Menu
RSS
Κυριακή, 16/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ερυθρός Σταυρός Τρίπολης | Πρόγραμμα Ατομικής Υγιεινής στο 6ο Νηπιαγωγείο

Ερυθρός Σταυρός Τρίπολης | Πρόγραμμα Ατομικής Υγιεινής στο 6ο Νηπιαγωγείο

        

 

 Την  Πέμπτη  16-5-2024,  κατόπιν αιτήματος  του 6ΟΥ Νηπιαγωγείου Τρίπολης  και  μετά από έγκριση  του  Πρόεδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού, πραγματοποιήθηκε Πρόγραμμα   Ατομικής  Υγιεινής και Υγιεινής των χεριών,  από  τον Tομέα  Yγείας του  Περιφερειακού Τμήματος  Ερυθρού Σταυρού  Τρίπολης .

 Η Δράση πραγματοποιήθηκε   από την  Νοσηλεύτρια – Προϊσταμένη Τομέα Υγείας Ε.Ε.Σ. κα. Μαρία Σταματοπούλου  και στόχος ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την  ατομική υγιεινή,  την υγιεινή των χεριών και την μεταφορά των  μικροβίων .

Δείξαμε εικόνες των μικροβίων, ενημερώσαμε τι είναι τα μικρόβια, που τα συναντάμε  και  στη δράση  αυτή απλώσαμε ¨τη δική μας μπουγάδα¨ για να γνωρίσουμε στα παιδιά τη διαδρομή των μικροβίων και συμμετείχαν ενεργά σε πείραμα για να ανακαλύψουμε τη μαγική δράση του σαπουνιού. Μέσω οπτικοακουστικού υλικού έμαθαν την ιστορία και το πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο του Ερυθρού Σταυρού.   Μια όμορφη δράση που προάγει την ενημέρωση, πρόληψη ,προαγωγή υγείας.

Στους μικρούς μας φίλους  μοιράστηκαν  αναμνηστικά  ¨ Εξολοθρευτών Μικροβίων ¨ για να θυμούνται την δράση αυτή.

  Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Τρίπολης ευχαριστεί πολύ την διευθύντρια του 6ΟΥ Νηπιαγωγείου Τρίπολης  και το διδακτικό προσωπικό για την εμπιστοσύνη, την άψογη  συνεργασία και τη θερμή φιλοξενία τους.

  

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...