Μια γλυκιά εμπειρία παράδοσης και δημιουργίας από τους μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς το ζαχαροπλαστείο του κ. Ντεγιάννη για την ευγενική φιλοξενία των μαθητών της Β’ και Στ’ τάξης στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου την Τετάρτη 1 Απριλίου 2026.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την τέχνη της παρασκευής παραδοσιακών πασχαλινών εδεσμάτων καθώς έπλασαν και έψησαν λαζαράκια, κουλουράκια & τσουρέκια. Η εμπειρία αυτή αποτέλεσε μια ξεχωριστή βιωματική δράση, που συνέβαλε ουσιαστικά στη σύνδεση της παράδοσης με τη μαθησιακή διαδικασία.
Ιδιαίτερα έντονη ήταν η χαρά και ο ενθουσιασμός των μαθητών καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης. Με χαμόγελα, δημιουργικότητα και ενεργή συμμετοχή, τα παιδιά απόλαυσαν κάθε στιγμή της διαδικασίας, από το ζύμωμα έως το πλάσιμο των παραδοσιακών γλυκισμάτων. Η εμπειρία αυτή τους έδωσε την ευκαιρία να εκφραστούν, να συνεργαστούν και να έρθουν πιο κοντά στις πασχαλινές μας παραδόσεις με έναν ευχάριστο και βιωματικό τρόπο, δημιουργώντας όμορφες αναμνήσεις που θα τους συνοδεύουν για καιρό.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ντεγιάννη και το προσωπικό του για την άψογη οργάνωση, τη ζεστή υποδοχή, την προθυμία τους να μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους με τους μαθητές μας αλλά και για τα υπέροχα γλυκίσματα που προσέφεραν σε όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες & τους εκπαιδευτικούς!!
Τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν τη συνεργασία σχολείου και τοπικής κοινωνίας και αποτελούν πολύτιμο εφόδιο για την εκπαιδευτική διαδικασία.
Με εκτίμηση,
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων
του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης

Σχετικά Άρθρα
- Δράση συμπερίληψης στην Τρίπολη για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου
- Νέα διοίκηση στην Ένωση Ισιωματαίων Καρυών - Πρόεδρος η Χρυσάνθη Αγγελοπούλου
- Αντίθετη η παράταξη «Πρώτα η Πελοπόννησος» στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ Άστρους – Να προστατευθούν οι πολίτες της υπαίθρου
- Από την Τρίπολη στην Τήνο ...
- Μεγάλη Εβδομάδα | Το Πρόγραμμα του Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Επιφανίου και του Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου
1 σχόλιο
-
Το καλύτερο παιδί ο Θοδωρής. Άνθρωπος με Α κεφαλαίο και σωστός επαγγελματίας






