Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Μακαριότατε, να μην οδηγήσουμε τα τιμημένα γηρατειά στην εξαθλίωση και την ταπείνωση»

«Μακαριότατε, να μην οδηγήσουμε τα τιμημένα γηρατειά στην εξαθλίωση και την ταπείνωση»

Την ώρα που οι περισσότεροι σιωπούν, λες και δεν συμβαίνει τίποτα και κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, για το κλείσιμο του γηροκομείου στα Τρόπαια, ο Πολιτικός Μηχανικός – M.Sc. Νικόλαος Γ. Γιαννακόπουλος έστειλε άμεσα (και οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε) μία επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο από τον οποίο ζητά να μην κλείσει το «Μουστογιάννειο».

Η επιστολή αναφέρει: 

p>«Μακαριότατε

Μόλις προχθές ήρθε στο φως της δημοσιότητας στα τοπικά μέσα, το πιθανό ενδεχόμενο του κλεισίματος της Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδος ¨Αλληλεγγύη¨ και κατά συνέπεια και του ¨Μουστογιάννειου Γηροκομείου¨.

Ο λόγος της επιστολής μου προς εσάς αποσκοπεί στο να σας γίνει γνωστό, εκφράζοντας την κοινωνία και τους πολίτες, το μέγιστο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή των Τροπαίων Αρκαδίας, όπου εδώ και έξι συναπτά έτη (από το 2006) λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία το ¨Μουστογιάννειο Γηροκομείο – Ο Καλός Σαμαρείτης¨ .

Ένα πραγματικό κόσμημα, αλλά και πνοή ζωής για την ευρύτερη περιοχή της Γορτυνίας.

Σεβαστέ πατέρα και ποιμενάρχα  αντιλαμβανόμαστε όλοι τις δυσκολίες των καιρών, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα επιληφτείτε με θέρμη του θέματος και θα συνεχίσετε να είστε αρωγοί στο Θεάρεστο έργο που εκτελείτε στο ¨Μουστογιάννειο Γηροκομείο¨.

Σας κάνω επιπλέον γνωστό ότι εκτός από τις γερόντισσες και τους γέροντες που φιλοξενούνται εκεί, υπάρχουν και δέκα (10) άξιες και άξιοι εργαζόμενοι, που με την παρουσία τους και μόνο δίνουν ζωή στην περιοχή. Κάνω έκκληση στην Αγιότητά σας να μην οδηγήσουμε τα τιμημένα γηρατειά στην εξαθλίωση και την ταπείνωση.

Σε μια εποχή που προσπαθούμε όλα τα μέλη των τοπικών κοινωνιών να αναπτύξουμε την ύπαιθρο και την περιφέρεια λειτουργώντας ως βασικά εργαλεία για την Αναγέννηση της πατρίδας μας επιθυμούμε την βοήθεια σας σε αυτή την κατεύθυνση. Είμαι σίγουρος ότι αν έρθετε σε επαφή με την τοπική κοινωνία θα βρεθεί μια κάποια λύση. Η σωστή διαβούλευση και η συνέργεια των δημιουργικών ομάδων της κοινωνίας μας είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι ο μόνος τρόπος για την ανάταση της πατρίδας και του λαού μας.

Ασπαζόμενος την δεξιά σας

Νικόλαος Γ. Γιαννακόπουλος

Υπ. Περιφερ. Σύμβουλος Πελοποννήσου»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...