Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ολοκληρωμένο ιατρείο μαστού διαθέτει το νοσοκομείο της Τρίπολης - Ενημερώθηκαν τα μέλη του ΚΑΠΗ (vd)

Ολοκληρωμένο ιατρείο μαστού διαθέτει το νοσοκομείο της Τρίπολης - Ενημερώθηκαν τα μέλη του ΚΑΠΗ (vd)

Ομιλία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Τρίπολης από τον ιατρό - χειρούργο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης Αγαμέμνων Κοκκοφίτη, με πρωτοβουλία της κοινωνικής λειτουργού του ΚΑΠΗ, Έλενας Τριάντου.

Στην ενημερωτική ομιλία τονίστηκαν οι παράγοντες που βοηθούν ώστε να αναπτυχθεί ο καρκίνος του μαστού, παράγοντες που εμποδίζουν την ανάπτυξη του και οι τρόποι πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας.

Ο Α. Κοκκοφίτης δήλωσε ότι όταν η γυναίκα ή ο γιατρός φτάσει στο σημείο να πιάσει με το χέρι τον καρκίνο κατά την ψηλάφηση, τότε ο καρκίνος είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο, αν σκεφτεί κανείς ότι ξεκινά από ένα κύτταρο. Η αυτοεξέταση και η ψηλάφηση βέβαια είναι πολύ σημαντικές ενέργειες για την έγκαιρη διάγνωση, όπως επίσης σημαντική είναι και η μαστογραφία, η οποία δίνει τη δυνατότητα να βρεθούν βλάβες ακόμα και κάτω του 1 εκατοστού.

Η μαστογραφία πρέπει να γίνεται από γυναίκες άνω των 40 ετών, μια φορά το χρόνο και πλέον έχει βγει και η ψηφιακή μαστογραφία, με την οποία η γυναίκα αποφεύγει την έκθεση στην ακτινοβολία, αλλά δεν την καλύπτει το ταμείο.

Άλλοι μέθοδοι είναι ο υπέρηχος (γίνεται σε γυναίκες κάτω των 40 ετών) και η μαγνητική. Το τρίπτυχο που χρειάζεται επομένως να αφομοιώσει μια γυναίκα για να είναι καλυμμένη είναι η αυτοεξέταση, μια εξέταση από το γιατρό και η μαστογραφία, γιατί τις περισσότερες φορές ο καρκίνος του μαστού είναι ιάσιμος.

Ο κ. Κοκκοφίτης ενημέρωσε ότι στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης γίνονται όλα όσα χρειάζεται μια γυναίκα για τη συγκεκριμένη πάθηση, από την έγκαιρη διάγνωση έως την επέμβαση, καθώς διαθέτει εξειδικευμένο ιατρείο μαστού. Προέτρεψε τις γυναίκες να εμπιστεύονται το Νοσοκομείο της πόλης μας και να μην τρέχουν μέχρι την Αθήνα, ξοδεύονται και ταλαιπωρούνται, γιατί στο Παναρκαδικό γίνονται ολοκληρωμένα χειρουργεία, ακόμα και επεμβάσεις για τη διατήρηση του μαστού και την αφαίρεση του όγκου.

Υπεύθυνος για το ιατρείο μαστού στο Νοσοκομείο είναι ο ίδιος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι αν κλείσει ραντεβού μια γυναίκα δεν θα περιμένει πάνω από 3 εβδομάδες και αν μια περίπτωση επείγει τηρείται η προτεραιότητα. Λειτουργεί δυο φορές τη βδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη), 9-1 το πρωί.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!

Β.Π.

1 σχόλιο

  • γιώτα
    γιώτα Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 11:15 Σύνδεσμος σχολίου

    μπορεί να μην περιμένεις 3 βδομάδες αλλά περιμένεις τον γιατρό πάνω από 2 ώρες και στο τέλος φεύγεις χωρίς να εξεταστείς

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...