Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης: "Η προσφυγή στη δικαιοσύνη τα τελευταία χρόνια είναι πολυτέλεια για τον κόσμο" (vd)

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης: "Η προσφυγή στη δικαιοσύνη τα τελευταία χρόνια είναι πολυτέλεια για τον κόσμο" (vd)

Για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων που ξεκίνησε την Δευτέρα (10/05/2021) μίλησε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, κ. Γιάννης Αγγελάκος.

«Ήταν κάτι που το ζητούσε σύσσωμος ο δικηγορικός κλάδος», ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε πως για τα πολιτικά και τα διοικητικά δικαστήρια «έχουμε σχεδόν πλήρη επαναλειτουργία τους», με κάποιες εξαιρέσεις. Σε σχέση με τα ποινικά δικαστήρια, ο κ. Αγγελάκος ανέφερε πως εξακολουθούν «να μένουν πίσω».

Μίλησε επίσης και για τις υποθέσεις οι οποίες είχαν ματαιωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και αναμένεται να εκδικαστούν το προσεχές διάστημα ενώ προέτρεψε τους ενδιαφερόμενους πολίτες να συμβουλευτούν τους δικηγόρους τους για τον προσδιορισμό των υποθέσεών τους.

Για την οικονομική αδυναμία πολλών πολιτών να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις νομικές υποχρεώσεις τους, όπως συνέβη και πέρυσι, ο κ. Αγγελάκος είπε: «Όλα είναι μια αλυσίδα […] όταν κάποιος δεν δουλεύει, δεν εισπράττει, δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει κάτι άλλο. Έτσι είναι και τα δικαστήρια. […] Η προσφυγή στη δικαιοσύνη τα τελευταία χρόνια είναι, λυπάμαι που το λέω, πολυτέλεια για τον κόσμο. Αυτό διαπιστώνεται από τη μείωση των υποθέσεων στα δικαστηρία.».

Ταυτόχρονα, μίλησε και για την παράταση του δικαστικού έτους η οποία είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι και αναμένεται να γίνει κάτι αντίστοιχο και φέτος.

Τέλος, σε σχέση την οικονομική ενίσχυση του δικηγορικού κλάδου εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο κ. Αγγελάκος ανέφερε πως επρόκειτο για μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία από την οποία εξαιρέθηκαν πολλοί δικηγόροι και δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα έτσι ώστε να αποζημιωθούν για το διάστημα το οποίο είχαν μείνει εκτός εργασίας.

Β.Γ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...