρησης ζωτικών λειτουργιών για τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων του ΕΣΥ, αξίας 260.000 ευρώ, τα οποία και παρέδωσε στα νοσοκομεία αναφοράς για τον Covid- 19. Επίσης ως μέλος της ΠΕΦ, ήταν μία από τις εταιρείες που πρωτοστάτησε στη δωρεά 40 κλινών ΜΕΘ υψηλής τεχνολογίας προς το ΕΣΥ.

2. Προς τους εργαζόμενους

Η DEMO, έλαβε και συνεχίζει να εφαρμόζει όλα τα μέτρα προστασίας που έχει υποδείξει η Πολιτεία για την ασφάλεια των εργαζομένων της, αλλά προχώρησε και περαιτέρω. Εφάρμοσε και εξακολουθεί εφαρμόζει τη μέθοδο της τηλεργασίας όπου είναι  εφικτό , ενώ άλλαξε τη ροή προσέλευσης στην εργασίας. Σαν αποτέλεσμα ως εκ τούτου αυξήθηκαν τα δρομολόγια των μεταφορικών μέσων που μισθώνει για τη μετακίνηση του προσωπικού, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.  Επίσης μοιράστηκαν χιλιάδες μάσκες στους εργαζόμενους, ενώ δημιουργήθηκαν «σταθμοί» για την παροχή αντισηπτικών, σημάνσεις με οδηγίες, χώροι με plexi glass σε γραφεία και smoking / lunch areas σε εξωτερικούς χώρους (κιόσκια). Επίσης με την επιστροφή των εργαζομένων από τις διακοπές  στο τέλος Αυγούστου του 2020 και στις αρχές της νέας χρονιάς του 2021 διενεργήθηκαν δωρεάν covid tests σε όλους τους εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή covid test είχαν  τη δυνατότητα να κάνουν και τα μέλη της οικογένειάς τους σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Το κόστος των αναλωσίμων, των tests, των μετακινήσεων αλλά και των χωροταξικών αλλαγών στη διάρκεια του 2020 ξεπέρασε το ποσό των 250.000 ευρώ.

3. Προς την κοινωνία και τις ΜΚΟ

Παράλληλα, η εταιρεία υποστήριξε με δωρεάν σκευάσματα, μάσκες, αναλώσιμα,  ιατρικά μηχανήματα, υλικά θέρμανσης  αλλά και με lapotps και tablets με σκοπό την τηλεκπαίδευση, 14 Διεθνείς και Ελληνικούς Οργανισμούς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Φυλακές, την Τοπική κοινωνία και την Αρχιεπισκοπή. Οι ενέργειες των δράσεων σε αυτό το επίπεδο ήταν αξίας 66.000 ευρώ.  

 
 

Αναδεικνύοντας, όμως και τη διεθνή της διάσταση, η DEMO ανταποκρίθηκε και στην κατάσταση που προέκυψε το καλοκαίρι του 2021, μετά την φονική έκρηξη που σημειώθηκε στη Βηρυτό του Λιβάνου. Μετά από σχετικό αίτημα του ΙΦΕΤ η DEMO φρόντισε για την άμεση αποστολή στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας, με προορισμό το Λίβανο, φαρμακευτικού και νοσοκομειακού υλικού, συνολικής αξίας 460.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι από τη φονική επίθεση στο Λίβανο, έχασαν τη ζωή τους 190 άτομα, ενώ οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 6.700, ενώ περισσότερα από τα μισά νοσοκομεία της πόλης καταστράφηκαν.  

Η διεθνής παρουσία είναι μια ιδιαίτερα σημαντική διάταση της λειτουργίας της DEMO, η οποία  δραστηριοποιείται με δικά της προϊόντα σε 85 χώρες του κόσμου (Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Μέση Ανατολή, Νότια Αμερική και Ωκεανία), προς τις οποίες εξάγει το 84% της παραγωγής της.

 
 

Η ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας αλλά και της δραστηριότητας στην Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου επενδυτικού προγράμματος της DEMO, που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο της ΠΕΦ. Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

•  Την  επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της στο Κρυονέρι, με σκοπό την αύξηση της παραγωγής.

•  Τέσσερα νέα εργοστάσια παραγωγής νέων φαρμακευτικών προϊόντων και πρώτων υλών φαρμάκων, έκτασης 57.000 τμ, στην Τρίπολη.

•  Το Νέο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης χημικών μορίων στη Θεσσαλονίκη.  

•  Το Νέο Κέντρο Βιοτεχνολογίας στην Αθήνα. 

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι επενδύσεις αυτές αποτελούν ένα μεγάλο τμήμα του προγράμματος του συνόλου του κλάδου για την επόμενη τετραετία, και το οποίο όπως παρουσιάστηκε από την ΠΕΦ, περιλαμβάνει 12 νέα εργοστάσια, 29 νέες μονάδες παραγωγής και 17 νέα ερευνητικά τμήματα συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η επενδυτική άνοιξη στο χώρο των φαρμακοβιομηχανιών στην Ελλάδα, ξεκίνησε μετά τις αποφάσεις για συμψηφισμό του clawback με επενδύσεις που μόνο για το β΄ εξάμηνο του 2019, οδήγησε σε 36 νέες επενδύσεις ύψους € 80 εκατ.

Δημήτρης Δέμος
 
Δημήτρης Δέμος

Ο επικεφαλής της DEMO και αντιπρόεδρος της ΠΕΦ, κ. Δημήτρης Δέμος έχει επισημάνει σχετικά πως «τα τελευταία δέκα χρόνια το clawback αγγίζει τα 5,3 δις. ευρώ, οδηγώντας σε αφαίμαξη των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών. Αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να διοχετευθούν σε επενδυτικά προγράμματα με μοναδική πολλαπλασιαστική αξία για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Η χώρα μας διαθέτει ισχυρή παραγωγική βάση και δεν αποβιομηχανοποιήθηκε σε τέτοιο βαθμό παρά τις πολιτικές δημοσιονομικού περιορισμού που εφαρμόστηκαν. Με την ολοκλήρωση των επενδύσεων στον κλάδο, σε πολύ λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει φάρμακο που δεν θα παράγεται στην Ελλάδα».

Η παροχή κινήτρων στη βιομηχανία φαρμάκου συμβαδίζει με τη νέα Ευρωπαϊκή Φαρμακευτική Στρατηγική που στοχεύει στην εξασφάλιση επάρκειας φαρμάκων στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω της άρσης των περιοριστικών πολιτικών της τελευταίας δεκαετίας και της επιστροφής των παραγωγής φαρμάκων στην Ευρώπη. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση των επενδύσεων, ωστόσο, είναι και η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών ευκαιριών του Ταμείου Ανάκαμψης.  

Στο περιβάλλον αυτό, η DEMO ηγείται και πρωτοπορεί. Με τέσσερεις υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες έκτασης 57.000τμ, υψηλής τεχνολογίας αποθηκευτικές εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και προσωπικό 970 ατόμων είναι μία από τις κορυφαίες φαρμακευτικές  εταιρείες  στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Παράλληλα, είναι ο πρώτος σε δυναμικό παραγωγός φαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα όπως επίσης και η πρώτη εταιρεία σε ανάπτυξη πωλήσεων μεταξύ των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών. Περιλαμβάνεται στον κατάλογο των 100 μεγαλύτερων βιομηχανιών στη χώρα μας, όπου θεωρείται και η πρώτη στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Διεθνώς αναγνωρισμένη, είναι ένας από  τους επίσημους προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι το τμήμα διεθνών πωλήσεων της DEMO, που δραστηριοποιείται από το 1985 έχει συνεισφέρει σε διάφορες περιπτώσεις με παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας είτε προς εμπόλεμες ζώνες επικουρώντας το έργο διεθνών οργανισμών, είτε για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών με την αποστολή φαρμακευτικού υλικού.  

Την ανθρωπιστική αυτή διάσταση, υποστηρίζει η DEMO και το 2021 συνεχίζοντας το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας και προσφοράς με κύριο στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας, τη στήριξη των εργαζομένων της αλλά και την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων και των μικρών παιδιών.  

https://www.liberal.gr

Tags:

Demo SA,

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 09 Απριλίου 2021 09:32 Σύνδεσμος σχολίου

    ΟΛΑ ΚΑΛΑ! ! ΟΜΩΣ ...... ΜΕ ΤΑ 90.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΤΗΣ .......ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ .......ΧΤΙΖΕΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ Η DEMO ΣΤΗΝ ......ΤΡΙΠΟΛΗ !

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 09 Απριλίου 2021 09:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Ακούσαμε και κάτι καλό...!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...