Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αντιδήμαρχος Λαγός: "Την προσεχή Πέμπτη ξεκινά η κοπή χορταριών στην Τρίπολη"

Αντιδήμαρχος Λαγός: "Την προσεχή Πέμπτη ξεκινά η κοπή χορταριών στην Τρίπολη"

Απαντήσεις για την κοπή χόρτων στην Τρίπολη έδωσε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Λαγός, σε σημερινή συνέντευξη τύπου.

Μεταξύ άλλων, είπε: «Για τα ιδιόκτητα οικόπεδα, η νομοθεσία προβλέπει ότι ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να το καθαρίσει και να απομακρύνει τα υλικά τα οποία μπορεί να προκαλέσουν κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ο Δήμος έστειλε περίπου 900 ειδοποιητήρια σε πολίτες που γνωρίζαμε τις ιδιοκτησίες. Κάποιοι έχουν ξεκινήσει και καθαρίζουν.

Αν δεν γίνει ο καθαρισμός από τον ιδιώτη, παρεμβαίνει ο Δήμος και επιβάλλει πρόστιμο, ενώ εφόσον ο Δήμος τελικά καθαρίσει το οικόπεδο, το κόστος θα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται και έχουν δίκιο αλλά δυστυχώς μόνο μία φορά μπορούμε να βάλουμε εργολάβο. Είναι αντιαισθητικό αυτό που συμβαίνει με τα χορτάρια και σε κάποιες περιπτώσεις περιορίζεται η ορατότητα.

Την προσεχή Πέμπτη, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, θα ξεκινήσει ο εργολάβος. Αν ξεκινούσαμε νωρίτερα, με τις βροχές σε 2-3 ημέρες, θα χρειάζονται πάλι να κοπούν τα χορτάρια.

Τα ρέματα είναι στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Εμείς έχουμε καθαρίσει και θα το κάνουμε ξανά το ρέμα του Αγίου Νικολάου. Το ρέμα έχει νερά και δεν είναι εποχή που μπορούμε να το καθαρίσουμε, όταν ξεραθεί, θα το καθαρίσουμε, παρά το γεγονός ότι δεν είναι στη δική μας αρμοδιότητα.»

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 21:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Λαγέ, επειδή δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα στην Παναρκάδων, παρά το γεγονός, ότι εκεί ανδρώθηκε ο μεγαλύτερος πολιτικός ανήρ του Δήμου, ο ξακουστός ΠΑΡΑΚΕΝΤΕΣ παραμυθας ή αλλως παρατρεχάμενος, προτείνουμε να καθαρίσουμε εμείς τον χώρο και να σου στείλουμε τον λογαριασμό. Αλλά αντί αυτού θα το κάνουμε δωρεά μωρέ! Πλήρης ανικανότητα!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 15:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Λαγέ το χάλι που επικρατεί στην αρχή της Παναρκάδων σε σχήμα τριγώνου, το οποίο απαλλοτριώσατε το έχεις δε;; Σου έχουμε επισημάνει εκατό φορές τι πρέπει να κάνεις, αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Τέσσερα χρόνια η ίδια πρακτική

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 15:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Εάν είναι έτσι τι θα κάνεις θα σταματήσεις την ροή του νερού στην πηγή για να έχουνε το καλοκαίρι;
    Ότι θέλει λέει ο κάθε ένας, αρκεί να λέει κάτι

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 14:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Στο ρέμα του Αγίου Νικόλα τα νερά δεν είναι από τις βροχές είναι από την υπερχείλιση της δεξαμενής που χύνεται το πόσιμο νερό κύριοι κύριοι και δεν σκέφτεσαι ότι το καλοκαίρι δεν θα έχουμε να πιούμε νερό και θα πούμε το νερό νεράκι
    Υ.Γ. παρακαλώ να αναρτηθεί το σχόλιο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...