Menu
RSS
Πέμπτη, 20/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παπαδάτος Ιωάννης: “Συνεχής η προσπάθεια του Δήμου Τρίπολης για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων”

Παπαδάτος Ιωάννης: “Συνεχής η προσπάθεια του Δήμου Τρίπολης για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων”

Ο Δήμος Τρίπολης, όπως και κάθε Δήμος της χώρας, οφείλει να συμμορφωθεί με την κείμενη νομοθεσία για την ορθή διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς εντός των διοικητικών του ορίων και για το λόγο αυτό δημιούργησε ένα σύγχρονο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Είναι ένας από τους λίγους δήμους της χώρας που διαθέτουν ένα τόσο οργανωμένο καταφύγιο, στο οποίο περιλαμβάνεται και ένα σύγχρονο κτηνιατρείο.

Για την εύρυθμη λειτουργία του καταφυγίου, ο Δήμος ζήτησε βοήθεια από οργανισμούς όπως το Zero Stray Academy, προκειμένου να εκπαιδευτεί το προσωπικό του από ειδικούς στην εφαρμογή του νόμου σε θέματα σχετικά με την ευζωία των ζώων συντροφιάς και το Save a Greek Stray, προκειμένου να λάβει τεχνογνωσία για την ορθή λειτουργία του. Παράλληλα, μερίμνησε για την πρόσληψη δύο ανθρώπων για την καθημερινή φροντίδα των ζώων και ενός κτηνιάτρου, ο οποίος εργάζεται μόνιμα στο καταφύγιο και είναι υπεύθυνος για τα ζώα του, δεδομένου ότι διαθέτει την απαραίτητη επιστημονική γνώση και κατάρτιση.

Στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του που απορρέουν από το Ν.4830/2021, ο Δήμος Τρίπολης καταχώρησε το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς στο Υπό Μητρώο Καταφυγίων Ζώων Συντροφιάς και ενημέρωσε την ιστοσελίδα του www.animalscityoftripolis.gr με τα ζώα προς υιοθεσία και αυτά που επανεντάχθηκαν. Δημιούργησε, επίσης, λογαριασμό του Καταφυγίου στο Instagram, όπου μπορεί κάποιος να ενημερώνεται άμεσα για τις ημέρες και ώρες επισκεψιμότητάς του, συγκεκριμένα το καταφύγιο είναι ανοικτό στο κοινό κάθε Τετάρτη και Σάββατο. Τέλος, μέσω του εν λόγω λογαριασμού δίνεται η δυνατότητα στους υποψήφιους εθελοντές να εκδηλώσουν εύκολα το ενδιαφέρον τους και να καταγράφονται τα αιτήματα υιοθεσίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το καταφύγιο διαθέτει μια δυναμική, αφού μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τα οποία καλύπτονται της ιατρικής και κοινωνικής περίθαλψης, ώστε να επανενταχθούν σε ένα υγιές περιβάλλον. Από όλα αυτά τα ζώα που δεχόμαστε κάποια έρχονται σε κατάσταση φυσικής αδυναμίας, γεγονός που δυσκολεύει το έργο μας και χρειάζεται, όπως είναι λογικό, χρόνος να επανέλθει η φυσική τους κατάσταση.

Στην όλη προσπάθειά του ο Δήμος να συμμορφωθεί στις υποχρεώσεις του, έρχεται αντιμέτωπος με κακόβουλα και κακοήθη δημοσιεύματα, με αποκορύφωμα την ανάρτηση της 27/5/2024 της ΜΚΟ Save a Greek Stray, η οποία βάλει όχι μόνο κατά του Δήμου, αλλά και άλλων δημοσίων υπηρεσιών και κατά των εθελοντών, οι οποίοι διαθέτουν το χρόνο και τις υπηρεσίες τους για την φροντίδα των αδέσποτων. Η επίσκεψη της οργάνωσης το Σάββατο 18/5/2024 έγινε χωρίς να έχουμε καλέσει την βοήθειά τους, ενώ κάποιες από τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν δεν είναι καθόλου πρόσφατες.

Λυπούμαστε πολύ που άνθρωποι οι οποίοι συνεργάστηκαν μαζί μας βάλουν εναντίον μας κι οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας ότι η υπάλληλος του οργανισμού Save a Greek Stray, κατά την παραλαβή των αδέσποτων ζώων από το καταφύγιο, υπέγραψε έγγραφο, ότι τα ζώα που παρέλαβε ήταν σε καλή γενική κατάσταση.

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση προσβάλει το δήμο μας, εμείς θα υπερασπιστούμε το έργο μας (όχι το χόμπι μας) που με πολύ κόπο και μόχθο έχουμε επιτελέσει στο συγκεκριμένο κρίσιμο και ιδιαίτερα δύσκολο τομέα. Και σε όλα αυτά προσθέτουμε το αυτονόητο: ο Δήμος Τρίπολης έφτιαξε μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια, ξεπερνώντας προβλήματα και επενδύοντας τα απαραίτητα χρήματα, χωρίς να ξεφεύγει από το στόχο του, μια σύγχρονη δομή για τα αδέσποτα ζώα, φανερώνοντας την πεποίθησή του ότι πραγματικά ενδιαφέρεται για την προστασία τους. Η συντήρηση του καταφύγιου αποτελεί για εμάς ένα στοίχημα και μία πρόκληση που καταβάλλουμε καθημερινά. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του καταφυγίου, η καθημερινή φροντίδα των ζώων και η καθαριότητα των χώρων φιλοξενίας τους, είναι μέλημά μας και αναγνωρίζεται από όλους (και από την Save a Greek Stray, όπως φαίνεται από την ανάρτησή της). Επομένως, το να μην ταΐζουμε τα ζώα και να τα αφήνουμε υποσιτισμένα, έρχεται, σε πλήρη αντίθεση με τις έως τώρα πράξεις μας και με τα όσα προαναφέραμε. Εξάλλου, όπως προκύπτει από συχνές απροειδοποίητες αυτοψίες που διενεργεί η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου (η αρμόδια Δημόσια Υπηρεσία για τον έλεγχο των δημοτικών καταφυγίων), η τελευταία εξ αυτών προ μηνός διαπίστωσε ότι τα ζώα βρίσκονται σε καλή γενική κατάσταση.

Κατόπιν αυτών, καλούμε εκ νέου όλους τους δημότες να συνδράμουν όσο και με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας, στην προσπάθεια του Δήμου Τρίπολης για την ορθή διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και το κυριότερο όλων για την πρόληψη και την αποτροπή αδέσποτων ζώων.

Στειρώνουμε το ζώο μας.

Δεν εγκαταλείπουμε το ζώο μας ή τα κουτάβια του.

Υιοθετούμε αδέσποτα ζώα από το καταφύγιο ή από το δρόμο και δεν υποστηρίζουμε τις παράνομες εκτροφές.

Προσφέρουμε εθελοντική εργασία στο καταφύγιο προκειμένου τα ζώα να κοινωνικοποιούνται και να μη χάνουν την ανθρώπινη επαφή.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι το Καταφύγιο του Δήμου Τρίπολης είναι ανοικτό τις μέρες που προαναφέραμε, προκειμένου να διαπιστώσει οποιοσδήποτε ιδίοις όμμασι κι όχι μέσω σελίδων δικτύωσης τις συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ιωάννης Παπαδάτος

Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων.

11 σχόλια

 • Κακοπροαίρετη φιλόζωος!!
  Κακοπροαίρετη φιλόζωος!! Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 14:54 Σύνδεσμος σχολίου

  Αγοράστε ρε παιδιά λίγο πασατέμπο στους υπεύθυνους, να μην τρώνε τις κροκέτες των ζώων!!! Ξεφτίλα σας έκανε η Κούρκουλου παντού!!!!! Βγήκατε μέχρι και σε site του εξωτερικού!!!! Μεγάλη καριέρα αντιδήμαρχε!!!!!!! Άντε, τον πιάσατε τον πάτο..... δεν έχει παρακάτω!!!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 18:38 Σύνδεσμος σχολίου

  Να δείτε πως έχει κάνει αντιγραφή επικόλληση!!!!
  Αυτοδιοίκηση λέμε όχι αστεία!!!

 • Dinos4
  Dinos4 Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 23:02 Σύνδεσμος σχολίου

  Ρε γιδοβοσκε μόνος το έγραψες όλο αυτό?

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 17:55 Σύνδεσμος σχολίου

  Και αφού είναι παλαιές οι φωτογραφίες γιατί τις έβγαλε τώρα?
  Ρε ποιον κοροιδευετε?
  Γιατί δεν κάνετε μήνυση στην οργάνωση και αυτοί γιατί δεν φέρνουν εισαγγελέα?
  Πουντο πουντο το δαχτυλίδι παίζετε μεταξύ σας.
  Οι δε φιλοζωες οι μισές είναι με την οργάνωση, οι άλλες μισές με το δήμο,και όλες μαζί σας κοροϊδεύουν και Δήμο και οργάνωση.
  Ε ρε κατακαημενα αδέσποτα με τι φατριες έχετε μπλέξει....
  Έλεος πια!!!
  Λυπηθείτε ταααααα ρεεεεεε!!!!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 17:48 Σύνδεσμος σχολίου

  Βγάλτε τα ζώα έξω και μπείτε εσείς και βάλτε να σας ταιζουνε οι δέκα που έχετε εκεί και ξύνουνε τα τέτοια τους

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 15:57 Σύνδεσμος σχολίου

  Δήμαρχε αυτά που έχετε κάνει για τα αδέσποτα δεν τα έχει κάνει κανένας δήμος. Ποιος άλλος έχει τέτοιο καταφύγιο;
  Πλακώστε τους στις μηνύσεις

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 14:56 Σύνδεσμος σχολίου

  Αστο παπαδατε μην το κουραζεις αλλο.... αρκετα

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 14:55 Σύνδεσμος σχολίου

  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΗΔΕΝ ...

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 14:49 Σύνδεσμος σχολίου

  εντωμεταξύ ο Παπαδάτος δεν ξέρει ούτε να γράφει....
  τις ανακοινώσεις γράφουν η Μάχη με τη Φανή ...

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 14:46 Σύνδεσμος σχολίου

  Παπαδατε ασχετος και ιχνος πολιτισμου

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 14:30 Σύνδεσμος σχολίου

  Δηλαδή ένας επαγγελματίας κτηνοτρόφος ,που εκμεταλλεύεται τα ζώα για να ζήσει ,τα βλέπει σαν χρήμα δηλαδή,τα πονάει περισσότερο από την Κούρκουλου -Λατση ,που δεν ξέρει τι έχει και χρηματοδοτεί αυτή την προσπάθεια χωρίς να έχει κάποιοι κέρδος.Μαλιστα...., όποιος τον πιστεύει να σηκώσει το χερι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...