Menu
RSS
Κυριακή, 21/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κώστας Τζιούμης: «Ζήτω την κατανόηση των συνδημοτών μου. Η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, τα έργα μόνιμα»

Κώστας Τζιούμης: «Ζήτω την κατανόηση των συνδημοτών μου. Η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, τα έργα μόνιμα»

Ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης, επικοινώνησε live με δημότες, μέσω facebook, την Κυριακή (25/2/2024), απαντώντας σε ζητήματα τα οποία τέθηκαν και αφορούν τον Δήμο Τρίπολης.

ΕΡΓΑ - Ο εργολάβος δουλεύει με ικανοποιητικούς ρυθμούς και τους επόμενους μήνες θα έχει ολοκληρωθεί το έργο στο κολυμβητήριο.
Η πλατεία Μπασιάκου μπαίνει στο τελικό της στάδιο.
Η πλατεία στην Κερασίτσα ολοκληρώθηκε και είναι εξαιρετική. Τα εγκαίνια θα γίνουν τον Μάιο.
Η πλατεία Αγίου Βασιλείου προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς το επόμενο διάστημα. Είναι ένα έργο που αλλάζει την εικόνα της πόλης μας. Η ταλαιπωρία είναι προσωρινή. Τη Δευτέρα ανοίγει ο δρόμος προς την Ουάσιγκτον, στο τέλος της εβδομάδας θα ανοίξει και η Εθνομαρτύρων, ενώ θα κλείσει το κάτω κομμάτι προς την Κύπρου. Ζητάμε την κατανόηση των πολιτών. Θα υπάρξει ένα διάστημα 15-20 ημέρων που θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος.
Προχωρούν όλα τα έργα και το σημαντικό είναι ότι βρέθηκαν χρήματα για να γίνουν αυτά τα έργα.
Ο δρόμος προς το Πανεπιστήμιο θα βγει σε δημοπρασία στις αρχές Μαρτίου. Πιστεύω μέσα στο καλοκαίρι να έχει μπει εργολάβος.
Η πλατεία Κολοκοτρώνη πρέπει να αλλάξει λίγο η εικόνα της. Ετοιμάζεται μια μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία και θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο να συζητηθεί, θα γίνει διαβούλευση με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής και στη συνέχεια θα υποβληθεί πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για τη χρηματοδότηση του έργου. Δεν σταματούμε να δουλεύουμε. Δεν σταματούμε να τιμούμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – Η περυσινή επιτυχία του καρναβαλιού της Τρίπολης ήταν απίστευτη. Η πλατεία Άρεως, πρώτη φορά γέμισε ασφυκτικά. Φέτος, μας δημιουργεί την υποχρέωση να έχουμε την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Θα γίνει πάλι Καρναβάλι. Μαθαίνω ότι πολλοί επιχειρηματίες ετοιμάζουν groups για να συμμετάσχουν. Η συνολική συμμετοχή θα είναι πολύ μεγαλύτερη από πέρυσι. Καλώ όλους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις. Οι επισκέπτες πιστεύω ότι θα είναι πολύ περισσότεροι από πέρυσι. Ευελπιστούμε ότι ο καιρός θα είναι καλός εκείνες τις ημέρες.

ΜΟΥΣΕΙΑ – Ο Δήμος Τρίπολης πλέον έχει δημιουργήσει μουσειακούς χώρους που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Τον Αύγουστο ξεκίνησε το Ψηφιακό Μουσείο της Τρίπολης, το οποίο θα εξελιχθεί ακόμα περισσότερο. Πολλά σχολεία και από άλλους νομούς το επισκέπτονται. Σε λίγους μήνες θα ολοκληρωθεί η Πινακοθήκη, ολοκληρώθηκε το μουσείο Λαμπράκη, ολοκληρώνεται Μουσείο Ελιάς στο Ελαιοχώρι προχωρούν με κάποιες μικροκαθυστέρησεις τα έργα για την μετατροπή των υπογείων του δικαστηρίου σε χώρους μνήμης. Με την Περιφέρεια θα προχωρήσουμε στην ανακατασκευή του Μουσείου Δασικής Ιστορίας, στο Χρυσοβίτσι. Δημιουργούνται υποδομές, που εφόσον προβληθούν κατάλληλα, μπορούν να δημιουργήσουν επισκεψιμότητα. Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Αν εξαιρέσουμε τις προσλήψεις στην υπηρεσία καθαριότητας, άλλες προσλήψεις έχουν να γίνουν πάνω από 15 χρόνια. Δεν υπάρχουν οι άνθρωποι να λειτουργήσουν αυτά τα μουσεία. Αυτή την έλλειψη θα προσπαθούμε να την ξεπεράσουμε μέσω συμβάσεων με ιδιώτες για παροχή υπηρεσιών.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – Ένας Δήμος Πρωτεύουσας θα πρέπει να έχει ιδιόκτητο Δημαρχείο. Το παλαιό Δημαρχείο ανακαινίζεται. Ως το τέλος του χρόνου πιστεύω ότι θα έχει ολοκληρωθεί. Δεν μπορεί να στεγάσει όμως όλες τις υπηρεσίες. Έχουμε ξεκινήσει κάποιες προκαταρτικές ενέργειες, θα γίνουν ανακοινώσεις πολύ σύντομα στο δημοτικό συμβούλιο. Έχουν βρεθεί κάποιοι πιθανοί χώροι και εξετάζονται από τις υπηρεσίες του δήμου.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΎ – Ετοιμάζεται μία πρόταση για τη νεροσυρμή και πως μπορεί να αναδειχθεί καλύτερα.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ – Θα βγει μια καινούργια προκήρυξη τις επόμενες ημέρες από το Leader. Στην προηγούμενη θητεία φτιάξαμε 24 παιδικές χαρές.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ – Προχωράμε στην ανάπλαση. Δουλεύει με γοργούς ρυθμούς ο εργολάβος.

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ – Κάναμε αρκετές παρεμβάσεις. Το έργο έχει σταματήσει λόγω του χειμώνα. Η επιβάρυνση των δρόμων από το έργο του φυσικού αερίου, είναι μεγάλη. Δεν είναι έργο του δήμου, δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Είναι σημαντική η εξοικονόμηση για τη θέρμανση, αλλά οι δρόμοι έχουν επιβαρυνθεί. Υπάρχουν χιλιάδες αιτήσεις συμπολιτών μας και το έργο αυτό θα προχωρήσει με ένταση για τουλάχιστον άλλον έναν χρόνο. Είμαστε σε συνεννόηση με την εταιρεία φυσικού αερίου. Να εξελιχθεί το έργο, όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα, να γίνουν οι περισσότερες συνδέσεις και μετά να έρθει ο δήμος να αποκαταστήσει τους δρόμους.

ΣΔΑΜ – Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και κατορθώσαμε να μπει η Τρίπολη στην περιοχή παρέμβασης. Τίποτα δεν σου χαρίζεται. Ήδη, έχουν βγει αρκετές προσκλήσεις που ενισχύουν επιχειρήσεις. Τα κριτήρια που έχουν τεθεί είναι πολύ αυστηρά και δυσκολεύει τις επιχειρήσεις να μπουν στα προγράμματα. Ζητούμε από τη διαχειριστική επιτροπή και το αρμόδιο Υπουργείο να γίνουν πιο βατά τα κριτήρια. Δείτε τις προσκλήσεις στο site του δήμου. Την Πέμπτη θα γίνει στην Τρίπολη μία συνάντηση των τεσσάρων δήμων ου ΣΔΑΜ για να διεκδικήσουμε χρηματοδοτήσεις.

 

11 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 09:14 Σύνδεσμος σχολίου

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 00:18 Σύνδεσμος σχολίου

  Ρε Κωστίκα τι να σου πω τώρα;;;;
  Μας συγκίνησες βρε μπαγάσα!!!!
  Χαλάλι σου μετά από αυτή τη δημόσια δήλωση σου εγώ περιμένω μέχρι και το τέλος της θητείας σου να τελειώσεις τα εργαλεία σου!!!
  Άστο καλό σου.....!!!!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 21:11 Σύνδεσμος σχολίου

  Εμείς συγνώμη δήμαρχε που σε ταλαιπωράμε με ερωτήσεις. Μη μου αγχώνεσαι, μπαρούτι όλα...

 • Ρ
  Ρ Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 18:36 Σύνδεσμος σχολίου

  Πώς περιμένεις να ολοκληρωθεί η πλατεία Αγίου Βασιλείου με 2 εργάτες;;
  Είναι δυνατόν να έχει καθυστερήσει τόσο πολύ αυτό το έργο και να ταλαιπωρούμαστε κάθε μέρα;;

 • Ανώνυμος
  Ανώνυμος Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 17:55 Σύνδεσμος σχολίου

  Πείτε μου σε ποια πόλη μπαίνεις από Αριστερά! Δήμαρχε δεν ρίχνεις καμία άσφαλτο μέσα στην πόλη επιτρέπετε να έχουμε τέτοιους δρομους; στον αγιοργη γιατι δεν φτιάχνετε το δρο.ο δήμαρχε έχει όλο λακκούβες! Η Καλαμάτα λάμπει από δρόμους εδώ γιατι; Καταντήσαμε την πόλη να μην πω σαν τι

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 14:42 Σύνδεσμος σχολίου

  Γιατί εγώ τώρα πιστεύω ότι όλα αυτά τα προηγούμενα σχόλια είναι γραμμένα από το ίδιο άτομο;; Αλλά....
  πονηρός ο Αρκάς: Τα...... μοίρασε, δύο χτες βράδυ, δύο σήμερα πρωί. Δήμαρχε, μια χαρά τα χειρίζεσαι, προχώρα.

 • Ανονυμος
  Ανονυμος Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 12:51 Σύνδεσμος σχολίου

  Πουθενά στον κόσμο δεν υπαρχει πλατεια να μένεις από αριστερα μεγάλο λαθος

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 11:45 Σύνδεσμος σχολίου

  @ 10:55 Ποιος νοιάζεται για τους ηλικιωμένους φίλε, το ότι δούλεψαν, πρόσφεραν, μεγάλωσαν και σπούδασαν παιδιά με κόπους και βάσανα το σκέπτεται κανείς; Εγώ για παράδειγμα που δεν μπορώ να περπατήσω ούτε εκατό μέτρα γιατί έχω μεγάλο πρόβλημα με το πόδι μου, πως θα πάω στο φούρνο, στο σούπερ μάρκετ και στο φαρμακείο που είναι κοντά στο σπίτι μου; Λυπάμαι για την κατάντια μας. Τους ψηφίζουμε και μας κοροϊδεύουν αδιάντροπα. Τις καρέκλες και τις τσέπες τους κοιτάνε μόνο, ο κοσμάκης ας πάει να πνιγεί. Αλλά η ζωή κάνει συνέχεια κύκλους, αυτό δεν το έχουν καταλάβει ακόμα. Θα έρθει και γι' αυτούς η ώρα! ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ!

 • anonymoys
  anonymoys Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 10:55 Σύνδεσμος σχολίου

  Η υπομονή φθάνει στο τέλος της,οι ηλικιωμένοι δέχονται ταλαιπωρία πολλή μεγάλη πέντε σχεδόν χρόνια στην πόλη και έπεται συνέχεια από ότι λέει το άρθρο, πόση υπομονή;

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024 22:31 Σύνδεσμος σχολίου

  Η ταλαιπωρία τείνει να γίνει μόνιμη, τι προσωρινή... τα έργα δεν βλέπουμε να γίνονται μόνιμα

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024 21:33 Σύνδεσμος σχολίου

  Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, (όσον αφορά την ταλαιπωρία), για τα μόνιμα έργα θα αποφασίσουν οι επόμενοι δήμαρχοι, όσο για την ταλαιπωρία των πολιτών ... έ, αυτή έχει εξαντληθεί προ πολλού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...