Menu
RSS
Δευτέρα, 21/06/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Ο Τζιούμης στο "Καλημέρα Αρκαδία": "Αυτός είναι ο σχεδιασμός του Δήμου Τρίπολης για την αξιοποίηση της Βίλας Τουρκοβασίλη"! (vd)

Ο Τζιούμης στο "Καλημέρα Αρκαδία": "Αυτός είναι ο σχεδιασμός του Δήμου Τρίπολης για την αξιοποίηση της Βίλας Τουρκοβασίλη"! (vd)

Η βίλα Τουρκοβασίλη είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο εμβληματικά κτήρια της Τρίπολης.

Πήρε το όνομά της από τον ιδιοκτήτη της, Θεόδωρο Τουρκοβασίλη, πολιτικό από την Αρκαδία, με αξιοσημείωτη σταδιοδρομία. Το κτίσμα βρίσκεται κοντά στο ναό του Αγίου Τρύφωνα ενώ είναι χτισμένο σε ρυθμό Αρ Νουβώ, τέχνης του 19ου αιώνα. Τον κήπο του κοσμούν τεράστια δέντρα, ενώ από το 2015 έχει περάσει στα χέρια του Δήμου Τρίπολης. Για τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να το αξιοποιήσει ο Δήμος Τρίπολης, αλλά και τις «καθυστερήσεις», μίλησε στο «Καλημέρα Αρκαδία», ο Δήμαρχος, κύριος Κώστας Τζιούμης.

Σε πρώτο στάδιο, ο κύριος Τζιούμης εξήγησε πως το κτήριο επήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου μέσα από χρήματα από το Πράσινο Ταμείο ενώ διευκρίνισε πως στο Δήμο ανήκουν μόνο το κτήριο και το οικόπεδο εμπρός και πίσω αυτού.

Εν συνεχεία ο Δήμαρχος μίλησε για τη «νεκρά» περίοδο από το 2015, όπου το κτήριο πέρασε στο Δήμο, μέχρι το 2020 όπου έγιναν όντως ενέργειες με σκοπό την εκμετάλλευση του κτίσματος. «Έχει γίνει σύνταξη προμελέτης και έχουμε υποβάλει πρόταση στο πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ προϋπολογισμού περίπου 1,5 εκατ. ευρώ […] Αν εγκριθεί, με τα χρήματα αυτά θα προχωρήσουμε στη σύνταξη μελέτης και ανακατασκευής του κτηρίου της βίλας και του χώρου μπροστά», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Τζιούμης ενώ συμπλήρωσε πως στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κτήριο Πολιτισμού. Σε σχέση με την πρόθεση που υπήρχε, παλιότερα, η βίλα να γίνει «Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη», ο κύριος Τζιούμης απάντησε πως δεν αποκλείεται και κάτι τέτοιο ως ενδεχόμενο αλλά ταυτόχρονα αποκάλυψε πως δρομολογούνται ενέργειες προκειμένου να περάσουν στο Δήμο και οι εκτάσεις που βρίσκονται στα πλαϊνά τμήματα της βίλας οι οποίες είναι μέχρι στιγμής ιδιωτικές.

Σε σχέση με τις καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών, ανέφερε τα εξής .. «Εμείς από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου δεν είχε γίνει καμία ενέργεια […] Μέσα σε ένα χρόνο και λίγους μήνες καταφέραμε όσα προαναφέρθηκαν και υποβάλαμε την πρόταση στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ».

Τέλος και σε σχέση με το πότε αναμένεται να ξεκινήσουν ενέργειες, ο Δήμαρχος είπε πως εφόσον υπάρξει έγκριση από το πρόγραμμα «αμέσως θα προχωρήσουμε τη διαδικασία δημοπρασίας της μελέτης και του έργου στη συνέχεια». 

Β.Γ.

11 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 22:46 Σύνδεσμος σχολίου

  και ολο κλενε τα σμυρνιοτακια, που εχουν κο, εχουν κοψει τα δεντρακια (δισ)

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 21:55 Σύνδεσμος σχολίου

  Ρε νούμερο επί Σμυρνιώτη δεν κόπηκε κανένα δένδρο στο οικόπεδο που ανήκει η Βίλα Τουρκοβασίλη. Τα δένδρα που Κόπηκαν είναι έξω απο τον περιβάλλοντα χόρο της βίλας και ανήκει σε ιδιώτη. Ο Δήμος τότε έκανε ασφαλιστικά τα οποία όμως απέρριψε το δικαστήριο. Αυτό που θα ακολουθεί εσένα είναι η αιώνια βλακεία σου και η Λάσπη που ρίχνεται όλα αυτά τα χρόνια στον Σμυρνιώτη .Και φρόντισε να μάθεις πως έφτασε να αγοραστεί η βίλα απο τον δήμο και ποιος έκανε όλες τις ενέργειες με ένταξη της στο Πράσινο Ταμείο. Νούμερο

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 20:54 Σύνδεσμος σχολίου

  16.56 είσαι μεγάλο νούμερο.
  Ο Τζιούμης ετοίμασε μία προμελέτη και την υπέβαλλε τουλάχιστον , οι άχρηστοι τα προηγούμενα χρόνια δεν έκαναν τιποτε. Για τον Τρίτση μην βιάζεσαι θα δούμε τι θα ενταχθεί

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 20:31 Σύνδεσμος σχολίου

  Ανατριχιάσαμε και πάλι

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 20:04 Σύνδεσμος σχολίου

  Επί Σμυρνιωτη έγινε η κοπή όλων των δέντρων. Αυτό έγινε. Και αυτό θα τον ακολουθεί.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 16:56 Σύνδεσμος σχολίου

  Άλλο ένα έργο σαν αυτά στο "Αντώνης Τρίτσης" . Εξαγγελίες του αέρα αλλά πετάς και το "αν εγγριθουν θα". Αν δεν εγγριθουν θα φταίνε οι άλλοι. Δώσε σανό στον κόσμο.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 15:48 Σύνδεσμος σχολίου

  @15.27 Λάθος. Άλλο είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο: δημοτική αρχή Παυλή. Σύντομο ανέκδοτο μεν, αλλά δυστυχώς με 5ετή διάρκεια.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 15:27 Σύνδεσμος σχολίου

  το πιο σύντομο ανέκδοτο: έργα Παυλή!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 15:26 Σύνδεσμος σχολίου

  Έχετε μπλέξει τα μπούτια σας. Η υποβολή της πρότασης και η ένταξη της εξαγοράς έγινε από το Σμυρνιώτη και η μεταβίβαση ολοκληρώθηκε επί Παυλή.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 13:46 Σύνδεσμος σχολίου

  Με ποιες ενέργειες Παυλή ήρθε στο δήμο ; Η ένταξη στο πρασινο ταμείο έγινε επι Κοτσιάνη ο Παυλής υπέγραψε τα συμβόλαια τίποτε άλλο. Και βέβαια πέντε χρόνια δεν ασχολήθηκε καθόλου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...