Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μία πόλη ... γεμάτη ποδήλατο στην Τρίπολη - Δίκτυο ποδηλατοδρόμων σχεδιάζει ο Δήμος! (vd)

Μία πόλη ... γεμάτη ποδήλατο στην Τρίπολη - Δίκτυο ποδηλατοδρόμων σχεδιάζει ο Δήμος! (vd)

Η δράση “Πόλη με ποδήλατα - όμορφη πόλη” εξελίσσεται στην πόλη της Τρίπολης από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος σε συνεργασία με τα My Market.

Στη δράση συμμετέχει και ο Δήμος Τρίπολης, ενώ αντίστοιχες εκδηλώσεις οργανώνονται σε 19 πόλεις της Ελλάδας, συνολικά.

Την πλατεία Πετρινού, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δράση από το πρωί και θα διαρκέσει ως τις 9.00 τη νύχτα της Τρίτης (22/6/2021) επισκέφθηκε ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης.

«Σκοπός της δράσης αυτής είναι η προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου από τους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στο πλαίσιο δράσεων, όπως η ενημέρωση των παιδιών σε θέματα που αφορούν το ποδήλατό τους αλλά και τον σωστό τρόπο κυκλοφορίας με τη χρήση ποδήλατου «με σκοπό να αποκτήσουν μία νοοτροπία και μία κουλτούρα της χρήσης του ποδηλάτου ως ένα μέσο το οποίο είναι φιλικό για το περιβάλλον, για την υγεία μας, διότι γυμνάζεσαι, είναι γρήγορη και ασφαλής μετακίνηση και βελτιώνει πάρα πολύ και την ταχύτητα της μετακίνησης αλλά και γενικότερα τη ζωή μιας πυκνοκατοικημένης πόλης, όπως η Τρίπολη».

Ο κ. Τζιούμης μίλησε και για τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί ο Δήμος Τρίπολης με σκοπό και τη δημιουργία ενός δικτύου ποδηλατοδρόμου εντός και εκτός της πόλης. «Η χρήση του ποδηλάτου στην πόλη μας έχει αυξηθεί και εμείς ως δημοτική αρχή προχωράμε στην εκπόνηση της μελέτης ΣΒΑΚ ενώ έχουμε υποβάλει πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τη δημιουργία ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη και γύρω από την Τρίπολη. Παράλληλα, προχωρά και η υλοποίηση του δρόμου προς το Πανεπιστήμιο, είμαστε στη φάση των απαλλοτριώσεων, όπου κι εκεί θα γίνει ένας σύγχρονος ποδηλατοδρόμος. Ευελπιστούμε ότι περίπου δύο χρόνια, θα αρχίσει να υλοποιείται σε μεγάλο βαθμό ένα ευρύ δίκτυο ποδηλατοδρόμων και μέσα στην πόλη και περιμετρικά».

Τον λόγο πήρε η κα. Σοφία Τατά, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ η οποία μίλησε για τη δράση αυτή που λαμβάνει χώρα σε 19 πόλεις της Ελλάδας. «Περιμένουμε τους πολίτες της πόλης της Τρίπολης, για να δοκιμάσουν ποδήλατα, να γνωρίσουν συμβατικά και ηλεκτρικά ποδήλατα, να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο και φυσικά τα παιδιά Δημοτικού για να πάρουν το πρώτο τους δίπλωμα, εκείνο του ποδηλάτου», ανέφερε η κα. Τατά.

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 09:15 Σύνδεσμος σχολίου

    ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΛΑΓΟ Σ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ. ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΣΕ ΤΡΙΚΥΚΛΟ

  • Ο κουτσομπόλης
    Ο κουτσομπόλης Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 07:56 Σύνδεσμος σχολίου

    @22.01 Δεν τους θέλουμε ρε τους τοπικούς άρχοντες. Μας τα έχουν ζαλίσει. Ανθρώπους σαν και σένα θέλουμε, να κάθονται και να γράφουν ανώνυμα σχόλια από το κινητό τους, να βρίζουν δημάρχους, αντιδημάρχους, εξουσίες κλπ., να το παίζουν έξυπνοι και ξερόλες και να έχουν άποψη επί παντός επιστητού. Πάντα με την κουκούλα όμως. Χωρίς ονοματάκι. Γιατί αν βάλουμε ονοματάκι κάνει τζιζ. Ρε αγαπούλα, βγάλε την κουκούλα! Εκεί θα δείξεις πόσο μάγκας και "ευαισθητοποιημένος" είσαι. Μου γίνατε όλοι μάγκες, κότες λειράτες

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 22:01 Σύνδεσμος σχολίου

    κατασκοτώθηκε στη δουλειά ο Δήμαρχος. Έχει και μεγάλα οράματα. Πήγε π.χ. στην εκδήλωση που διοργανώνουν τα
    S/M METRO για τη χρήση του ποδηλάτου σε όλη τη χώρα.

  • ανωνυμος
    ανωνυμος Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 17:01 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ .Εισαι ανθρωπος δημιουργικος και δουλευεις ακουραστα για το καλο της πολης μας.Διαβλεπω στο οραμα σου οτι εχεις στοχο μια πολη προτυπο.Ευχομαι ολοψυχα να το πετυχεις,Για το καλο της πολης μας για το καλο των παιδιων μας για το καλο ολων μας.Σε ευχαριστουμε και εσενα και τους συνεργατες σου,

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...