Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ασανσέρ στον Μητροπολιτικό Ναό Τρίπολης | Απόφαση για συμπληρωτικές μελέτες

Ασανσέρ στον Μητροπολιτικό Ναό Τρίπολης | Απόφαση για συμπληρωτικές μελέτες
Την έγκριση των συμπληρωματικών μελετών προσθήκης ανελκυστήρα εμποδιζόμενων ατόμων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, δίνει απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται:

1. Να εξεταστεί το ενδεχόμενο διατήρησης τμήματος της θολοδομίας, το οποίο βρίσκεται στο τμήμα της εισόδου προς το μηχανοστάσιο, δηλαδή έξω από την απολύτως απαραίτητη διάτρηση για τη διέλευση του κουβουκλίου του ανελκυστήρα, αν το διαθέσιμο ύψος που θα προκύψει επιτρέπει την απρόσκοπτη διέλευση προς το μηχανοστάσιο.

2. Να εξεταστούν λύσεις τελειωμάτων στις τομές των θόλων, χωρίς τη χρήση πλέγματος και τσιμεντοκονίας.

3. Να υποβληθούν λεπτομερείς όψεις του ανελκυστήρα σε κατάλληλη κλίμακα στην Υπηρεσία για έλεγχο και έγκριση.

4. Οι σειρές των συμπληρωματικών μελετών να υποβληθούν στη ΔΑΒΜΜ για έλεγχο και θεώρηση.

ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ!

 
Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 

Εν τω μεταξύ, να θυμίσουμε ότι τον Απρίλιο ο κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος είχε ανακοινώσει ότι ξεμπλόκαραν οι εργασίες για το ασανσέρ, σημειώνοντας ... 

Το 1884 κατασκευάστηκε ο Μητροπολιτικος Ναός του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.
137 χρόνια μετά,μόλις σήμερα,και ύστερα από ΠΡΟΣΩΠΙΚΈΣ προσπάθειες(για πρώτη φορά στη ζωή μου ας μου ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ να ... περιαυτολογησω,ευλογωντας τη.. γενιάδα μου που δεν έχω! ) ΕΝΝΈΑ ολόκληρων ετών!, υπεγράφη από το Κεντρικό Συμβουλιο Νεωτέρων Μνημείων(ΚΣΝΜ) του Υπουργείου Πολιτισμού(όπως ενημερώθηκα από την διευθύντρια της κας Υπουργού σήμερα ) η τελικη απόφαση έγκρισης συνεχισης του έργου του αναβατωριου στον Ναό,ειδικά για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, υπερήλικες, εγκύους, κ.ά. αδυναμους συνανθρώπους μας να ανέλθουν τα 24 σκαλοπάτια του!, προς εκκλησιασμό των.
Η χαρά μου πολύ μεγάλη όπως καταλαβαίνετε, μιας και ο πολύ μεγάλος και μακρύς αυτός 9ετης αγώνας μου, ευωδοθηκε επιτέλους!

Συμπαραστατες μου αυτά τα χρόνια οι παρακάτω που θερμά ευχαριστώ για μια ακόμη φορά :

1.Σεβασμιοτατος Μητροπολίτης Μαντινείας - Κυνουρίας κκ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
2.Πατερ Ιωάννης ΣΟΥΡΛΙΓΚΑΣ, γραμματέας σεβασμιοτατου Μητροπολιτου.
3.Αντιπεριφερειαρχης Πελοποννήσου κ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ. και
4.ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΆΝΝΑ,προισταμ. Αρχαιολογίας Αρκαδίας.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τα ΜΜΕ, και ιδιαίτερα τα τοπικά Αρκαδικά (κ.κ. ΖΟΡΜΠΑΛΑ Σταύρο,Πεκγυ ΠΡΟΥΣΑΛΗ και Γ. ΒΛΑΣΣΗ ) για την ουσιαστική στήριξη τους αυτά τα χρόνια, καθώς επίσης και την κα ΜΠΊΧΤΑ Αικατερίνη από το γραφείο της κας Μενδώνη.

Με έγγραφα, τηλεφωνήματα και όπου, όποτε χρειάσθηκε, και με προσωπική παρουσία στους Υπουργούς Θρησκευματων, Πολιτισμού ,Περιφερειαρχη Πελοποννήσου, Αρχαιολογία Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων ,Αρχιεπισκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Οικουμενικό Πατριαρχη,Προθυπουργο, Πρόεδρο Δημοκρατίας,Δήμαρχο ΤΡΙΠΟΛΗΣ και ΑΜΕΑ,οι προσπάθειες ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ καρποφορησαν!
Ετσι τα έργα που είχαν διακοπεί λόγω αρχαιολογικων ευρημάτων κάτω από τον ναό,και ύστερα από διορθωτικές μελέτες του κ. Αντιπεριφερειαρχη προς τα αρμόδια τμήματα του ΥΠ. ΠΟΛ.,θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν άμεσα!
Να θυμίσω ότι το όλο αυτό σπουδαίο και Θεάρεστο έργο είναι χορηγία του μεγάλου φιλοπατρη Αρκα, φαρμακοβιομηχανου κ. ΔΕΜΟΥ ΣΤΑΎΡΟΥ, που ΟΛΟΙ μας ευχαριστούμε από καρδιάς για μια ακόμη φορά.
Όπως και τον Αντιπεριφερειαρχη Πελοποννήσου κ. ΛΑΜΠΡΌΠΟΥΛΟ Χρήστο, για την δωρεάν αρχική, (αλλά και συμπληρωματικες μετέπειτα ) σχετική Μελέτη του.
Για όλα αυτά θα μιλήσω στην ΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ την Πέμπτη 22 Απριλίου στις 10.
Σ.Σ. Ένας ακόμη λόγος της δημοσίευσης αυτού του κειμένου μου, πέραν της ενημέρωσης, είναι και για τη προτροπή της επιμονής όλων μας για υλοποίηση δίκαιων και λογικων έργων.

Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Αξιωματικός πυροσβεστικού σώματος ε α

Συγγραφέας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...