Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κώστας Τζιούμης: «Αυξάνουμε την επισκεψιμότητα, διαφημίζουμε την περιοχή μας σε όλη την Ελλάδα» (vd)

Κώστας Τζιούμης: «Αυξάνουμε την επισκεψιμότητα, διαφημίζουμε την περιοχή μας σε όλη την Ελλάδα» (vd)

Ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης, επικοινώνησε live με δημότες, μέσω facebook, την Κυριακή (31/3/2024), απαντώντας σε ζητήματα τα οποία τέθηκαν και αφορούν τον Δήμο Τρίπολης.

Αρχικά, ο Δήμαρχος Τρίπολης απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην εθελοντική αιμοδοσία του «Άξιον Εστί» που ολοκληρώνεται την Δευτέρα στην Τρίπολη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να αυξήσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή μας. Αυτό το μήνα είχαμε αρκετές τέτοιες δράσεις, όπως το Φεστιβάλ Πανός για το οποίο ήρθαν 50 χορωδίες από την Ελλάδα και την Κύπρο και 2.000 χορωδοί επισκέφθηκαν την περιοχή μας. Με αυτό τον τρόπο τονώθηκε η τοπική οικονομία και παράλληλα πολλοί γνώρισαν τον τόπο μας και έγιναν διαφημιστές της περιοχής μας, ανά την Ελλάδα.

Υπάρχει το ευχάριστο ότι νέες ξενοδοχειακές μονάδες έχουν αρχίσει να κατασκίζονται στην Τρίπολη και σε γύρω περιοχές.

Ακολούθησε, το τριήμερο των Αποκριών με την Τρίπολη να πλημμυρίζει από κόσμο. Φέτος, οι καρναβαλιστές ήταν σχεδόν διπλάσιοι από πέρυσι. Στόχος μας είναι δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο καρναβάλι της Πελοποννήσου, μετά από εκείνο της Πάτρας.

Για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, πάλι η περιοχή μας είχε πολύ κόσμο. Σήμερα, είχαμε τα Γεωργάντεια στο Στενό, στη μνήμη του Ολυμπιονίκη Γεωργαντά. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 600, διπλάσιες από πέρυσι. Ο Δήμος Τρίπολης είχε και περίπτερο με τοπικά προϊόντα. Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στις αρχές Απριλίου με ένα συνέδριο δημοσιογράφων που διοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης με το Δημοτικό Ραδιόφωνο. Θα γίνουν στοχευμένες επισκέψεις σε διάφορα μέρη της περιοχής μας.

Η αύξηση της επισκεψιμότητας δεν είναι μόνο δουλειά του δήμου, είναι υπόθεση όλων μας. Γίνεται μία εξαιρετική δουλειά από τους επαγγελματίες της περιοχής μας.

ΕΡΓΑ – Η πλατεία Κερασίτσας τελείωσε. Τα εγκαίνια θα γίνουν όταν γιορτάσουμε για τον Γρηγόρη Λαμπράκη.

Προχωρά με ικανοποιητικό ρυθμό η ανάπλαση της πλατείας Αγίου Βασιλείου. Τώρα που ολοκληρώνεται, φαίνεται ότι είναι ένα εμβληματικό έργο που θα αλλάξει την εικόνα όλης της πόλης μας. Όλοι βλέπουν ότι η εικόνα της πλατείας είναι πολύ όμορφη. Στα εγκαίνια μιας νέας τράπεζας, ήρθαν άνθρωποι από την Αθήνα και η κριτική τους για την πλατεία ήταν εξαιρετικά θετική. Οι καθυστερήσεις δημιούργησαν προβλήματα στους επαγγελματίες της πλατείας, όμως η προστιθέμενη αξία, όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα αποζημιώσει τα προβλήματα που δημιούργησε η κατασκευή του έργου.

Η πλατεία Μπασιάκου προχωρά και Πάσχα θα κάνουμε πάνω στην πλατεία. Αυτή είναι δέσμευση που έχουμε από τον ανάδοχο του έργου.

Στόχος είναι σε λιγότερο από ένα χρόνο από τώρα να έχει ολοκληρωθεί η πλατεία Αγίας Βαρβάρας, σε μία γειτονιά που είναι από τις παλαιότερες της Τρίπολης.

Σε συνδυασμό με το έργο για το δρόμο προς το Πανεπιστήμιο. Θα βγει δημοπρασία τις επόμενες ημέρες.

Για την πλατεία Κολοκοτρώνη, σχεδόν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη τη τεχνικής υπηρεσίας, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα παρουσιαστεί η αρχιτεκτονική πρόταση και θα γίνει διαβούλευση και με τους ανθρώπους που ζουν ή δραστηριοποιούνται στην πλατεία. Το έργο βέβαια αφορά όλους τους δημότες.

Το επόμενο διάστημα θα αρχίσει να τοποθετούνται τα πάνελς στο κολυμβητήριο. Προχωρούν και τα έργα στο Πνευματικό Κέντρο, στη Βίλα Τουρκοβασίλη, στο παλαιό Δημαρχείο, αλλά και στα χωριά μας.

ΠΑΣΧΑ – Έχει ξεκινήσει η προετοιμασία. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO – Ο Δήμος Τρίπολης θα συμμετάσχει κανονικά στην έκθεση, μέσω του περιπτέρου, θα προβληθούν ο πολιτισμός μας, τα προϊόντα μας, οι ομορφιές του τόπου μας.

ΙΔΙΟΚΗΤΗΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – Ίσως στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, θα φέρουμε μία πρώτη εισήγηση για το θέμα αυτό. Η Τρίπολη είναι έδρα περιφέρειας και νομού και πρέπει να έχει ένα σύγχρονο Διοικητήριο. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε το θέμα αυτό.

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ – Οι δρόμοι είναι σε κακή κατάσταση, κυρίως από τις εργασίες του φυσικού αερίου. Εμείς έχουμε απαιτήσει καλύτερες αποκαταστάσεις. Το έργο αυτό θα συνεχίσει και η εταιρεία εκτιμά ως το τέλος του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί το 80-90% του έργου. Εμείς αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε ασφαλτοστρώσεις. Έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Είναι λογικό ο κόσμος να δυσφορεί.

Το έργο του φυσικού αερίου είναι πολύ σημαντικό για την πόλη μας, αλλά δημιουργούνται παράπλευρες απώλειες. Αν σε κάποιους δρόμους έχει κλείσει το έργο, αυτό το καλοκαίρι, θα τους αποκαταστήσουμε από φέτος.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ – Τρέχει μία δημοπρασία για πέντε παιδικές χαρές στα χωριά μας. Ήδη, έχουμε υλοποιήσει έργα σε 24 παιδικές χαρές.

ΣΔΑΜ – Εμείς κάναμε προσπάθεια να ενταχθεί ο Δήμος Τρίπολης στο σχέδιο και το καταφέραμε. Μαζί με τους άλλους τρεις δήμους, την περιφέρεια και τη διαχειριστική αρχή βλέπουμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε χρήματα για δράσεις και ενέργειες που θα ανοίξουν θέσεις εργασίας, να μείνουν τα παιδιά μας στην περιοχή. Έχουν βγει προσκλήσεις για επιχειρήσεις. Ο κόμβος βιοοικονομίας είναι ένα στρατηγικό έργο και θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες το επόμενο διάστημα. Το ΣΔΑΜ είναι μία μεγάλη ευκαιρία η περιοχή μας να αλλάξει το παραγωγικό της μοντέλο. Ένα καινούργιο πρόγραμμα είναι η ενίσχυση κοινωνικών υπηρεσιών για να στηριχθούν ευάλωτοι συμπολίτες μας.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΧΑΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ – Ήδη δύο φαρμακοβιομηχανίες (DEMO και ELPEN) χτίζουν τεράστια εργοστάσια. Η τρίτη επένδυση θα ξεκινήσει από την εταιρεία FARAN. Και υπάρχει η διάθεση και για άλλες επενδύσεις. Θα δημιουργηθούν πάνω από 1000 θέσεις εργασίας και άλλες 3.000 θέσεις με ανθρώπους που θα εργάζονται γύρω από αυτές τις μονάδες, πρόκειται για τις έμμεσες θέσεις εργασίας. Η Τρίπολη θα γίνει το κέντρο παραγωγής πρώτων υλών φαρμάκων της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Για εμάς, δημιουργείται μία τεράστια υποχρέωση, για καλύτερα σχολεία, καλύτερες παροχές, η τοπική κοινωνία πρέπει να προετοιμαστεί για να υποδεχτεί όλους αυτούς τους ανθρώπους. Ένας βασικός στόχος μας εξακολουθεί να είναι η επέκταση της βιομηχανικής μας περιοχής.

8 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 16:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Κύριε 16:45 που φαίνεσαι λογικός από όλους εδώ μέσα....να σε ρωτήσω κάτι;;;οι τουρίστες σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης μας πχ λέω εγώ τώρα στο Ανακτορικό.... που πρέπει να αποβιβαστούν και επιβιβαστούν;;;;
    Θέλω να πιστεύω ότι γνωρίζεις τον Κ.Ο.Κ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 16:45 Σύνδεσμος σχολίου

    @15:17 Δεν έχουν καμία δουλεια τα λεωφορεία μέσα στο κέντρο της πόλης ρε φτιαροστίλιαρο. Υπάρχει και ο περιφερειακός

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 15:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Δρόμους για να περνάνε τα λεωφορεία να φτιάξετε που καβαλάνε πλατείες και πεζοδρόμια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 11:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Εγώ ανησυχώ μη καταλήξουμε σε υπερεπισκεψιμότητα και δεν έχουμε που να πάμε οι Τριπολίτες.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 10:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Αντε βρε που το μόνο που σας νοιάζει είναι οι απευθείας αναθέσεις και τα πανηγύρια, ξεπατωσατε τις γουρνοπουλες και τα αρνιά.
    Διωξε εκείνον τον Τσοπανη τον αντιδήμαρχο από δίπλα σου ,έχει καταντήσει ο Ρασπουτιν του δημαρχείου.
    Εξαθλίωσης την Πόλη μας τα κολοεργα σας

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 07:55 Σύνδεσμος σχολίου

    τα περίπτερα να βγουν εκτός πλατείας και να πάνε στο χωρο εκτός των στοών που ήταν και πριν.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024 23:28 Σύνδεσμος σχολίου

    10_12επιχειρησεις που εκλεισαν ποια προστιθεμενη αξια θα βιωσουν??ουτε ενα συγγνωμη κ.δημαρχε δεν ειπρς για την καθυστερηση του εργου ουτε που σκεφτηκες να συζητησεις μαζιτους για καποια βοηθεια.Στη πλ.κολοκ/νη θα κανειςδιαβουλευση μετουςεπιχειρηματιες γιατ??ειναι γειτονες σου!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024 21:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Η οδός Ισμηνης πότε θα ασφαλτοστρωθει;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...