Menu
RSS
Τρίτη, 14/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κώστας Τζιούμης: «Αυξάνουμε την επισκεψιμότητα, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από άλλες περιοχές»

Κώστας Τζιούμης: «Αυξάνουμε την επισκεψιμότητα, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από άλλες περιοχές»

Ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης, επικοινώνησε live με δημότες, μέσω facebook, την Κυριακή (28/4/2024), απαντώντας σε ζητήματα τα οποία τέθηκαν και αφορούν τον Δήμο Τρίπολης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΣΧΑ – «Το σκηνικό που έχει στηθεί στην πλατεία Άρεως έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις μαζί με τις φωτιζόμενες φωτογραφίες από παλαιούς εορτασμούς του Πάσχα. Τα ξενοδοχεία και τα airbnb είναι γεμάτα και τα μηνύματα είναι πολύ θετικά. Η πόλη και τα χωριά μας θα "πλημμυρίσουν" από κόσμο. Καλώ όλους να απολαύσουν το Πάσχα στον Δήμο Τρίπολης. Η συνάντηση των Επιταφίων θα γίνει στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, με τον παραδοσιακό τρόπο που γινόταν πάντα.»

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΩΜΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ – «Είναι δύο φεστιβάλ που τείνουν να καθιερωθούν, να γίνουν θεσμός. Είναι μια προσπάθεια που κάνουμε να φέρουμε κόσμο στην περιοχή μας. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από άλλες περιοχές. Η αύξηση της επισκεψιμότητας δεν είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του δήμου. Απαιτούνται συνέργειες από όλους τους θεσμικούς φορείς και τους επαγγελματίες της περιοχής μας.

ΕΡΓΑ – Η πλατεία Αγίου Βασιλείου βρίσκεται στην τελική ευθεία. Όλα τα έργα προχωρούν με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΑ – Καταθέσαμε μία πλήρη πρόταση και την εξετάσαμε σε μία συνάντηση που είχαμε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Το επόμενο στάδιο είναι οι προσκλήσεις για να προχωρήσουν έργα προϋπολογισμού άνω των 17.000.000 ευρώ.

ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – Ο στόχος έχει τεθεί, σύντομα θα έχουμε νέα να ανακοινώσουμε για το θέμα αυτό.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ – Η μελέτη έγινε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου κι αυτό σημαίνει οικονομικό όφελος για τον δήμο μας. Έγινε δημόσια διαβούλευση και δεκάδες συμπολίτες μας προχώρησαν σε παρατηρήσεις, πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες. Αμέσως μετά το Πάσχα, θα κατατεθεί η πρόταση.

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ – Οι δρόμοι είναι σε άσχημη κατάσταση, κυρίως από το έργο του φυσικού αερίου. Δεν έχει νόημα να φτιάξεις ένα δρόμο και να σκάβει ύστερα το έργο του φυσικού αερίου. Η εταιρεία εκτιμά ότι σε ένα χρόνο από τώρα θα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο κομμάτι του έργου και μετά θα ξεκινήσουν οι ασφαλτοστρώσεις.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ – Η καθημερινότητα δεν είναι μόνο τα μεγάλα έργα. Βάφτηκαν όλες οι κολώνες φωτισμού, έγιναν διαγραμμίσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τα συνεργεία του δήμου. Η δουλειά τους πρέπει να γίνεται σεβαστή, αλλά και το κόστος που καταβάλλει ο δήμος. Έχουμε αποφασίσει να επιβάλλουμε πρόστιμα για αφισοκολλήσεις και φθορές. Δεν μπορεί στους υπόγειους κάδους να αφήνονται απέξω τεράστια χαρτοκιβώτια. Στην πλατεία Πετρινού μπήκε νέα περίφραξη στη νεροσυρμή.

ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΌ ΣΧΕΔΙΟ – Έγινε η εναρκτήρια συνάντηση. Θα ληφθούν πρόνοιες για όλα τα θέματα, για την πολεοδόμηση της πόλης μας, την επέκταση της ΒΙΠΕ. Ξεκινά η διαδικασία, χρειάζεται η συμμετοχή των δημοτών. Θα καθορίσει πως θα αναπτυχθεί η περιοχή μας για τα επόμενα 30-40 χρόνια.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ – Θα καταθέσουμε πρόταση κι αν εγκριθεί, ο δήμος θα παράγει ηλεκτρικό ρεύμα και θα εξοικονομεί περίπου 400 – 500.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΙΟΥΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ – Θα λειτουργήσει αυτό το κέντρο στο πρώην Δημαρχείο Τεγέας, με δωρεάν υπηρεσίες για όλους τους δημότες. Έχουμε άριστη συνεργασία με το Στασινοπούλειο Ίδρυμα. Μετά από απόφαση και του δημοτικού μας συμβουλίου, προχωρήσαμε σε υπογραφή σύμβασης.

 

10 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 22:15 Σύνδεσμος σχολίου

    21:37 Κακομοίρη! Σάμπως έχεις συναίσθηση;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 21:37 Σύνδεσμος σχολίου

    20:11 Το βλέπω

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 20:11 Σύνδεσμος σχολίου

    18:26 Το ύφος σου και οι βρισιές σου δείχνουν τι άνθρωπος είσαι. Δεν έχει νόημα να απαντώ άλλο, θα πω όμως πως η κοινωνία μας ζέχνει μπόχα από σκατά.

  • Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 18:26 Σύνδεσμος σχολίου

    16:19 Ναι ρε χάπατο, αυτό είναι το κανονικό μου όνομα, είτε το πιστεύεις είτε όχι. Γιώργος το μικρό και Κ. το αρχικό γράμμα του επιθέτου μου. Ήθελες να το γράψω και ολόκληρο κιόλας μωρή κουτσομπόλα Κατίνα για να με σχολιάσεις; Γενικό ήταν το σχόλιό μου για το δήμαρχο ρε γελοίο πράγμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αφεντικό μου, ούτε ότι είμαι του περιβάλλοντός του. Και "κάποια στιγμή" όταν θα έχεις χρόνο μεταξύ των σχολίων που γράφεις, πήγαινε να του πεις και αυτοπροσώπως για ποιό λόγο τον ψήφισες. Στ' αρ@@@@ μου. Τι μου το λες; Για να φοβηθώ; Και κοίτα να μη γράφεις και πολλά σχόλια για να προλαβαίνεις να δουλεύεις γαι να ζήσεις την οικογένειά σου

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 17:49 Σύνδεσμος σχολίου

    16:47 Όλη μου η έννοια είναι αν πιστεύεις ή όχι ότι ψήφισα τον Τζιούμη κ. Πονηρίδη. Ψηφοφόρος είμαι και όχι τσιράκι κι οπαδός για να τον ψηφίζω αιωνίως. Δηλαδή κατά τη γνώμη σου δεν μπορεί να είμαι δυσαρεστημένος με τα έργα του, πρέπει οπωσδήποτε να κάνω προπαγάνδα. Αυτό κάνουν όσοι κρίνουν τις συμπεριφορές των άλλων έχοντας ως μέτρο αξιολόγησης τον εαυτό τους, σαν κι εσένα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 16:47 Σύνδεσμος σχολίου

    16:19 Άλλος ένας δυσαρεστημένος που τάχα μου ψήφισε τον Τζιούμη στις εκλογές και στις επόμενες δεν θα τον ξαναψηφίσει

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 16:19 Σύνδεσμος σχολίου

    09:44 Τρολάκι και μηδενικό είσαι εσύ και όλοι όσοι βρίζουν τους σχολιαστές που κάνουν κριτική στα αφεντικούλια τους. Εγώ λες είμαι ανώνυμος και μιλάω με κουκούλα, ενώ εσύ με το Γιώργος Κ. Τρεχαγυρευόπουλος, πήρες θέση επώνυμα (!!!) Λοιπόν, κ. Γιώργο Κ. Τρεχαγυρευόπουλε, ο κ. Τζιούμης μιλάει από τη θέση του δημάρχου και καλά κάνει και εμείς που τον ψηφίσαμε του ασκούμε κριτική και καλά κάνουμε, άσχετα αν ενοχλείται ο ίδιος και το πολιτικό περιβάλλον του. Κουκουλοφόρος δεν είμαι, κουκούλα φορούν οι κλέφτες, οι τρομοκράτες, προπαγανδιστές και λοιποί πονηροί, εγώ από το πρωί μέχρι το βράδυ εργάζομαι για να ζήσω την οικογένειά μου και κάποια στιγμή θα πω αυτοπροσώπως στον κ. δήμαρχο γιατί τον ψήφισα στις προηγούμενες εκλογές και για ποιους λόγους δεν θα τον ξαναψηφίσω στις επόμενες.

  • Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 09:44 Σύνδεσμος σχολίου

    23.15 Α ρε αμπελοφιλόσοφε πόσα ξέρεις. Μόνο ανώνυμα όμως. Ο άλλος βγαίνει με τα μούτρα του και το όνομά του και τα λέει, άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος μαζί του. Εσύ κράζεις και "εξυπνακίζεις" φορώντας την κουκουλίτσα. Έτσι έχετε μάθει να δράτε.Παρασκηνιακά και ανώνυμα, αφού είσαστε μηδενικά και οι ίδιοι. Κατάλαβες ποιά είναι η διαφορά; Τράβα τώρα κάνε καμια σοβαρή δουλειά από το να γράφεις ανώνυμα σχόλια τρολάκι

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 23:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολλά άκουγε και λίγα πίστευε.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 23:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Όποιος αρέσκεται εις την ιδίαν του ομιλίαν, λέγει εντός λεπτού περισσότερα παρ΄ότι εκτελεί εντός μηνός. (Σαίξπηρ)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...