Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Τρίπολη και τα σενάρια για νέο lockdown

Η Τρίπολη και τα σενάρια για νέο lockdown

Τα τελευταία 24ωρα έχει αναπτυχθεί στην πόλη μία φημολογία περί ενδεχόμενου νέων περιοριστικών μέτρων για τον covid, με αφορμή την αυξητική τάση που έχουν οι επιδημιολογικοί δείκτες στην περιοχή μας.

Η πραγματικότητα είναι ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία, πράγματι υπάρχει μία αύξηση κατά 16% στα κρούσματα της τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ παράλληλα έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε οχτώ σχολεία (7 στην Τρίπολη και 1 στην Μεγαλόπολη).

Από την άλλη πλευρά, οι νοσηλευόμενοι με covid στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, έχουν μειωθεί αισθητά (από 49 που είχαν φτάσει κάποια στιγμή, έχουν πέσει κοντά στους 30).

Στην τελευταία ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών από την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας, Γκίκα Μαγιορκίνη, δεν έγινε η παραμικρή αναφορά στην Τρίπολη ή την Αρκαδία.

Στα κέντρα αποφάσεων, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μία συζήτηση για την περιοχή μας, χωρίς πάντως να έχει ληφθεί η παραμικρή απόφαση.

Τα στοιχεία θα αξιολογηθούν και τη νέα εβδομάδα. Αν τα κρούσματα εξακολουθήσουν να έχουν ανοδική τάση, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Πάντως, στην υποθετική περίπτωση που ληφθούν επιπλέον μέτρα, τότε αυτά πιθανότητα να αφορούν επί μέρους δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο σχολείων ή την αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του λιανεμπορίου.

Προς το παρόν, όμως, όλα εξακολουθούν να κυλούν, ως έχουν…

 

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

9 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 27 Μαϊος 2021 16:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτά λέει η "Μεγάλη Επανεκκίνηση"ρωτήστε .....αυτούς που την διαβάζουν και....την εφαρμόζουν!

  • Γιώργος
    Γιώργος Πέμπτη, 27 Μαϊος 2021 13:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Ευτυχώς υπάρχουν και τα σχόλια (ακόμα), για να μπορεί να διαπιστώνει κανείς, σε πραγματικό χρόνο, πόσο βαθιά διχασμένη είναι η κοινωνία μας. Τα lockdowns ήταν (και είναι) αποτέλεσμα απαίτησης (ή συγκατάβασης) μεγάλης μερίδας Ελλήνων πολιτών, όσο και αν αποδείχθηκαν ανεπαρκέστατα (υγειονομικώς και συνταγματικώς). Ψάχνουμε δουλειές με τον μεγεθυντικό φακό. Ξυπνήστε. Για το μέλλον των παιδιών σας πρόκειται.

  • ΜΗΤΣΟΣ
    ΜΗΤΣΟΣ Δευτέρα, 24 Μαϊος 2021 13:04 Σύνδεσμος σχολίου

    ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ.ΑΥΤΟΙ ΜΕΤΑΔΙΔΠΥΝ ΤΟΝ ΙΟ.Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΟΚ ΝΤΟΥΝ ΜΕ 80% ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ.Η ΔΙΠΛΑΝΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ.

  • Μαρία
    Μαρία Κυριακή, 23 Μαϊος 2021 21:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Όποιος φοβάται να μην κυκλοφορεί...όσο για τα παιδιά πολύ καλά κάνουν και βγαίνουν έξω...

  • j
    j Κυριακή, 23 Μαϊος 2021 19:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Υπάρχει και η παντελής απουσία του ιατρού δημάρχου

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 23 Μαϊος 2021 18:17 Σύνδεσμος σχολίου

    14.41 Όχι ενδεχομένως και δημοτικού, αλλά ΚΑΙ δημοτικού. Τα έχουν παρατημένα οι γονείς τους, ούτε ξέρουν πού έχουν πάει τα παιδιά τους και όλο έξω βολτάρουν ανεξέλεγκτα, 11-12 ετών παιδιά. Δεν τα βλέπετε; Η αδιαφορία και η ανευθυνότητα των γονιών τους σε όλο τους το μεγαλείο. Κι αν πάθουν και τίποτα θα τους φταίει μετά το κακό το ριζικό

  • Φον Δημητράκης
    Φον Δημητράκης Κυριακή, 23 Μαϊος 2021 16:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Να φοράτε μάσκες σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους όλοι ανεξαιρέτως για να μη σας πάρουν τηλ από το Παναρκαδικό ούτε από την ΓΓΠΠ για να σας ενημερώσουν περί καραντίνας Κορωνοιου. Νομίζετε ότι επειδή άνοιξε η εστίαση δεν φοράμε πλέον μάσκες; Δείτε γύρω σας πόσοι έχουν κολλήσει κ δείτε σε άλλες πόλεις τι γίνεται.

  • Άνωνυμη
    Άνωνυμη Κυριακή, 23 Μαϊος 2021 14:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτή η "μερίδα " που κυκλοφορεί ανεξέλεγκτα (αναφέρομαι στα παιδιά του Γυμνασίου και ενδεχομένως και δημοτικού) δεν ελέγχονται?? Οι γονείς τους τι κάνουν ? Επικροτούν αυτή την κατάσταση που δεν μαζεύονται? Έλεος.!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 22 Μαϊος 2021 22:29 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ ΤΩΡΑ. ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ "ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ" ΞΑΝΑΛΕΜΕ "ΒΟΗΘΑ ΠΑΝΑΓΙΑ"...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...