Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Απλήρωτες για 19 μήνες οι εργαζόμενες στο Βοσυνιώτειο βρεφονηπιακό σταθμό της Τρίπολης – Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας!

Απλήρωτες για 19 μήνες οι εργαζόμενες στο Βοσυνιώτειο βρεφονηπιακό σταθμό της Τρίπολης – Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας!

Το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με τον Βοσυνιώτειο βρεφονηπιακό σταθμό συζητήθηκε για πολλοστή φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, μετά από ερώτηση του Κώστα Τζιούμη.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε από τον Δήμαρχο Τρίπολης ότι κάποιες εργαζόμενες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και ότι έχουν γίνει πολλές καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας. προσέθεσε δε ότι «κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει…».

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι «στόχος μας είναι να συνεχίσει να λειτουργεί και να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας».

Μετά πήρε το λόγο ο πρώην Πρόεδρος του Βοσυνιώτειου και δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σαμαρτζής ο οποίος είπε ότι «υπάρχουν 73.000 ευρώ από την περιφέρεια, έτοιμα για το σταθμό για να παραδοθούν προς χρήση». Όμως, αναφέρθηκε ότι δεν είναι δυνατό να διατεθούν γιατί δεν υπάρχει ασφαλιστική ενημερότητα, όπως το ίδιο ισχύσει και για τη δεύτερη δόση από τα προνοιακά επιδόματα. Ο Γ. Σαμαρτζής είπε ότι «δεν έχει κατατεθεί ο απολογισμός του 2012 και ο προϋπολογισμός του 2013» και ότι «έχει χαθεί η ρύθμιση του ΙΚΑ». Για το θέμα των οφειλών προς το ΙΚΑ, η δημοτική σύμβουλος Ρούλα Συνοδινού είπε ότι μπορεί να γίνει νέα ρύθμιση.

Παρών ήταν και ο νυν Πρόεδρος του Βοσυνιώτειου Κ. Κυριακόπουλος ο οποίος είπε ότι οι εργαζόμενες είναι σε επίσχεση από τον Ιούνιο και ανέφερε μία σειρά από στοιχεία για όσα έχει κάνει η σημερινή διοίκηση για το Βοσυνιώτειο.

Κάποια στιγμή υπήρξε έντονη κριτική από την πλευρά του Σαμαρτζή προς την πλευρά του Κυριακόπουλου, με τη συζήτηση να έχει μεγάλη ένταση.

Ο Δήμαρχος είπε ότι οι αργαζόμενοι που εργάζονται θα πληρωθούν και κάπου εκεί έκλεισε η συζήτηση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η κατάσταση στο σταθμό είναι πολύ άσχημη, οι εργαζόμενες είναι απλήρωτες για τόσους μήνες, οι γονείς ανησυχούν για το μέλλον σταθμού και κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια πως θα ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση… 

(Η φωτογραφία είναι από την επίσχεση των εργαομένων τον περασμένο Ιούνιο. Το σχετικό ρεπορτάζ μπορείτε να δείτε ΕΔΩ).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...