Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αρχιερατικός Εσπερινός του Προφήτου Ηλιού στην Τρίπολη

Αρχιερατικός Εσπερινός του Προφήτου Ηλιού στην Τρίπολη

Με λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, ο Πανηγυρικός Εσπερινός εορτασμού της μνήμης του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό της Τρίπολης.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού προέστη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Τον θείο λόγο κύρηξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Πανοσιολ. Αρχιμ. Μελχισεδέκ Γαλάνης, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά και σύμφωνα με το κείμενο της Παλαιάς Διαθήκης και τα αντίστοιχα σχόλια των Αγίων Πατέρων, το γεγονός της ανάμνησης της πυρφόρου αναβάσεως του Προφήτη Ηλία στον Ουρανό. Συγκεκριμένα, ο Ιεροκήρυκας επισήμανε ότι η ανάβαση του Θεσβίτη Ηλία αποτελεί προτύπωση της Αναλήψεως του Κυρίου, ενώ το γεγονός ότι ανέβηκε “ως εις τον ουρανό” σημαίνει την επάνοδό του στην γη, ώστε να ετοιμάσει με το κήρυγμά του την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου. Έπειτα, εστίασε στον ζήλο, όπου ο Προφήτης Ηλίας έδειξε για την υπεράσπιση του αληθινού Θεού, ο οποίος ζήλος ήταν διπλάσιος στο πρόσωπο του Προφήτη Ελισσαίου, μαθητή του Θεσβίτη Ηλία. Συνάμα, τόνισε ότι είναι χρέος των χριστιανών να δείχνουν εφάμιλλο ζήλο στην πίστη και την βιωτή τους, ώστε ο Θεός να χορηγεί διπλάσια την ευλογία Του.

Τέλος, ο Επίσκοπος Τεγέας μεταφέροντας τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, ευχαρίστησε τους Ιερείς, τους Ιεροψάλτες, αλλά και όσους συμμετείχαν στην πανηγυρική Ακολουθία, ευχόμενος ο Προφήτης Ηλίας να φωτίζει και να στερεώνει κλήρο και λαό.

Πλήθος πιστών είχε κατακλύσει τον ως άνω πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την Εικόνα του Προφήτου και να συμμετάσχει στον Εσπερινό, λαμβάνοντας την χάρη και την ευλογία του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...