Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μετά την ένταση, συνεχίστηκε η συγκέντρωση για το συλλαλητήριο στην Τρίπολη!

Μετά την ένταση, συνεχίστηκε η συγκέντρωση για το συλλαλητήριο στην Τρίπολη!
Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Πολιτών Αρκαδίας για τα απορρίμματα οργάνωσε σύσκεψη που ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα της Δευτέρας, στο Εργατικό Κέντρο, με σκοπό να καθορισθεί η ημέρα που θα γίνει το επόμενο συλλαλητήριο για τα σκουπίδια.
Να σημειωθεί ότι είχε απευθυνθεί πρόσκληση προς τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης και τους φορείς της Αρκαδίας και ανέφερε: «Το πρόβλημα των σκουπιδιών έχει υπερβεί κάθε όριο. Είναι πια καθαρό ότι μεθοδεύεται λύση για να εξυπηρετήσει μεγάλα συμφέροντα σε βάρος του λαού της περιοχής. Φορείς και δημοτικές παρατάξεις που συμφωνούν στη λύση (μείωση όγκου των σκουπιδιών, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και κομποστοποίηση) και στην διαχείριση των σκουπιδιών από δημόσιο φορέα οφείλουν να καλέσουν το λαό της περιοχής σε πάνδημο συλλαλητήριο ώστε Δήμος, Περιφέρεια και Κυβέρνηση να δώσουν απάντηση στα παρακάτω αιτήματα.
1.   Άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών.
2.   Κατάργηση της απόφασης για διαχείριση των σκουπιδιών από την Περιφέρεια και να επανέλθει η διαχείριση στους Δήμους (ΦΟΔΣΑ).
3.   Να μην υπογραφεί η σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ ή άλλο ιδιωτικό φορέα.»
Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Βασίλης Ψυχογυιός, είπε ότι από τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν προκύπτει ότι έχει ξεσπάσει κάποια επιδημία στην περιοχή μας από τα σκουπίδια.
Ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, επέμεινε ότι από αύριο κιόλας τα σκουπίδια πρέπει να πάνε στην Αγία Τριάδα και διαφώνησε με τη λύση που προωθεί ο Περιφερειάρχης.
«Δεν έχουμε συγκεκριμένη θέση. Να τηρηθεί μόνο η νομιμότητα. Δε νομίζω ότι υπάρχει βούληση να λυθεί το θέμα όμως» ειπώθηκε από την πλευρά του Δικηγορικού Συλλόγου.
Μετά το δικηγορικό, το λόγο πήρε ο κ. Κουτσούγερας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αριστείδης Μπρουμάς έθεσε θέμα διαδικαστικό και όταν τράβηξε το μικρόφωνο από τον Κουτσούγερα, εξαγριώθηκε ο κόσμος και σηκώθηκε να φύγει.
Μετά την ένταση, ηρέμησαν τα πνεύματα και η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά.
Να «νεκρώσει» όλη η Τρίπολη την Παρασκευή αποφάσισαν οι φορείς!



Μετά από μία πολύωρη και γεμάτη ένταση κατά διαστήματα σύσκεψη, η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Πολιτών Αρκαδίας για τα απορρίμματα, κατέληξε σε συγκεκριμένες αποφάσεις.

Πρώτον, αποφασίστηκε να συμπαρασταθούν στη μαθητική πορεία που θα γίνει την Τρίτη στην Τρίπολη.

Δεύτερον, αποφασίστηκε να «νεκρώσει» η πόλη την Παρασκευή. 
Βασιλική Παπαδοπούλου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...