Menu
RSS
Σάββατο, 04/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πελοποννησιακή συνάντηση εκπροσώπων συνταξιούχων του Δημοσίου στην Τρίπολη (εικόνες)

Πελοποννησιακή συνάντηση εκπροσώπων συνταξιούχων του Δημοσίου στην Τρίπολη (εικόνες)

“Στις 24 Νοεμβρίου θα οργανωθεί στην Αθήνα, πανελλαδικό συλλαλητήριο, ώστε να ζητήσουμε να επιλυθούν εκκρεμότητες και να απαλειφθούν αδικίες που ταλανίζουν, εδώ και καιρό, όλους τους συνταξιούχους. Συνεχίζουμε να ενημερώνουμε σ΄ όλη τη χώρα τους συνταξιούχους και συνεχίζουμε τις επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να διεκδικήσουμε ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά μας “.

Αυτό, ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ Τρίπολης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου, Ηλίας Ηλιόπουλος.

Με αφορμή την μεγάλη Πελοποννησιακή συνάντηση των εκπροσώπων των συνταξιούχων του Δημοσίου, στην Τρίπολη και στο Εργατικό Κέντρο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, τόνισε τα εξής:

“Η ακρίβεια είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Δεν υπάρχει αλλαγή βελτίωσης των συντάξεων απ’ το 2010, λόγω του γνωστού νόμου Κατρούγκαλου, με την θεσμοθέτηση της προσωπικής διαφοράς. Μιλάμε για στάσιμη σύνταξη. Πρέπει να τελειώσουμε με αυτή την προσωπική διαφορά. Το 2024, θα πρέπει να ενσωματωθούν όλες οι συντάξεις. Τα λίγα ποσά που θα δοθούν δεν καλύπτουν σχεδόν τίποτα. Επίσης, θα πρέπει να διορθωθεί, άμεσα, η αδικία και η παρανομία με την υπόθεση των αναδρομικών. Όλοι οι συνταξιούχοι θα πρέπει να τα πάρουν, άσχετα απ’ την προσφυγή στην δικαιοσύνη. Θέμα προκύπτει και με τις συντάξεις χηρείας. Θα πρέπει να γίνει ενοποίηση και η σύνταξη αυτή, να μην είναι κατώτερη της εθνικής. Έχουμε και θέματα με τις εισφορές, με την υγειονομική κάλυψη – περίθαλψη, με την φοίτηση παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, με την ασφάλεια κά. Ελπίζουμε να εισακουστούμε. Απαντάμε με μεγάλο, πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 24 Νοεμβρίου “.

Στη συνάντηση της Τρίπολης, παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες σωματείων συνταξιούχων, από διάφορες πόλεις της Πελοποννήσου. Καταγράφηκαν και τοπικά προβλήματα. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...