Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κώστας Τζιούμης: «Βελτιώνουμε την εικόνα της πόλης, προχωράμε στην ανάπλαση της πλατείας Μαντινείας» (vd)

Κώστας Τζιούμης: «Βελτιώνουμε την εικόνα της πόλης, προχωράμε στην ανάπλαση της πλατείας Μαντινείας» (vd)

Τα υπό εξέλιξη έργα ανάπλασης της πλατείας Μαντινείας (Μπασιάκου) επισκέφθηκε την Τρίτη (2/8/2022) ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι «υπήρχε μια πλατεία κατασκευασμένη εδώ και δεκαετίες, σε άσχημη κατάσταση. Στόχος μας εξ αρχής είναι να βελτιώνουμε την εικόνα της πόλης και μέσα σε αυτό το πλαίσιο προχωράμε την ανάπλαση της πλατείας Μαντινείας.

Ο ανάδοχος εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει εντατικά τις εργασίες. Το χρονοδιάγραμμα είναι 12 μήνες. Σε συνεννόηση με τον εργολάβο, στόχος είναι να ολοκληρωθεί το έργο πολύ νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Θέλουμε σε λίγους μήνες να παραδοθεί μια σύγχρονη, νέα πλατεία στους κατοίκους όλη της πόλης. Ο στόχος που έχει διακηρυχθεί από τη δημοτική αρχή που είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της πόλης μας και των χωριών μας, επιτυγχάνεται μέσα από δεκάδες έργα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή».

Επίσης, ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι δεν θα κοπεί κανένα δένδρο και θα αυξηθεί το πράσινο. Ενώ, όσον αφορά τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς, ο κ. Τζιούμης τόνισε ότι «είμαστε σε συνεννόηση με τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται εκεί και αποφασίστηκε να μην αλλάξει ο χώρος της λαϊκής. Έχουν γίνει καινούργιες διαγραμμίσεις για το λόγο αυτό».

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ


Επιδιωκόμενος στόχος είναι η αναβάθμιση της περιοχής και η δημιουργία χώρου αναψυχής που θα προσφέρει στην βιοκλιματικότητα της περιοχής.
Οι πέργκολες θα καταλαμβάνουν ένα μεγάλα τμήμα της πλατείας και θα εξασφαλίζουν τον απαραίτητο σκιασμό στο μεγαλύτερο μέρος της πλατείας. Κάτω από τις πέργκολες θα αναπτύσσονται καθιστικά.
Όσον αφορά τις υποδομές προβλέπεται ηλεκτροφωτισμός με φωτιστικά νέας τεχνολογίας, στον χώρο της πλατείας και των πεζοδρομίων. Θα εφαρμοστούν παρεμβάσεις που αφορούν την διευκόλυνση της προσβασιμότητας στο χώρο, ατόμων με ειδικές ανάγκες ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης, όπως αυτές καθορίζονται από τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις. Οι πάσης φύσεως κατασκευές και επεμβάσεις στο έργο θα είναι ήπιες και θα προσαρμόζονται απόλυτα στην υφιστάμενη κατάσταση, ευρισκόμενες από αισθητικής πλευράς σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

8 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 22:02 Σύνδεσμος σχολίου

    16.56 Ούτε μία ούτε δύο το έχει πει σε συνεντεύξεις και δηλώσεις ότι κάποια από τα έργα που κάνει τώρα ήταν υπογεγραμμένα επί Παυλή. Αν μερικά ορφανά γουστάρετε να σας λιβανίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ, πρόβλημά σας. Τα έργα που γίνονται τώρα επί Τζιούμη, τα οποία θα μπορούσαν να γίνονταν και από τον Παυλή αν ήταν εν ζωή και είχε ξαναβγεί δήμαρχος ή από οποιονδήποτε άλλον αν δεν είχε εκλεγεί ο Τζιούμης, δεν είναι κανενός δημάρχου και κανενός δημοτικού συμβούλου. Δικά μας είναι. Όλων εμάς των δημοτών, της πόλης και του δήμου Τρίπολης γενικότερα. ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ. Δεν υπάρχουν έργα δικά μου, δικά σου, δικά τους, αλλά έργα για τους δημότες που πληρώνουν δημοτικά τέλη και χίλια δύο κερατιάτικα. Το καταλάβατε αυτό ορφανά παπαγαλάκια του μακαρίτη και παπαγαλάκια του Γιάννη του μπανάνα; Τουμπέκα τώρα και μόκο θρασίμια που έχετε και το θράσος να οικειοποιείστε το οποιοδήποτε έργο

  • γιόμας
    γιόμας Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 16:56 Σύνδεσμος σχολίου

    τελικά ήταν καλός ο Παυλής και τα λεφτά που έβγαλε ...να δούμε πότε η αλαζονεία σου θα σε αφήσει να το πεις δημοσίως ...ότι αφορά τα δικά σου έργα θα τα ολοκληρώσει ο επόμενος ...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 13:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Δήμαρχε παράτα τα όλα. Μην ασχολείσαι καθόλου γιατί βρίσκεις και το μπελά σου απο πάνω. Μην κάνεις ούτε ένα έργο, μην φτιάξεις καμια πλατεία, κανέναν δρόμο, μόνο και μόνο επειδή το ζητάνε 2-3 μπαστουνόβλαχοι που γράφουν τα ίδια και τα ίδια σχόλια και που έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν σε ψήφισαν και ούτε και πρόκειται να το κάνουν. Στάχτη και μπούρμπερη όλα για τους κατσικοβλαχαραίους που ο μόνος πολιτισμός και η μόνη εξέλιξη που ξέρουν είναι το σπέσιαλ μυτζηθρόζουμο και η βραστή γίδα

  • Katerina
    Katerina Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 11:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν ξέρει καποιος μου λεει, τι σκοπό εξυπηρετεί η συγκεκριμμένη ανάπλαση της κεντρικής πλατείας που εγινε και αριστερόστροφη.
    Με ρώτησε ένας ξενος οδηγός πάνω στην Καλαμών πώς θα πάει στην πλατεία να πει έναν καφέ. Του ειπα να παρκάρει οπου βρει και να περπατήσει γιατι με το αυτοκίνητο δεν μπορώ να του εξηγήσω.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 08:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Τα τσιμέντωσες όλα.Έλα να δεις και το πεζοδρόμιο που έφτιαξες για του Ματζαγρά. Ωραία έργα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 01:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο δήμαρχε τόσα έργα δεν είχαν γίνει ποτέ στην πόλη μας.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 23:15 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 20:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ !!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ,ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...