Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έτοιμη σε ένα χρόνο η πλατεία Μπασιάκου - Αυτή θα είναι η νέα εικόνα της!

Έτοιμη σε ένα χρόνο η πλατεία Μπασιάκου - Αυτή θα είναι η νέα εικόνα της!

Σε 12 μήνες από σήμερα (δηλαδή τον Μάιο του 2023) αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση της πλατείας Μαντινείας - Μπασιάκου στην Τρίπολη.

Ο Δήμος Τρίπολης υπέγραψε το συμφωνητικό με τον ανάδοχο του έργου και πλέον θα ξεκινήσουν οι εργασίες. 

 

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Η μελέτη αφορά στη διαμόρφωση της πλατείας Μαντινείας (Μπασιάκου) η οποία βρίσκεται εντός του ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως Τρίπολης. Η πλατεία έχει τριγωνικά σχήμα και οι πλευρές της ορίζονται από τις οδούς Ρήγα Φεραίου, Διοτίμας και Πελάγους. Ο χώρος που μελετάται είναι συνολικού εμβαδού Ε= 1444,73 m2. περιλαμβάνει την πλατεία και τα περιμετρικά αυτής πεζοδρόμια.
Η μελέτη αποτελείται από δύο (2) ειδικές μελέτες σε επίπεδο μελέτης Εφαρμογής:
1 την Αρχιτεκτονική μελέτη
2 την Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη
Επιδιωκόμενος στόχος αυτής της μελέτης είναι η αναβάθμιση της περιοχής και η δημιουργία χώρου αναψυχής που θα προσφέρει στην βιοκλιματικότητα της περιοχής.
Κεντρικά της πλατείας υπάρχει πλάτανος που αποτελεί την αφετηρία της αρχιτεκτονικής λύσης. Περιμετρικά αυτού διαμορφώνεται υπερυψωμένο παρτέρι το οποίο διακόπτεται σε τρία σημεία επιτρέποντας έτσι στο ριζικό σύστημα του δέντρου να αναπτυχθεί δίχως αυτά να προκαλέσει μελλοντικές βλάβες στο κατάστρωμα της πλατείας.
Τρεις βαθιές χαράξεις υπό μορφή στροβίλου, σε όλο το βάθος του σκυροδέματος που θα λειτουργούν και ως αρμοί διαστολής υποδηλώνουν την στάση και την κίνηση καθώς και την χρήση του χώρου της πλατείας ως κόμβου, που ρυθμίζει την κίνηση πεζών και οχημάτων.
Οι πέργκολες θα καταλαμβάνουν ένα μεγάλα τμήμα της πλατείας και θα εξασφαλίζουν τον απαραίτητο σκιασμό στο μεγαλύτερο μέρος της πλατείας. Κάτω από τις πέργκολες θα αναπτύσσονται καθιστικά.
Όσον αφορά τις υποδομές προβλέπεται ηλεκτροφωτισμός με φωτιστικά νέας τεχνολογίας επί ιστών, στον χώρο της πλατείας και των πεζοδρομίων. Στη μελέτη έχουν εφαρμοστεί ύλες οι διατάξεις που αφορούν την διευκόλυνση της προσβασιμότητας στο χώρο, ατόμων με ειδικές ανάγκες ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης όπως αυτές καθορίζονται από τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις. Οι πάσης φύσεως κατασκευές και επεμβάσεις στο υπό μελέτη έργο θα είναι ήπιες και θα προσαρμόζονται απόλυτα στην υφιστάμενη κατάσταση, ευρισκόμενες από αισθητικής πλευράς σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

 

ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

plateiamantineias 2plateiamantineias 3

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...