Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«ΟΧΙ ΑΚΥΡΑ ψηφοδέλτια! ΟΧΙ ΛΕΥΚΑ ψηφοδέλτια! ΟΧΙ στην ΑΠΟΧΗ!» λέει το «Δίκτυο Αρκαδίας»

«ΟΧΙ ΑΚΥΡΑ ψηφοδέλτια! ΟΧΙ ΛΕΥΚΑ ψηφοδέλτια! ΟΧΙ
στην ΑΠΟΧΗ!» λέει το «Δίκτυο Αρκαδίας»

Από το «Δίκτυο Αρκαδίας», ανακοινώθηκε: «Είναι λίγες οι ώρες που μας χωρίζουν από την προσέλευση μας στις κάλπες για τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαΐου, μια ημερομηνία που σίγουρα θα γραφτεί στην ιστορία της Ελλάδας της Μεταπολίτευσης.

Δυο είναι τα ερωτήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι: Τι θα ψηφίσουμε την Κυριακή; Πως θα το αποφασίσουμε;

p>Το Δίκτυο Αρκαδίας ζητά το αυτονόητο, την αποκατάσταση της επικοινωνίας και της συμμετοχικότητας την ενεργοποίηση  όλων των πολιτών και την ενασχόληση τους με τα κοινά. Με βάση αυτές τις αρχές έχουμε συναντηθεί με κομματικούς φορείς, με εκπροσώπους και υποψήφιους βουλευτές, κεντροαριστερών κομμάτων. Δυστυχώς δεν μιλήσαμε με όλους τους υποψηφίους βουλευτές του Νομού μας. Ο σκοπός των συναντήσεων μας ήταν η επικοινωνία, η ανταλλαγή απόψεων και σίγουρα η παρουσία όλων μας την επόμενη ημέρα των εκλογών. Ζητήσαμε από τους υποψηφίους βουλευτές την επόμενη ημέρα των εκλογών να είναι παρόντες και να προτρέψουν τα κόμματά τους  να παίρνουν αποφάσεις από τη βάση.

Επειδή οι ραγδαίες εξελίξεις των δυο τελευταίων χρόνων δεν μας επιτρέπουν να μη συμμετέχουμε, δεν μας επιτρέπουν να αστειευόμαστε με  την ψήφο μας.

Επειδή είμαστε Έλληνες Πολίτες, αποτελούμε το εκλογικό σώμα που είναι το κατεξοχήν ανώτατο όργανο του κράτους, και θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε ελεύθεροι και δημοκράτες.

Κατόπιν τούτων, οφείλουμε να δηλώσουμε την παρουσία μας, να εκφράσουμε πολιτικό λόγο και να δώσουμε προοπτική στον τόπο μας μέσα από την ψήφο μας. Η αποχή, το άκυρο και το λευκό δεν είναι πλέον έκφραση διαφωνίας εναντίον του πολιτικού συστήματος. Το πολιτικό έγκλημα του δικομματισμού έχει ευτελίσει την ψήφο του λαού με νομοθετήματα και κλισέ του τύπου «ότι και να ρίξεις στην κάλπη εμείς θα κυβερνάμε». Όμως με το να μην ψηφίσουμε δεν λύνει τα προβλήματα της χώρας, μας κάνει συνεργούς, παρά την όποια διαφωνία εμείς νομίζουμε ότι προβάλαμε, αφού στο τέλος τα ποσοστά βοηθούν το νικητή να κυβερνήσει όπως θέλει.

ΟΧΙ ΑΚΥΡΑ ψηφοδέλτια! ΟΧΙ ΛΕΥΚΑ ψηφοδέλτια! ΟΧΙ στην ΑΠΟΧΗ!

Το Δίκτυο Αρκαδίας μένοντας πιστό στην κατεύθυνση αυτή δε θα δώσει επιλογή κομματικού φορέα, παρά προτρέπουμε η επιλογή του κόμματος και του βουλευτή να γίνει με κριτήριο τη μείωση των ποσοστών των δυο μεγάλων κομμάτων, την είσοδο στη Βουλή νέων κομμάτων, κομμάτων δημοκρατικών και όχι ακραίων ναζιστικών και εθνικιστικών θέσεων.  

Η στιγμή είναι κρίσιμη και η απόφαση της ψήφου θέλει σκέψη και λογική ˙ δεν είναι σωστό να επηρεαστούμε από τα καλοφτιαγμένα προεκλογικά φυλλάδια και τα ωραία προεκλογικά λόγια!

Οφείλουμε να είμαστε όλοι εκεί, ώστε η 7η Μαΐου, η επόμενη ημέρα των εκλογών, να αποτελέσει τη συγκρότηση ενός μεγάλου πλειοψηφικού κεντροαριστερού ρεύματος!

Καλό Σαββατοκύριακο και καλή ψήφο σε όλους μας!

Δίκτυο Αρκαδίας

καινούργιος ιστότοπος: http://diktyoarcadias.blogspot.com» 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...