Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έντονη αντίδραση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης για το ναζιστικό χαιρετισμό Πλεύρη στο δικαστήριο

Έντονη αντίδραση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης για το ναζιστικό χαιρετισμό Πλεύρη στο δικαστήριο
Με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές δικηγόρου μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, συνηγόρου υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, της δημοσιότητας που έλαβε η απεχθής και κατάπτυστη συμπεριφορά του και της δικαιολογημένης αγανάκτησης σύσσωμου του Δικηγορικού Σώματος αλλά και κάθε διαπνεόμενου από δημοκρατικές αξίες πολίτη, το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης αποφάσισε, τα κάτωθι:
1. Ο δικηγόρος είναι από τη φύση του λειτουργήματός του υπέρμαχος της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, με καθήκον να υπερασπίζεται το Σύνταγμα, τα δικαιώματα του ανθρώπου και τους δημοκρατικούς θεσμούς (άρθρα 5 και 24 του Κώδικα Δικηγόρων, Προοίμιο και άρθρα 2, 5, 14 και 30 του Κώδικα Δεοντολογίας του Δικηγορικού Λειτουργήματος).
2. Ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι απόλυτα ασυμβίβαστος με τις αρχές, τις αξίες, τις παραδόσεις και τη δεοντολογία του δικηγορικού σώματος. Ο Δικηγορικό Σύλλογος Τρίπολης στηλιτεύει διαχρονικά τέτοιου είδους συμπεριφορές, που προσβάλλουν τα εκατομμύρια θυμάτων του ναζισμού, ξυπνούν ανατριχιαστικές μνήμες από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας, απάδουν στο δικηγορικό ήθος και αντίκεινται στη συνταγματική δημοκρατική τάξη.
3. Για τη συμπεριφορά συνηγόρου υπεράσπισης στη δευτεροβάθμια δίκη της Χρυσής Αυγής, ο οποίος, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα και φωτογραφικό υλικό, χαιρέτισε ναζιστικά κατά τη δικάσιμο της 28.9.2022 στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών, καθώς και για το παρεμφερές περιστατικό της 7.10.2022, έχουν επιληφθεί τα αρμόδια Πειθαρχικά Όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σύμφωνα με τον Κώδικα περί Δικηγόρων.
4. Εφόσον η σχετική πράξη τελείται κατά τη διάρκεια της δίκης, το Δικαστήριο υποχρεούται να προβεί στα όσα προβλέπονται από το ουσιαστικό και δικονομικό ποινικό δίκαιο.
για το ΔΣ
ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης
Δημήτριος Κωστόγιαννης

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 17:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Επιτέλους αντέδρασε και κάποιος, γιατί τα ξεφτιλισμένα και πετσοταϊσμένα ΜΜΕ του Κούλη του ζαβού δεν άκουσαν, δεν είδαν, δεν γνωρίζουν

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...