Πάσχα μοναδικό στο κινηματογραφικό σκηνικό με την … παλιά Τρίπολη! (εικόνες)
Ένα μοναδικό σκηνικό, γεμάτο αναμνήσεις, συναισθήματα και υπέροχες εικόνες, έχει στηθεί για το Πάσχα, στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης.
Η αναβίωση του Πάσχα όπως παλιά έχει την αίγλη και τη νοσταλγία που της αξίζει.
Στην πλατεία Άρεως έχει στηθεί ένα κινηματογραφικό σκηνικό το οποίο αποτυπώνει την παλιά Τρίπολη.
Εκεί, βλέπει κανείς τα παλιά σπίτια της Τρίπολης, με τις μεγάλες ξύλινες εξώπορτες και τα μεγάλα παράθυρα.
Σπίτια από μία άλλη εποχή, τα οποία οφείλουμε να τα διατηρήσουμε, να κρατήσουμε «ζωντανό» αυτό το ξεχωριστό στοιχείο της πόλης.
Στην παλιά πόλη, μπορείς να καθίσει στο καφεζυθεστιατόριον «Η ΑΙΓΛΗ», για καφέ, μπύρα ή φαγητό. Θα βρει επίσης το παλιό παραδοσιακό καφενείο, αλλά και το περίπτερο με τις εφημερίδες.
Ανάμεσά τους, έχουν διαμορφωθεί σημεία για το σούβλισμα του οβελία.
Ο Δήμος Τρίπολης, στο κάλεσμά του, αναφέρει: «Από τις 11.00 π.μ. θα διασκεδάσουμε με Ελληνική παραδοσιακή μουσική από τις ορχήστρες της πόλης μας, με τη συμμετοχή των χορευτικών ομίλων: Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης, Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης, Κέντρο Ελληνικού Χορού, Αρκαδιανή, Λαογραφική Εστία, Κέντρο Χορού Χοροτεχνία, Μωραΐτες, Αρκάδων Δρώμενα και βέβαια να γευτούμε τον παραδοσιακό οβελία και να πιούμε το εξαιρετικό κρασί της Αρκαδικής γης!»
Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr























