Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το 3ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης στο Ευρωκοινοβούλιο του Στρασβούργου (εικόνες)

Το 3ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης στο Ευρωκοινοβούλιο του Στρασβούργου (εικόνες)

Το Σχολείο μας διοργάνωσε και πραγματοποίησε με επιτυχία τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 22-25 Φεβρουαρίου 2024 και στη σχολική αποστολή συμμετείχαν 25 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και της Β΄ Τάξης του Λυκείου μας, με αρχηγό τη Διευθύντρια κ. Ελένη Β. Τζανή και συνοδούς εκπαιδευτικούς τους φιλολόγους κ. Καγιούλη Χαράλαμπο και κ. Λαλιώτη Ευθυμία.

Η αποστολή μετέβη οδικώς το πρωί της 22ας Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στην Αθήνα, απ' όπου ταξίδεψε αεροπορικώς μέχρι τη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, ενώ, στη συνέχεια, οδικώς έφθασε στο Στρασβούργο το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Την επόμενη ημέρα, 23η Νοεμβρίου, οι μαθητές/τριές μας ξεναγήθηκαν στο χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, στο πλαίσιο προγραμματισμένου ραντεβού και κατόπιν πρόσκλησης της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού κ. Έλενας Κουντουρά, και, επισκεπτόμενοι/-ες το Ημικύκλιο, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του σημαντικού αυτού Θεσμικού Οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας ήταν μοναδική, καθώς από τα θεωρεία του Κοινοβουλίου συνέθεσαν την εικόνα των συνεδριάσεων όπου λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή των Ευρωπαίων πολιτών· εξάλλου, ήδη κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, μέσα από τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, είχαν υλοποιήσει σημαντικές παρεμβάσεις-προτάσεις για αλλαγές της ευρωπαϊκής πολιτικής σε θέματα που τους/τις απασχολούν και για ενεργό συμμετοχή των νεαρών πολιτών στην άσκηση της ευρωπαϊκής πολιτικής. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης του Στρασβούργου.

 Την τρίτη ημέρα της εκπαιδευτικής εκδρομής μας, την 24η Φεβρουαρίου, η αποστολή μας επισκέφθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Αλσατίας την πρωτεύουσά της Κολμάρ, μέσω του δρόμου του κρασιού, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη για επίσκεψη στην πόλη του Φράιμπουργκ, στην περιοχή του Μέλανα Δρυμού.

Η σχολική μας ομάδα επέστρεψε από το Στρασβούργο την επόμενη ημέρα, 25η Φεβρουαρίου, πάλι μέσω Φρανκφούρτης, με μία ενδιάμεση στάση στην πανέμορφη γερμανική πόλη της Χαϊδελβέργης.

Η υπέροχη αυτή εμπειρία των μαθητών/τριών μας ενίσχυσε τη βούληση και τη διάθεσή τους για συνέχιση της συμμετοχής των ίδιων σε ευρωπαϊκές δράσεις, αλλά και για ενίσχυση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού του σχολείου μας με τη συμμετοχή περισσότερων.

Ευχαριστούμε πολύ το Επιμελητήριο Αρκαδίας για την οικονομική συνδρομή του στην πραγματοποίηση της εκδρομής.   

Για σχετικές φωτογραφίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://padlet.com/3lyktripol/3-971opvdhpq5gsitw

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...