Α. Λυκουρέντζος: «Η Μεγαλόπολη ενεργειακό και εμπορικό κέντρο»

Στη Μεγαλόπολη περιόδευσε σήμερα το πρωί ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, όπου επισκέφτηκε το εμπορικό κέντρο της Μεγαλοπόλεως και τις δημόσιες υπηρεσίες και συνομίλησε με τους καταστηματάρχες και τους υπαλλήλους. Παρουσίασε τις θέσεις τις Νέας Δημοκρατίας και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν τόσο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και οι εργαζόμενοι με τις μειώσεις των μισθών τους. Στη συνέχεια είχε συνάντηση με τα στελέχη της ΔΑΚΕ των εργαζομένων της ΔΕΗ και παρουσίασε την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για το μέλλον των ενεργειακών μονάδων.
Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι θα καταργήσει το χαράτσι, το οποίο επέφερε σημαντική οικονομική ζημιά στη ΔΕΗ και έθεσε σε κίνδυνο τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ είναι τραγική σήμερα, ώστε να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της σε εργολάβους και προμηθευτές της, με άμεση συνέπεια μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που προσφέρουν έργο στη ΔΕΗ, να απολύουν εργαζομένους, να κινδυνεύουν να κλείσουν και να αδυνατούν να προμηθεύσουν την επιχείρηση.
Θέλω να επισημάνω ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αμφισβήτησης των δεσμεύσεων του Αντώνη Σαμαρά και περιθώρια νέων επιθέσεων σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας».