Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα για το πρόβλημα των σκουπιδιών της Τρίπολης – Πολύ κοντά σε οριστική λύση είναι ο Δήμος

Κρίσιμη η
επόμενη εβδομάδα για το πρόβλημα των σκουπιδιών της Τρίπολης – Πολύ κοντά σε οριστική λύση είναι ο Δήμος

Το πρόβλημα των απορριμμάτων είναι πολυσύνθετο και πολύ μπερδεμένο. Είναι δεδομένο ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει την ευθύνη αποκλειστικά και μόνο να μαζεύει τα σκουπίδια. Δεν έχει ευθύνη για την περαιτέρω διαχείρισή τους. Παρά ταύτα όταν η πόλη γεμίζει με σκουπίδια, αυτός που τα … ακούει είναι ο Δήμαρχος.

Είναι σαφές ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο και μία κοινή πολιτική για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Επικρατεί ένα μπάχαλο που έχει οδηγήσει πολλές πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Τρίπολη, σε πραγματικό αδιέξοδο.

>Το Kalimera-arkadia.gr μίλησε με τον Αντιδήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Κατσαφάνα, που και ως Δήμαρχος Σκιρίτιδας είχε ασχοληθεί, όσο κανείς άλλος, με το πρόβλημα αυτό και του ζήτησε ενημέρωση για τα δεδομένα που επικρατούν σήμερα και για τις επόμενες εξελίξεις.

Μεταξύ άλλων, μάς είπε τα εξής:

Πριν από λίγο καιρό, ο Δήμος προχώρησε σε μία σύμβαση για τη μεταφορά των σκουπιδιών. Η σύμβαση αυτή έληξε κι αυτός είναι ο λόγος που δεν μαζεύονταν τα απορρίμματα και γέμισε η πόλη σκουπίδια.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης συνεδρίασε και αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα σύμβαση με την ΠΕΛΑΝ για τους επόμενους δύο μήνες. Η εταιρεία αναλαμβάνει τη μεταφορά των απορριμμάτων, προσωρινά σε χώρο, μετά το Κοιμητήριο της Αγίας Τριάδας και στη συνέχεια εκτός δήμου, για το επόμενο δίμηνο. Θα μεταφέρονται μέχρι 120 τόνοι την ημέρα.

Ο κάθε τόνος θα στοιχίζει περίπου 100 ευρώ στο Δήμο.

Πρόκειται λοιπόν για μία πανάκριβη λύση και για το λόγο αυτό είναι προσωρινή.

Παράλληλα, προχωρά η υπόθεση της λειτουργίας μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στο Δήμο, που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα, για τα επόμενα χρόνια και μέχρι να γίνει το εργοστάσιο για όλη την Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης αναμένεται να συνεδριάσει την προσεχή Πέμπτη και να αποφασίσει για το χώρο όπου θα λειτουργήσει αυτή η μονάδα. Θα είναι μία μονάδα όπου θα γίνει διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών, κοσμοστοποίηση (με τη συνδρομή του ΤΕΙ Κρήτης) και όσα σκουπίδια μένουν (υπολείμματα) θα δεματοποιούνται. Η μονάδα θα λειτουργήσει σε κλειστό χώρο.

Εφόσον πάρει την απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο για το χώρο αυτό, στη συνέχεια με διαδικασίες fast track θα προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης και η λειτουργίας της μονάδας. «Θέλουμε να ελπίζουμε ότι σε ένα μήνα από τώρα, θα έχει λειτουργήσει» είπε στο kalimera-arkadia.gr, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαφάνας.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι στο Δήμο κάνουν έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να βρεθεί λύση που θα ανακουφίσει την πόλη και θα λύσει το πρόβλημα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...