Menu
RSS
Κυριακή, 17/05/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

Αντιδρά ο Πρόεδρος της Αλέας για την αναστολή λειτουργίας του παιδικού σταθμού

Αντιδρά ο Πρόεδρος της Αλέας για την αναστολή λειτουργίας του παιδικού σταθμού

Με ομόφωνη απόφασή του (αναρτήθηκε στις 3/11/2021 στη Διαύγεια), το διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Τρίπολης ενέκρινε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας για το έτος 2021-2022 λόγω της μη συμπλήρωσης του προβλεπόμενου από το νόμο αριθμού εγγεγραμμένων νηπίων, των εξής Παιδικών Σταθμών:

  • · 2ος Παιδικός Σταθμός του Δήμου Τρίπολης
  • · Παιδικός Σταθμός Λεβιδίου
  • · Παιδικός Σταθμός Αλέας στην Τεγέα

Η αναστολή λειτουργίας των συγκεκριμένων Παιδικών Σταθμών θα είναι προσωρινή και κάθε χρόνο θα επανεξετάζεται η δυνατότητα επαναλειτουργίας τους αναλόγως με τον αριθμό των εγγραφών που έχουν πραγματοποιηθεί κατά την έναρξη της εκάστοτε σχολικής χρονιάς.

Διευκρινίσεις προέδρου Αλέας, ΠΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ...

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, Διαμαρτύρομαι και εκφράζω τη λύπη και τη δυσαρέσκειά μου για «την αναστολή» του Παιδικού Σταθμού Αλέας, (μαζί κλείνουν και τους Π.Σ Λεβιδίου και ενός της Τρίπολης), ο οποίος εξυπηρετεί τις ανάγκες των βαλλόμενων πανταχόθεν οικογενειών (αγρότες, εργάτες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι κ.α) και στεγάζεται σε δημόσιο κτίριο-κοσμήμα άκρως λειτουργικό.

Οι τυχόν ελλείψεις προσωπικού είναι ευθύνη του Ν.Π.Δ.Δ. Δεν θα τις πληρώσουν τα παιδιά και οι οικογένειές τους. Εκφράζω την πλήρη αντίθεσή μου σ’ αυτή την παράλογη και αντιδεοντολογική απόφαση και αντιπροτείνω, αντί τη μεταφορά των μικρών μας φίλων που μαζί με τις οικογένειές τους «φυλάνε Θερμοπύλες» στην αρκαδική ύπαιθρο, να πλαισιωθεί Π.Σ από παιδιά που κατοικούν στην πόλη, βάζοντας έτσι τις βάσεις ώστε στο άμεσο μέλλον μέρος των παιδικών σταθμών να στεγάζονται στην ύπαιθρο, σε τοπικές κοινότητες, πέριξ του αστικού και των ημιαστικών κέντρων, βγάζοντας τα παιδιά από τα «μπουντρούμια» και φέρνοντάς τα κοντά στη μαγεία της φύσης και γλιτώνοντας το Δήμο από υπέρογκα έξοδα.

Το μήνυμα είναι σαφές: ΟΣΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ.

Καλώ το Ν.Π.Δ.Δ. να επανεξετάσει την «αναστολή» τους, κατοχυρώνοντας τα δικαιώματα όλων των μικρών μας φίλων και των οικογενειών τους.

Επίσης ζητώ την παρέμβαση του Δημάρχου και τους Δημ. Συμβουλίου.

1 σχόλιο

  • Φώτης
    Φώτης Σάββατο, 06 Νοεμβρίου 2021 13:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Διαβάζοντας όλα τα άρθρα γι’ αυτό το θέμα παρατηρώ ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα προσωπικού η συγκεκριμένη παιδικοί σταθμοί αναστέλλουν την λειτουργία τους λόγω έλλειψης παιδιών. Άρα ο αγαπητός πρόεδρος είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...