Menu
RSS
Τρίτη, 16/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το live του Δημάρχου | Τζιούμης: «Ακούμε τους δημότες μας και απαντάμε μα έργα» (vd)

Το live του Δημάρχου | Τζιούμης: «Ακούμε τους δημότες μας και απαντάμε μα έργα» (vd)

Για 13η συνεχόμενη φορά, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, επικοινώνησε live με δημότες, μέσω facebook, την Κυριακή (30/5/2021), δίνοντας απαντήσεις που τέθηκαν από δημότες.

ΠΛΑΤΕΙΕΣ: «Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να ολοκληρωθεί το έργο της ανάπλασης της Πλατείας Αγίου Βασιλείου, εντός αυτής της θητείας. Στις 16 Ιουνίου είναι η τελευταία ημέρα υποβολής προσφορών για το έργο και ως το τέλος του 2021 θέλουμε να έχει υπογραφεί η σύμβαση, ώστε στις αρχές του 2022 να εγκατασταθεί ο εργολάβος. Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών είναι 15 μήνες.

Η Πλατεία στο συνοικισμό Κολοκοτρώνη υλοποιείται και υπολογίζουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Φθινόπωρο.

Στις 27 Μαΐου δημοπρατήθηκε το έργο στην Πλατεία Μαντινείας (Μπασιάκου) και σε λίγους μήνες θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος, για να φτιάξουμε άλλη μια ωραία πλατεία.

Ολοκληρώθηκε η μικρή παρέμβαση, που άλλαξε εντελώς την εικόνα, στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Μια από τις κεντρικότερες πλατείες, έχει αποκτήσει μια πολύ όμορφη εικόνα. Θα συνεχίσουμε αντίστοιχες παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία.

Ομορφαίνουνε γωνιές την πόλης μας και την καθημερινότητα των δημοτών μας.»

ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: «Είναι προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή. Έχουμε προχωρήσει το θέμα της απαλλοτρίωσης, έχει μια γραφειοκρατική διαδικασία αυτό. Υπολογίζουμε ότι στο επόμενο 5μηνο – 6μηνο θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Η μελέτη υπάρχει ήδη, θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος δρόμος που θα αλλάξει εντελώς την εικόνα της πρόσβασης προς το πανεπιστήμιο μας, διότι η σημερινή εικόνα δεν ικανοποιεί κανέναν μας.»

ΑΔΕΣΠΟΤΑ: «Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται, η εικόνα έχει βελτιωθεί. Το νομικό πλαίσιο αλλάζει. Η διαχείριση που γίνεται είναι η καλύτερη δυνατή και δίνω συγχαρητήρια στην αρμόδια υπηρεσία που διαχειρίζεται το πρόβλημα μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.»

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ – ΔΑΚ: «Στο Κολυμβητήριο έχει μπει ο εργολάβος για να κάνει το έργο. Προέκυψαν κάποια θέματα για τη σκεπή και τη στατική επάρκεια, θα γίνει άμεσα μια μελέτη και ο εργολάβος θα προχωρήσει το έργο, ώστε στο κολυμβητήριο που είναι πάνω από 40 ετών και έχει διάφορα προβλήματα και καταναλώνει τεράστιες ποσότητες πετρελαίου, να μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση καυσίμων και παράλληλα να έχουμε μια πιο σύγχρονη και ασφαλή εικόνα.

Στο ΔΑΚ, ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση του έργου, υπογράφουμε σύμβαση, ώστε να ξεκινήσει αμέσως το έργο. Σε λίγους μήνες κι αυτό το έργο θα έχει ολοκληρωθεί. Εδώ υπήρχε μια καθυστέρηση στη δημοπρασία διότι έγιναν ενστάσεις μεταξύ των υποψηφίων αναδόχων.»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ: «Ο Δήμος Τρίπολης υπέβαλε προτάσεις σε όλες τις προσκλήσεις, έγκαιρα. Δυστυχώς, υπάρχει μια καθυστέρηση σε όλο το πρόγραμμα. Προέκυψε μια αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική, αποφασίστηκε να μπει πλαφόν ανά δήμο, κάτι που δεν υπήρχε αρχικά. Το πλαφόν για τον Δήμο Τρίπολης είναι 22 εκατομμύρια. Εμείς είχαμε υποβάλλει προτάσεις 34 εκ. και αναγκαστήκαμε να προβούμε σε μια προτεραιοποίηση κι όσα έργα έμειναν έξω από το πλαφόν, θα τα διεκδικήσουμε για να μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε.»

ΕΡΓΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑ: «Η δημοτική μας αρχή εξ αρχής είχε θέσει στόχο και ήταν και προεκλογική μας δέσμευση, η πόλη και τα χωριά να είναι στο ίδιο μετερίζι. Στα χωριά μας και στον πρωτογενή τομέα στηρίζεται όλος ο Δήμος Τρίπολης. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας, έχουν να αντιμετωπίσουν και το φαινόμενο και της κλιματικής αλλαγής. Ένα μεγάλο κομμάτι είναι η αγροτική οδοποιία. Εμείς είμαστε από την πρώτη στιγμή σε όλα τα χωριά. Τα μηχανήματα του Δήμου είναι στα χωριά μας, διανοίγοντας αγροτικούς δρόμους, ώστε να διευκολύνουμε την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή. Πέρα από το προσωπικό του δήμου και τα μηχανήματα μας, υλοποιούμε ήδη μια μεγάλη εργολαβία αγροτικής οδοποιίας 1.900.000 ευρώ που συνεχίζεται και παράλληλα θα υπογράψουμε σύμβαση για δεύτερη εργολαβία 1.400.000 ευρώ για αγροτική οδοποιία σε άλλα χωριά. Έχουμε επίσης υποβάλλει και στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» πρόταση 3.000.000 ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας. Θέλουμε μέσα σε αυτή την 4ετία, με αυτές τις τρεις εργολαβίες, να έχουμε ολοκληρώσει το 100% των αγροτικών δρόμων.

Παράλληλα έχουμε δημοπρατήσει αντιπλημμυρικά έργα για Μαντινεία, Κορύθιο και Τεγέα. Αφορά μικρά ρέματα και χαντάκια, θα λύσουν το χρόνιο πρόβλημα, σε μεγάλο βαθμό, των μεγάλων πλημμυρών. Δεν αφορούν τα μεγάλα ποτάμια και ρέματα, διότι είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, με την οποία είμαστε σε συνεργασία.

Υπογράφουμε την επόμενη εβδομάδα την πλατεία Ριζών, ετοιμάζουμε τη μελέτη που θα είναι χορηγία - προσφορά του Ιδρύματος Στασινόπουλου για την πλατεία στο Στάδιο Τεγέας, υποβάλλουμε αυτή την εβδομάδα το χώρο των Μνημείων στο Λεβίδι και έχουμε ετοιμάσει και μελέτη για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Λεβιδίου.

Στη Νεστάνη υποβάλλουμε την ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου, πάνω από την πλατεία.

Χθες υπογράψαμε σύμβαση για ασφαλτοστρώσεις στη Βλαχοκερασιά και άλλες ασφαλτοστρώσεις θα υπογραφούν τις επόμενες ημέρες.

Στα χωριά μας τα τελευταία χρόνια δεν είχαν γίνει παρεμβάσεις, σχεδόν καμία.»

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ: «Πολύ σύντομα, η ΔΕΥΑΤ ετοιμάζεται και θα δημοπρατήσει έργο 2.500.000 ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία της Τρίπολης, στις περιοχές Φιλικών, ΟΗΕ, μέχρι τις γραμμές του τραίνου. Ένα έργο καθοριστικό για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης. Έχουμε ετοιμάσει τη μελέτη και για το κομμάτι στο γήπεδο του Παναρκαδικού και κυνηγάμε κάποια προγράμματα για να ενταχθεί κι αυτό το έργο.»

ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΑΚΙΑ: «Άλλαξε όλη η δενδροστοιχία στην οδό Ναυπλίου, και σύντομα θα γίνει μια εργολαβία για το φωτισμό. Μπήκαν στην οδό Μουτζουροπούλου, στην ΟΗΕ, στην πλατεία Πετρινού και γύρω από το Μαλλιαροπούλειο, στην Σπετσεροπούλου, στη Νεομάρτυρος Δημητρίου. Το τσιμέντο έχει κατακλύσει την πόλη μας, εμείς φυτεύουμε συνεχώς δένδρα. Έχουμε φυτεύσει εκατοντάδες δένδρα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, όπου υπάρχει η δυνατότητα. Το πράσινο χρειάζεται στην πόλη. Έχουμε κάνει μικρές γωνιές πρασίνου και λουλουδιών στην πόλη.

Παγκάκια θα τοποθετηθούν στη Στοά Αθανασιάδη, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, στην πλατεία Μπασιάκου. Υπάρχει μια σκέψη για την πλατεία Πετρινού για αλλαγές στα δένδρα και στα παγκάκια, θα προηγηθεί συζήτηση για το θέμα αυτό.»

ΜΟΝΟΠΆΤΙΑ: «Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη και η χαρτογράφηση και προχωρά η σηματοδότηση και ψηφιοποίηση όλων των μονοπατιών στο Μαίναλο. Είχαμε προγραμματίσει με τον ΣΑΟΟ μια πανελλήνια ορειβατική συνάντηση, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν λόγω της πανδημίας. Ελπίζουμε ότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα μπορέσει να γίνει αυτή η συνάντηση.»

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ – «Ήδη ολοκληρώνεται μέχρι τον Αύγουστο το ΣΒΑΚ, μια μελέτη που μας λέει –μεταξύ άλλων- που μπορούν να γίνουν πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομοι. Έχουμε υποβάλλει και πρόταση στο πρόγραμμα «Τρίτσης» που αφορά τα πεζοδρομία και τον ποδηλατοδρόμο προς το Πανεπιστήμιο και προς τον Αγιώργη, αλλά και τη σύνδεση όλων των αλσυλλίων.»

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021 – «Το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Δήμος Τρίπολης είναι από τα καλύτερα που έχουν παρουσιάσει άλλοι δήμοι. Ένα πρόγραμμα αντάξιο της ιστορικότητας της Τριπολιτσάς, του Δήμου Τρίπολης, αλλά και της προσφοράς των Αρκάδων στον Αγώνα του 1821. Αν μας επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες να το υλοποιήσουμε, η Τρίπολη θα ακουστεί παντού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και θα δημιουργηθεί μια παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια, για τις επόμενες γενιές.

Προχωράμε σε μια σειρά σοβαρών επιστημονικών εκδόσεων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αλλά και τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Κρήτης, που θα δώσουν το στίγμα του Δήμου και της περιοχής. Ήδη, δύο βιβλία έχουν παραδοθεί.

Έχουμε συνεργασία με το ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου, είδαμε ήδη την τοιχογραφία στα Κλωνατζίδικα, προχωρούμε στην ανάπλαση της περιοχής. Θα διαμορφωθεί εκεί ένα ωραίο σημείο, για να γίνονται μικρές εκδηλώσεις. Η συνεργασία θα επεκταθεί και σε άλλες αντίστοιχες τοιχογραφίες, σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών.

Παράλληλα, με το ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το ψηφιακό έκθεμα στο Πνευματικό Κέντρο. Ενώ, θα γίνουν τα εγκαίνια μιας πολύ σπουδαίας έκθεσης έργων ζωγραφικής του κ. Γαϊτανάρη στο Πνευματικό Κέντρο. Ο προγραμματισμός είναι να γίνουν τα εγκαίνια στις 26 Ιουνίου.»

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ – «Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα επιτραπεί η λειτουργία τους και σε τι συνθήκες. Εμείς προετοιμαζόμαστε, ήδη έχουμε βγάλει την άδεια λειτουργίας, ήδη έχουμε προχωρήσει στην προκήρυξη των θέσεων για το προσωπικό. Αν επιτραπεί, θα τις διοργανώσουμε για να έχουν τα παιδιά μας τη δυνατότητα για λίγες ημέρες να απολαύσουν τις διακοπές τους στις κατασκηνώσεις».

ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ: «Είναι η προκήρυξη που βγαίνει κάθε χρόνο και προσλαμβάνουμε πυροφύλακες. Αυξήσαμε το χρόνο από 2,5 μήνες σε 3 μήνες, για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.»

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ: «Γενικώς, είμαστε υπέρ των ΑΠΕ. Προτιμούμε να παράγουμε ενέργεια από τον αέρα και τον ήλιο, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο καύσιμο. Δεν είμαστε όμως πάντα υπέρ ή πάντα κατά. Κάθε περίπτωση κρίνεται ξεχωριστά.

Στο κέντρο του Μαινάλου, μέσα στο ελατοδάσος, είμαστε αρνητικοί. Δεν συνάδουν τέτοιες επενδύσεις με αυτή τη μορφή ανάπτυξης που θέλουμε να δώσουμε στο Μαίναλο. Όμως, υπάρχουν άλλες περιοχές που δεν είμαστε αρνητικοί.

Πρέπει να όλοι να γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα που έχει ξεκινήσει από το 2008.

Ουσιαστικά, το Δημοτικό Συμβούλιο, από το νόμο, δεν ερωτάται καν. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορεί να προβλέπει ο Νόμος ότι δεν ερωτάται η τοπική κοινωνία. Πρέπει να τροποποιηθεί η νομοθεσία και να μπορεί γνωμοδοτικά να πάρει θέση το κάθε Δημοτικό Συμβούλιο.»

Στο τέλος, ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιδιά που σε λίγες ημέρες δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις.

7 σχόλια

  • No name
    No name Δευτέρα, 31 Μαϊος 2021 09:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Θα ήθελα σας παρακαλω να στρέψετε την προσοχή σας στην οδό Αγιου Γεωργιου (Από το ΔΑΚ ως το Μερκοβουνι) καθώς καμία διοίκηση μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για αυτή την οδό. Δεν έχει περάσει περάσει ποτε συνεργείο καθαρισμού. Τα σκουπίδια πάνε κ έρχονται σε όλο το μήκος της.

  • ΜΑΡΙΑ
    ΜΑΡΙΑ Δευτέρα, 31 Μαϊος 2021 08:31 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ,ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ,ΠΛΑΤΕΙΕΣ,ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΙΖΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΑΤΕ ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ,ΕΧΕΙ ΑΠΛΕΤΟ ΧΩΡΟ ,.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

  • Τανερ
    Τανερ Δευτέρα, 31 Μαϊος 2021 02:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Κάπως βιαστικος ήσουν σήμερα.. καλά όλα εκεί στη δευατ;

  • Νίκας
    Νίκας Δευτέρα, 31 Μαϊος 2021 02:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε Κώστα, σήμερα μας είπες πάλι αυτά π είπες και προχτές.
    Οι ερωτήσεις μας δεν ακούστηκαν πότε.

  • dimgian
    dimgian Κυριακή, 30 Μαϊος 2021 23:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Αγαπητέ Δήμαρχε έχεις κάνει πάρα πολλά έργα από τότε που ανέλαβες και σου αξίζουν συγχαρητήρια .Εγώ σαν δημότης θα ήθελα να κάνω μια υπόδειξη.Πριν από μερικά χρόνια φτιάχτηκε από τους προκατόχους σου το γεφύρι των σφαγείων στα κάγκελα του οποίου έγινε ένας πρόχειρος χρωματισμός .Σήμερα τα κάγκελα αυτά έχουν σκουριάσει και έχουν ανάγκη από ένα φρεσκάρισμα .Θα χαρώ εάν και αυτό το μέρος της πόλης γίνει όμορφο.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 30 Μαϊος 2021 22:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Τραίνο ο Κώστας. Ας μπούν οι γνωστοί άγνωστοι να πουν ότι είναι πληρωμένο το σχόλιο. Βλέπαμε τους προγενέστερους και βγάζαμε σπυράκια μόνο και μόνο απο τις φάτσες τους και την αυταρχική συμπεριφορά τους απέναντι μας.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 30 Μαϊος 2021 22:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο στον Δήμαρχο, τον ευχαριστούμε πολύ. Ήδη η εικόνα της πόλης μας έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, πολύ ωραία τα πάρκα, καθαροί οι δρόμοι, έργα στα χωριά μας!! Έχεις καλή ομάδα δήμαρχε, μπράβο και στον Λαγό,.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...