Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξεκινούν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Ξεκινούν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ανοίγει τη Δευτέρα η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Την Τρίτη αρχίζουν οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ - Ομάδα Α'.

>

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας όλοι οι υποψήφιοι είτε των Γενικών Λυκείων (90% και 10%) είτε των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδες Α΄ και Β΄) πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι. Παράλληλα, όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν σε κάποια ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσκομίσουν στο Λύκειό τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ελεγχθούν και να χαρακτηριστούν ως ειδική περίπτωση.

Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων, η διαδικασία για την απόκτηση του κωδικού ασφαλείας αλλά και την υπαγωγή τους σε μία ειδική περίπτωση, θα συνεχιστεί κανονικά από την Τετάρτη 6  Ιουνίου ως και την Παρασκευή 22  Ιουνίου.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται για τη διαδικασία (δικαιολογητικά, εγκύκλιοι, συχνές ερωτήσεις  κλπ.) και αργότερα να επεξεργαστούν και να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο, σε προθεσμία που θα ανακοινωθεί.

Οι εξετάσεις φέτος συμπίπτουν με τις εκλογές, γεγονός που υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει η ημερομηνία εξέτασης κάποιων ειδικών μαθημάτων. 
Πάντως το υπουργείο Παιδείας διαβεβαίωσε ότι οι εξετάσεις και η βαθμολόγηση των γραπτών θα ολοκληρωθούν εντός του Ιουνίου.

Για το πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων 2012 ημερησίων & εσπερινών γενικών λυκείων πατήστε εδώ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...